Mysteerin Pakohuone logo

PAKOHUONE KUOPIO

KUOPION PAKOHUONEET

HUOM! kuopiossa on kaksi toimipistettä:

tapaus Larry B. ja Paholaisluokka sijaitsevat osoitteessa Tulliportinkatu 34
Huone 785, siirin piina, liskojen yö sekä kellari sijaitsevat osoitteessa kauppakatu 48

TAPAUS LARRY B.

Larry B. on paljon kokenut etsivä, mutta juuri nyt umpikuja tuntuu ensi kertaa todelliselta. Kuluneet kuukaudet maanlaajuiseksi levinneen rikosvyyhdin ratkonnassa ovat vieneet etsivän aina vaan uudelleen seinään. Kysymyksessäkään ei ole päätä tai häntää: miksi joku haluaisi varastaa vain yhden, tietyn esineen jokaisesta kodista? 

Pystyttekö auttamaan etsivä Larry B:tä selvittämään tämän tapauksen?

Suosittelemme kaveriporukoille ja rohkeille perheille

PAHOLAISLUOKKA KUOPIO

Vanhan biologian opettaja Ruutasen tunnit jäivät erityisesti mieleen kouluajoilta. Opettajan nimikkolauseeksi jäikin: ”Kuka nyt ei pitäisi pienten eläinten leikkelyä mielenkiintoisena!” Huhun mukaan herra Ruutanen on vanhoilla päivillään siirtynyt aina vain isompien demonstraatiokappaleiden pariin.

Uskallatteko ottaa luokkakokouskutsun vastaan?

 

Suosittelemme polttariporukoille ja nostalgian nälkäisille

Huone 785 KUOPIO

Kuopioon on aivan äskettäin ilmestynyt uusi luksushotelli. Ja kaikki, joilta kysytään voisivat vaikka vannoa, että sillä paikalla ei tovi sitten ollut yhtään mitään…

Vastaavista hotelleista on löytynyt hajanaista todistusaineistoa vuosikymmenien ajoilta eri ajoista ja paikoista.

Onnistutteko pääsemään sisään huoneeseen 785?

 

Suosittelemme tarinoista nauttiville ja innokkaille tutkijoille

Siirin piina Kuopio

Siirin kuluva viikko uudessa opiskelijakämpässä on ollut hänen elämänsä pelottavin. Oudot äänet ovat vaivanneet unta joka yö ja hänen tavaransa ovat vaihtaneet hämärästi paikkoja. Tänään kotiin palatessa Siiri sai huomata, että vaatekaappi ja kirjoituspöytä oli lukittu omituisilla lukoilla. Kaiken lisäksi päiväkirja on kadonnut, ja lemmikkiundulaatista on jäljellä enää sulkia häkin pohjalla…

Suosittelemme ensikertalaisille ja rohkeille perheille

Liskojen yö

Vanha kaverinne Jaska on hävinnyt kaikki rahansa uhkapeleissä ja nyt laittomia uhkapelejä pyörittävä jengi, Bearded Dragons, kohtelee Jaskaa juoksupoikanaan. Jaska suorittaa toinen toistaan karumpia hommia eikä tehtävälistalle tunnu tulevan loppua.

Velan periminen “lopullisin keinoin” on kantautunut Jaskan korviin…

Voitteko auttaa Jaskaa? 

Suosittelemme kaveriporukoille ja rentoa, mutta rempseää peliä etsiville

Kellari (k-18)

Uusi toimipiste, jossa on hieno kellaritila! 

Tarkoituksena oli rakentaa hieno pakohuone, vaan suunnitelmat tyssäsivät heti alkuunsa. Tila tuntuu karmivalta, esineet tuntuvat liikkuvan itsestään, ja tilassa käyneet mysteerikot ovat saaneet selittämättömiä fyysisiä ja henkisiä oireita…

Mitä ihmettä kellarissa oikein tapahtuu?

HUOM! Peli on kauhuteemainen ja pelissä saattaa säikähtää. Peli sisältää yliluonnollisia elementtejä, jotka eivät välttämättä sovi kaikille pelaajille. Huone on myös valaistukseltaan hämärä.

suosittelemme rohkeille kauhun ystäville

MITÄ MEISTÄ ON SANOTTU

Trustmary Reviews

Yli 1000

Arvostelua keskiarvolla 4,8

PAKOHUONEIDEN HINNAT KUOPIOSSA

2 Pelaajaa
40 PER Pelaaja
  •  
3 Pelaajaa
33 PER Pelaaja
  •  
4 Pelaajaa
31 PER Pelaaja
  •  
SUOSITUIN
5 Pelaajaa
26 PER Pelaaja
  •  
2 Pelaajaa
40 PER Pelaaja
  •  
3 Pelaajaa
32 PER Pelaaja
  •  
4 Pelaajaa
29 PER Pelaaja
  •  
SUOSITUIN
5 Pelaajaa
25 PER Pelaaja
  •  
2 PELAAJAA
40€
PER PELAAJA

Yhteensä 80€
3 PELAAJAA
33€
PER PELAAJA

Yhteensä 99€
4 PELAAJAA
31€
PER PELAAJA

Yhteensä 124€
5 PELAAJAA
26€
PER PELAAJA

Yhteensä 130€
Previous
Next

Maksu suoritetaan pelin jälkeen paikan päällä pankki- tai luottokortilla. Huomioithan, että emme hyväksy käteistä maksuvälineenä. Yritysten on mahdollista maksaa myös laskulla 6 euron laskutuslisällä. Hyväksymme maksuksi myös Mysteerin omat lahjakortit, Elämyslahjojen ja Gift4youn lahjakortit, Smartumin kulttuuri-, Edenredin virike- ja Tyky+ -setelit, ePassin Kulttuuripassin, sekä Eazybreakin mobiilipalvelun.

VARAA PAKOHUONEESI

huoneet ovat 2-5 pelaajalle ja mukana tulee olla 16 vuotta täyttänyt pelaaja

TAPAUS LARRY B.

PAHOLAISLUOKKA

Huone 785 kuopio

Siirin piina Kuopio

Liskojen yö

Kellari

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Pakohuonepeli, room escape, mysteerihuone, pakohuone, escape room… Kaikki nimet tarkoittavat samaa asiaa. Pakohuoneille ei ollut aiemmin suomenkielistä nimeä, joten niitä nimitettiin escape roomeiksi maailman mallin mukaan. Nykyään pakohuone ja pakohuonepeli ovat yleisesti tunnettuja nimityksiä täällä Suomessa. Variaatioitakin tietenkin on, kuten kauhuhuone, paniikkihuone, pulmahuone, exit room… 

Ei tarvitse, sinulla on kaikki tarvittava mukanasi pääsi sisällä. Jos kuitenkin käytät silmälaseja, kannattaa ne ottaa mukaan. Saat selkeät ohjeet paikan päällä ennen peliä. Pelissä ei kuntoilla tai sotketa, joten voit saapua pukeutuneena, miten vain haluat. Arvotavaroille meillä on omat säilytyslaatikot, joten nekin voit ottaa huoletta mukaan.

Mikäli kuitenkin haluat valmistautua peliin jotenkin, voit pitää mielesi kirkkaan ja lukea ensipelaajille tarkoitettuun blogipostauksemme.

Pelaajien on saavuttava pelipaikalle 15 minuuttia ennen pelin alkamista, jotta kerkeämme antamaan riittävän ohjeistuksen peliin. Itse pakohuoneessa tiimillänne on peliaikaa 60 minuuttia, mutta koko vierailulle aikaa kannattaa varata 1,5 tuntia. Pelin jälkeen aikaa on hyvä varata 5-10 minuuttia ryhmäkuvaukseen, maksamiseen, pelipalautteeseen, sekä heränneiden kysymyksien ja innostuksen läpikäyntiin.

Huoneissamme ei saa kuvata ilman erityistä lupaa, emmekä usko, että pelin tiimellyksessä haluaisitkaan. Pyrimme tällä käytännöllä pitämään huoneen yllätykset kaikille tuoreina ja jännittävinä kaikille tuleville pelaajille.

Maksu suoritetaan pelin jälkeen paikan päällä pankki- tai luottokortilla. Huomioithan, että emme hyväksy käteistä maksuvälineenä. Yritysten on mahdollista maksaa myös laskulla 6 euron laskutuslisällä. Hyväksymme maksuksi myös Mysteerille ostetut lahjakortit, Smartumin kulttuuri-, Edenredin virike- ja Tyky+ -setelit, ePassin Kulttuuripassin, sekä Eazybreakin mobiilipalvelun.

Vain yhden tiimin pelaajamäärän muutoksista ei tarvitse erikseen ilmoittaa, kunhan huoneen maksimipelaajamäärä ei ylity (2-5 hlö). Paikan päällä maksettaessa peli veloitetaan pelanneiden osallistujien mukaan. Jos taas varaamiesi huoneiden määrä muuttuu, ilmoitathan siitä meille viimeistä 2 vuorokautta etukäteen. Tämä pätee myös mittelöhuoneiden muuttamisessa yhdeksi pelihuoneeksi.

Mysteerin pakohuoneet ovat turvallisia ja pääset aina ulos huoneestasi halutessasi. Jokainen toimipisteemme on myös tarkastettu ja turvallisuusmääräysten mukainen. Vaikka pelinvetäjäsi olisi estynyt, pääset silti ulos huoneesta tarpeen tullen. Ulospääsyovi ei ole missään vaiheessa lukittuna.

Kyllä onnistuu! Mysteerin huoneista vain Wihtorin Wintti Jyväskylässä on sellainen huone, jossa vaaditaan suomenkielen taitoa. Muutoin kaikki materiaalit löytyvät aina suomeksi ja englanniksi. Myös alkuohjeistus ja vihjeiden anto onnistuu englanniksi.

Ikärajamme on 16 vuotta ja mukaan voi ottaa yleisen ikärajamme mukaisesti 12 vuotta täyttäneitä. Meillä on kuitenkin huoneita, joihin voi huoletta ottaa mukaan 10 vuotta täyttäneet rohkeat pelaajat. Ikärajoista kannattaa kuitenkin aina kysyä suosituksia ja tarkennuksia. Huomioittehan, että pelissä on oltava mukana vähintään 16-vuotta täyttänyt pelaaja. Voit myös lukea lisää täältä.

Kuopiossa on kaksi toimipistettä, joista toinen löytyy katutasosta, osoitteesta Kauppakatu 48. Toinen toimipisteemme piiloutuu Tulliportinkatu 34 A kuudenteen kerrokseen, aivan torin kupeeseen. Jos alaovi ei ole auki, pirauta Mysteerin summeria.

Kummankaan Kuopion Mysteerin toimipisteen sisäänkäynti ei ole täysin esteetön. Kiinteää ramppia ei löydy ja kynnykset ovat korkeita. Hissillä pääsee oikeaan kerrokseen. Valaistus on huoneissa hämärähkö. Inva-WC:tä meillä ei valitettavasti ole. 

Kysy ihmeessä tarkempia tietoja puhelimella (050 310 5505) tai sähköpostitse ([email protected]), niin katsotaan mitä pystymme järjestämään. 🙂

Mysteeri Kuopio - yhteistyössä

Kauppakatu 63

15% alennus pakohuonepelistä ja ruoasta, kun varaat molemmat samalle päivälle. Alennus koskee vähintään 3 asiakkaan ryhmiä. Mainitsethan varauksesta molemmissa paikoissa.

Mikä on pakohuone?

Pakohuonepelissä 2-5 hengen tiimillänne on tunti aikaa selvittää lukitun huoneen mysteeri. Yksi selvitetty tehtävä johtaa seuraaviin vihjeisiin, tehtäviin, avaimiin ja lukkoihin. Koko ketjun suoritettuanne ja mysteerin ratkaistuanne löytyy myös huoneen ulospääsy.

Säikyttelyä

Vaikka tarinamme ja huoneemme ovat jännittäviä, emme käytä niissä kauhua tai säikyttelyä. Mysteerillä voit huoletta keskittyä huoneen haasteiden ratkontaan pelkäämisen sijaan.

Ahtautta

Pakohuonepelejä ei ole tarkoitus pelata kuin sillit purkissa. Moni ahtaita paikkoja pelännyt henkilö on ylittänyt pelkonsa peleissämme ja tykännyt niistä erittäin paljon.

Päätöntä kilpailua

Huoneessa aika on vastustaja, eivät muut pelaajat. Onnistuminen ja hauskanpito ovat mahdollisia vaikka ette pääsisi ulos huoneesta ajoissa.

Escape room -pelissä tehtävänne on selviytyä monista haastavista, nokkeluutta ja älyä koittelevasta tehtävästä, jotka johtavat lopulta huoneen mysteerin selvittämiseen. Kuvan sanotaan kertovat paremmin kuin tuhat sanaa, joten anna oheisen videon kertoa kerralla enemmän pelien tarkoituksesta.

Kurkkaa tunnelmia videomuodossa

Kerää oikeat ihmiset

Sovi, ketkä kuuluvat 2-5 hengen joukkueeseesi. Kun varauskalenterista on löytynyt kaikille sopiva aika, voi se varata netissä tai puhelimitse.

Pelaa aikaa vastaan

Pelin aikana tarvitsette loogista päättelykykyä, luovuutta ja yhteistyötä ratkaistaksenne kaikki tehtävät. Peliänne seuraa henkilökohtainen pelinvetäjä eli mysteerikko.

Ratkaise Mysteeri!

Selvitättekö huoneesta tehtävät alle tunnissa? Pelin päätyttyä olette selvittäneet mysteerin ja pakenette huoneesta suurien tunteiden saattelemana!

Pakopelit sopivat monille erilaisille pelaajaryhmille, joista vain muutamia ovat ystäväporukat, pariskunnat, polttarit, syntymäpäiväporukat, eläkkeellejäämisjuhlat, perheet, luokkakokousryhmät ja tykyporukat. Voit lukea muutaman erilaisen ryhmän pelikokemuksista tästä blogipostauksessamme. Pakopeleissä ei vaadita fyysistä suorituskykyä, joten ne eivät sulje ketään pois. Päinvastoin, teemme nykypäivänä jopa liian vähän yhteisen päämäärän eteen meitä läheisten ihmisten kanssa. Pakopelit tarjoavat siihen hyvän tilaisuuden!

Päivitämme sähköposti järjestelmäämme.

Voi edelleen tilata uutiskirjeen, mutta joudut hyppäämään erilliselle sivulle. Pahoittelut tästä ylimääräisestä säädöstä. Valitse alta, minkä kaupungin uutiset haluat tilata. Klikkaa linkkiä ja täytä esiin tuleva kaavake.