Tapahtumat ja yhteistyö

Kymmenien luotujen tarinoiden kokemuksella

Olemme suunnitelleet ja rakentaneet Mysteerillä tähän mennessä kymmeniä erilaisia tosielämän pelejä. Näitä pelejä pelanneet yli 80 000 ihmistä ovat opettaneet meille miten pelaajat toimivat, miten laaditaan johdonmukaisia pelejä ja mistä syntyvät kiehtovimmat tarinaympäristöt. Monialaiseen tiimiimme kuuluu muun muassa käsikirjoittajia, näyttelijöitä, ohjaajia, matkailun ja elämyksien asiantuntijoita, graafisen alan tekijöitä sekä bisnesväkeä.

Vaikka aloitimme aikoinaan uramme pakohuonepeleillä, olemme perustamisesta lähtien halunneet tehdä muitakin tosielämän pelitoteutuksia. Tästä nälkä sai meidät kokeilemaan esimerkiksi ensimmäisenä Suomessa mysteerihuone-konseptia, jossa ei ole lainkaan tarkoitus paeta, vaan pelkästään selvittää murhamysteeri. Uusien pelien ja pelitapojen keksiminen sekä rikkaiden tarinoinden luominen innostavat koko työtiimiämme pelisuunnittelussa.

Varoituksen sananen: mikäli kuitenkin olet kiinnostunut toteuttamaan asioita mahdollisimman halvalla ja suurin motivaattorisi on maksimoida tuottosi, emme varmastikaan ole sopivin kumppanisi. Haluamme aina lopulta tuottaa pelaajalle laadukkaita kokemuksia, sillä oikea tulos syntyy mielestämme tyytyväisistä asiakkaista ja heidän iloisista hetkistään.

Pakohuonepelit ja franchising

Pystymme toteuttamaan alusta loppuun pelien suunnittelun, rakentamisen, testauksen ja koulutuksen. Voimme toteuttaa toimeksiantoina kokonaisia toimipisteitä avaimet käteen -periaatteella tai sitten pienempiä kokonaisuuksia, kuten yksittäisiä pakohuonepelejä. Avaimet käteen -toteutuksien on mahdollista toimia Mysteerin tai jonkun kokonaan muun brändin alla.

TAPAHTUMAT JA PELILLISTÄMINEN

Voimme toteuttaa räätälöityjä pelillistämisiä eri ympäristöissä. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi suuremman maa-alueen, tilan tai yksittäisen rakennuksen soveltamista pelikäyttöön, kuitenkaan muokkaamatta itse paikkaa kokonaan uusiksi. Koska tosielämän pelit ovat lokaaleja, riippuvat toteutuksen mahdollisuudet aina tilasta. Kykenemme myös pelillistämään jo olemassaolevia palveluita mahdollisuuksien mukaan.

muutamia aiempia referenssejä

Room Escape Lappeenranta
by Mysteeri

”Teimme loppusyksystä 2016 päätöksen laajentaa viihdetarjontaamme ja investoida pakopeleihin. Olihan meillä peleille täydellisesti sopiva käyttöä vailla ollut tila Lappeenrannan ykköspaikalla. Kartoittaessamme yhteistyökumppania pelien tuotantoon, päädyimme varsin pian Mysteeri Experienceen. Mysteerin kiehtovat tarinat ja laadukkaat tuotannot ratkaisivat valinnan.

Yhteistyö Mysteerin kanssa lähti hyvin käyntiin ja yhteinen sävel löytyi nopeasti. Mysteeri käsikirjoitti ja rakensi meille kolmen huoneen kokonaisuuden, joka avattiin elokuussa 2017. Lisäksi saimme tukea tämän meille uuden liiketoiminnan käynnistämiseen, markkinointiin, henkilökunnan rekrytointiin ja moneen muuhun tärkeään osa-alueeseen.

Voin lämpimästi suositella Mysteeriä elämysbisneksen luotettavaksi yhteistyökumppaniksi.”

Aleksi Vuorinne
Toimialajohtaja
Etelä-Karjalan Osuuskauppa

Room Escape Lappeenranta Designed by Mysteeri

Linnanmäen mysteeripeli

”Mysteeri tuotti yhteistyössä Linnanmäelle 15-150 hengen jatkuvassa käytössä olevan Mysteeripelin yritysmyynnin käyttöön. Projekti oli ainutlaatuinen, sillä tämän mittakaavan jatkuvassa käytössä olevia ulkoilmapelejä ei ole tietojemme mukaan vieläkään muualla Pohjoismaissa, eikä ehkä edes Euroopassa.

Mysteeri rakensi Linnanmäen arvoja tukevan tuotteen tarkan taustatyön pohjalta suurella innolla, tarkkuudella ja poikkeuksellisella visiolla. Suurin palkinto meille on, kun saamme asiakkaan lähtemään Linnanmäeltä iloisempana kuin saapuessaan – siinä mysteeripeli on todellakin onnistunut.”

Rilla Engblom
Markkinointiviestintäjohtaja
Lastenpäivän Säätiö Sr / Linnanmäki

Palanderin talon murhamysteeri

Hämeenlinnan kaupunginmuseo halusi luoda Palanderin taloon murhamysteeripelin, jolla houkutellaan yleisöjä kokemaan museoympäristö uudella ja innostavalla tavalla. Palanderin talo on 1900-luvun vaihteen tyyliin sisustettu kotimuseo. Museon esineet eivät ole vitriineissä, vaan asiakas pääsee kulkemaan aikakauden esineiden ja huonekalujen lomassa, aivan kuten tuon ajan oikeassa kodissa. Tämä tekee ympäristöstä ainutlaatuisen mysteeripeleille, mutta aiheuttaa myös tilan käytölle haasteita.

Mysteerin kokemus pako- ja mysteeripelien saralla vaikutti siihen, että päädyimme tilaamaan pelin käsikirjoituksen heiltä. Mysteeri otti hyvin huomioon tilan erikoisuuden ja sen rajoitteet, mikä oli edellytys sille, että yhteistyö sujui hyvin alusta alkaen. Käsikirjoitukseen oli tärkeää saavuttaa mahdollisimman tarkka autenttisuus 1900-luvun alun porvariselämästä. Käsikirjoittajat olivat hyvin perillä aikakauden historiasta, mutta ottivat myös vastaan museon henkilökunnalta saamansa palautteen ja muokkasivat käsikirjoitusta sen mukaan. Koulutus ja testipelien ohjaaminen oli myös ammattimaista ja kannustavaa. Olemme erittäin tyytyväisiä Mysteerin kanssa tehtyyn yhteistyöhön ja ylpeitä siitä, että olemme luoneet heidän kanssaan Palanderin taloon ainutlaatuisen Murhamysteeri museossa –konseptin.

Jyrki Nissi
Lehtori
Hämeenlinnan kaupunkimuseo

Palanderin talo - Hämeenlinna - Mysteeri
Kuva: Ville Tarhala

Ota yhteyttä, niin mietitään yhdessä!

Pakohuonepelit ja pelillistämiset toteuttaa...

Mysteerin perustajat Emmi ja Jussi ovat näiden tarinoiden takana. Pakohuoneliiketoiminnan myymisen jälkeen he ovat keskittyneet pelien suunnitteluun ja pelillistämiseen. Kurkkaa ihmeessä myös heidän omat sivut.

Päivitämme sähköposti järjestelmäämme.

Voi edelleen tilata uutiskirjeen, mutta joudut hyppäämään erilliselle sivulle. Pahoittelut tästä ylimääräisestä säädöstä. Valitse alta, minkä kaupungin uutiset haluat tilata. Klikkaa linkkiä ja täytä esiin tuleva kaavake. 

Mikä on pakohuone?

Pakohuonepelissä 2-5 hengen tiimillänne on tunti aikaa selvittää lukitun huoneen mysteeri. Yksi selvitetty tehtävä johtaa seuraaviin vihjeisiin, tehtäviin, avaimiin ja lukkoihin. Koko ketjun suoritettuanne ja mysteerin ratkaistuanne löytyy myös huoneen ulospääsy.

Säikyttelyä

Vaikka tarinamme ja huoneemme ovat jännittäviä, emme käytä niissä kauhua tai säikyttelyä. Mysteerillä voit huoletta keskittyä huoneen haasteiden ratkontaan pelkäämisen sijaan.

Ahtautta

Pakohuonepelejä ei ole tarkoitus pelata kuin sillit purkissa. Moni ahtaita paikkoja pelännyt henkilö on ylittänyt pelkonsa peleissämme ja tykännyt niistä erittäin paljon.

Päätöntä kilpailua

Huoneessa aika on vastustaja, eivät muut pelaajat. Onnistuminen ja hauskanpito ovat mahdollisia vaikka ette pääsisi ulos huoneesta ajoissa.

Escape room -pelissä tehtävänne on selviytyä monista haastavista, nokkeluutta ja älyä koittelevasta tehtävästä, jotka johtavat lopulta huoneen mysteerin selvittämiseen. Kuvan sanotaan kertovat paremmin kuin tuhat sanaa, joten anna oheisen videon kertoa kerralla enemmän pelien tarkoituksesta.

Kurkkaa tunnelmia videomuodossa

Kerää oikeat ihmiset

Sovi, ketkä kuuluvat 2-5 hengen joukkueeseesi. Kun varauskalenterista on löytynyt kaikille sopiva aika, voi se varata netissä tai puhelimitse.

Pelaa aikaa vastaan

Pelin aikana tarvitsette loogista päättelykykyä, luovuutta ja yhteistyötä ratkaistaksenne kaikki tehtävät. Peliänne seuraa henkilökohtainen pelinvetäjä eli mysteerikko.

Ratkaise Mysteeri!

Selvitättekö huoneesta tehtävät alle tunnissa? Pelin päätyttyä olette selvittäneet mysteerin ja pakenette huoneesta suurien tunteiden saattelemana!

Pakopelit sopivat monille erilaisille pelaajaryhmille, joista vain muutamia ovat ystäväporukat, pariskunnat, polttarit, syntymäpäiväporukat, eläkkeellejäämisjuhlat, perheet, luokkakokousryhmät ja tykyporukat. Voit lukea muutaman erilaisen ryhmän pelikokemuksista tästä blogipostauksessamme. Pakopeleissä ei vaadita fyysistä suorituskykyä, joten ne eivät sulje ketään pois. Päinvastoin, teemme nykypäivänä jopa liian vähän yhteisen päämäärän eteen meitä läheisten ihmisten kanssa. Pakopelit tarjoavat siihen hyvän tilaisuuden!