USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

YLEISTÄ

Pakohuonepeli, room escape, mysteerihuone, pakohuone, escape room… Kaikki nimet tarkoittavat samaa asiaa. Pakohuonepelissä 2-5 hengen tiimillänne on tunti aikaa selvittää lukitun huoneen kaikki mysteerit ja arvoitukset. Yksi selvitetty tehtävä antaa palkinnoksi avaimen, joka johtaa seuraaviin vihjeisiin, tehtäviin, avaimiin ja lukkoihin. Koko tehtäväketjun suoritettuanne ja mysteerin ratkaistuanne löytyy myös huoneen ulospääsy.

Mysteerin pelit ovat 100% suomalaista, innokasta käsityötä ja täysin Mysteerin henkilökunnan hengentuotoksia. Tutusta pelisuunnitteluun esimerkiksi tästä blogisarjasta.

Uusimme pelejämme kaupungista riippuen 1,5-3 vuoden välein. Meiltä löytyy tällä hetkellä pelattavaksi 13 erilaista peliä ympäri Suomen, joten jos oman kotikaupunkisi pelit on jo pelattu, niin olisiko aika kotimaan kiertueelle?

Mysteerin pakohuoneet ovat turvallisia ja pääset aina ulos huoneestasi halutessasi. Vaikka pelinvetäjäsi olisi estynyt, pääset silti ulos huoneesta tarpeen tullen. Jokainen toimipisteemme on myös tarkastettu ja turvallisuusmääräysten mukainen. Voit lukea lisää aiheesta blogikirjoituksestamme.

Ennen peliä

Ei tarvitse, sinulla on kaikki tarvittava mukanasi pääsi sisällä. Silmälasit kannattaa muistaa ottaa mukaan jos niitä tarvitsee. Saat selkeät ohjeet paikan päällä ennen peliä. Pelissä ei kuntoilla tai sotketa, joten voit saapua arkivaatteissa, tai miten vain haluat. Mikäli kuitenkin haluat valmistautua, kannattaa lukea ensipelaajille tarkoitettuun blogipostauksemme.

Pelaajien on saavuttava pelipaikalle 15 minuuttia ennen pelin alkamista, jotta kerkeämme antamaan riittävän ohjeistuksen. Mysteerihuoneessa tiimillänne on aikaa 60 minuuttia, mutta aikaa kannattaa varata koko vierailuun 1,5 tuntia. Pelin jälkeen aikaa on hyvä varata 5-10 minuuttia ryhmäkuvaukseen, pelipalautteeseen ja heränneiden kysymyksien sekä innostuksen läpikäyntiin.

Aikaa kannattaa varata koko vierailuun 1,5 tuntia. Pelin jälkeen aikaa on hyvä varata 5-10 minuuttia ryhmäkuvaukseen, pelipalautteeseen ja heränneiden kysymyksien sekä innostuksen läpikäyntiin.

Kyllä voivat, ikärajamme huomioiden. Niistä voit lukea lisää täältä.

Tiimikoko on Mysteerin room escape -peleissä aina 2-5 henkeä monistä syistä, joista kaksi painavinta ovat turvallisuus ja pelikokemus. Turvallisuuden kannalta haluamme tarjota huoneessa pelaaville riittävästi liikkumatilaa ja varmistaaksemme hyvän pelikokemuksen emme suosittele yli viiden hengen pelejä. Optimaalisin ryhmäkoko peleissä on 3-4 henkilöä, jolloin pelikokemus on parhaimmmillaan ja pelissä on riittävä määrä tekemistä kaikille. Poikkeustilanteista voit kysyä suoraan toimipisteiltämme.

Maksu suoritetaan pelin jälkeen paikan päällä pankki- tai luottokortilla. Huomioithan, että emme hyväksy käteistä maksuvälineenä. Yritysten on mahdollista maksaa myös laskulla 6 euron laskutuslisällä. Hyväksymme maksuksi myös Mysteerin omat lahjakortit, Elämyslahjojen ja Gift4youn lahjakortit, Smartumin kulttuuri-, Edenredin virike- ja Tyky+ -setelit, ePassin Kulttuuripassin, sekä Eazybreakin mobiilipalvelun.

Jos vain yhden tiimin pelaajamäärä muuttuu ei sen ilmoittaminen ole välttämätöntä, mikäli se ei ylitä huoneen henkilömaksimia. Maksu paikan päällä veloitetaan pelanneista osallistujista. Jos taas varaamiesi huoneiden määrä muuttuu, pyydämme ilmoittamaan siitä viimeistään 48 tuntia ennen peliä. Tämä pätee esimerkiksi mittelöhuoneiden muuttamisessa yhdeksi pelihuoneeksi.

Varatun pelihuoneen voi perua 48 tuntia ennen peliä sähköpostitse tai puhelimitse toimipisteelle, jonne peli oli varattu. Tämän jälkeen perutuista peleistä veloitamme 50 euroa varattua huonetta kohden. Peruumattomista peleistä veloitamme täyden hinnan.

Pelissä

Mysteerihuoneesta ulos pääseminen tehdään oman älyn ja nokkeluuden avulla, joten suosittelemme mahdollisimman selkeää mieltä. Emme myöskään salli alkoholia tiloissamme. Varaamme oikeuden evätä päihtyneiltä asiakkailta sisäänpääsyn muiden pelaajien sekä pelinvetäjien turvallisuuden vuoksi.

Jos vain yhden tiimin pelaajamäärä muuttuu ei sen ilmoittaminen ole välttämätöntä, mikäli se ei ylitä huoneen maksimimäärää. Maksu paikan päällä veloitetaan pelanneista osallistujista. Jos taas varaamiesi huoneiden määrä muuttuu, pyydämme ilmoittamaan siitä viimeistä 2 vuorokautta etukäteen. Tämä pätee esimerkiksi mittelöhuoneiden muuttamisessa yhdeksi pelihuoneeksi.

Tilamme eivät ole 100% esteettömiä, sillä jotkut kohdat pelihuoneessa saattavat olla ahtaampia tai tavarat korkealla. Kaikissa toimipisteissämme ei ole hissiä, eikä esteetöntä pääsyä kadulta. Etukäteisjärjestelyillä olemme kuitenkin saaneet tähän mennessä jo muutaman pyörätuolipelaajan pakenemaan onnistuneesti Kuopiossa, Jyväskylässä ja Tampereella. Mikäli haluat siis sopia erityisjärjestelyistä tai vain tiedustella mahdollisuuksia eri tilanteisiin, voit kysyä suoraan toimipisteistämme.

Kisakatsomon järjestäminen ei ole valitettavasti mahdollista.

Huoneen seinät litistyvät kasaan ja katosta valuu kuumaa laavaa osallistujien päälle Saw-elokuvien hengessä.

Suomen lainsäädännön takia tyydymme kuitenkin siihen, että pelinvetäjä tulee päästämään pelaajat tunnin jälkeen pois. Pelinvetäjä eli mysteerikko tarkkailee huonetta lisäksi koko pelin ajan niin, että peli on mahdollista keskeyttää milloin tahansa.

Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kaikki pelimme ovat mahdollisia pelata myös englanniksi.  Jos haluat pelin englanniksi, muistathan mainita siitä varauksesi yhteydessä Lisätiedot kohdassa.

JÄIKÖ KYSYTTÄVÄÄ? KYSY VAIN!

  •   Mitä kaupunkia tai asiaa yhteydenotto koskee?

Päivitämme sähköposti järjestelmäämme.

Voi edelleen tilata uutiskirjeen, mutta joudut hyppäämään erilliselle sivulle. Pahoittelut tästä ylimääräisestä säädöstä. Valitse alta, minkä kaupungin uutiset haluat tilata. Klikkaa linkkiä ja täytä esiin tuleva kaavake. 

Mikä on pakohuone?

Pakohuonepelissä 2-5 hengen tiimillänne on tunti aikaa selvittää lukitun huoneen mysteeri. Yksi selvitetty tehtävä johtaa seuraaviin vihjeisiin, tehtäviin, avaimiin ja lukkoihin. Koko ketjun suoritettuanne ja mysteerin ratkaistuanne löytyy myös huoneen ulospääsy.

Säikyttelyä

Vaikka tarinamme ja huoneemme ovat jännittäviä, emme käytä niissä kauhua tai säikyttelyä. Mysteerillä voit huoletta keskittyä huoneen haasteiden ratkontaan pelkäämisen sijaan.

Ahtautta

Pakohuonepelejä ei ole tarkoitus pelata kuin sillit purkissa. Moni ahtaita paikkoja pelännyt henkilö on ylittänyt pelkonsa peleissämme ja tykännyt niistä erittäin paljon.

Päätöntä kilpailua

Huoneessa aika on vastustaja, eivät muut pelaajat. Onnistuminen ja hauskanpito ovat mahdollisia vaikka ette pääsisi ulos huoneesta ajoissa.

Escape room -pelissä tehtävänne on selviytyä monista haastavista, nokkeluutta ja älyä koittelevasta tehtävästä, jotka johtavat lopulta huoneen mysteerin selvittämiseen. Kuvan sanotaan kertovat paremmin kuin tuhat sanaa, joten anna oheisen videon kertoa kerralla enemmän pelien tarkoituksesta.

Kurkkaa tunnelmia videomuodossa

Kerää oikeat ihmiset

Sovi, ketkä kuuluvat 2-5 hengen joukkueeseesi. Kun varauskalenterista on löytynyt kaikille sopiva aika, voi se varata netissä tai puhelimitse.

Pelaa aikaa vastaan

Pelin aikana tarvitsette loogista päättelykykyä, luovuutta ja yhteistyötä ratkaistaksenne kaikki tehtävät. Peliänne seuraa henkilökohtainen pelinvetäjä eli mysteerikko.

Ratkaise Mysteeri!

Selvitättekö huoneesta tehtävät alle tunnissa? Pelin päätyttyä olette selvittäneet mysteerin ja pakenette huoneesta suurien tunteiden saattelemana!

Pakopelit sopivat monille erilaisille pelaajaryhmille, joista vain muutamia ovat ystäväporukat, pariskunnat, polttarit, syntymäpäiväporukat, eläkkeellejäämisjuhlat, perheet, luokkakokousryhmät ja tykyporukat. Voit lukea muutaman erilaisen ryhmän pelikokemuksista tästä blogipostauksessamme. Pakopeleissä ei vaadita fyysistä suorituskykyä, joten ne eivät sulje ketään pois. Päinvastoin, teemme nykypäivänä jopa liian vähän yhteisen päämäärän eteen meitä läheisten ihmisten kanssa. Pakopelit tarjoavat siihen hyvän tilaisuuden!