USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

YLEISTÄ

Pakohuonepeli, room escape, mysteerihuone, pakohuone, escape room… Kaikki nimet tarkoittavat samaa asiaa. Pakohuonepelissä 2-5 hengen tiimillänne on tunti aikaa selvittää lukitun huoneen kaikki mysteerit ja arvoitukset. Yksi selvitetty tehtävä antaa palkinnoksi avaimen, joka johtaa seuraaviin vihjeisiin, tehtäviin, avaimiin ja lukkoihin. Koko tehtäväketjun suoritettuanne ja mysteerin ratkaistuanne löytyy myös huoneen ulospääsy.

Mysteerin pelit ovat 100% suomalaista, innokasta käsityötä ja täysin Mysteerin henkilökunnan hengentuotoksia. Tutusta pelisuunnitteluun esimerkiksi tästä blogisarjasta.

Uusimme pelejämme kaupungista riippuen 1,5-3 vuoden välein. Meiltä löytyy tällä hetkellä pelattavaksi 13 erilaista peliä ympäri Suomen, joten jos oman kotikaupunkisi pelit on jo pelattu, niin olisiko aika kotimaan kiertueelle?

Ennen peliä

Ei tarvitse, sinulla on kaikki tarvittava mukanasi pääsi sisällä. Silmälasit kannattaa muistaa ottaa mukaan jos niitä tarvitsee. Saat selkeät ohjeet paikan päällä ennen peliä. Pelissä ei kuntoilla tai sotketa, joten voit saapua arkivaatteissa, tai miten vain haluat. Mikäli kuitenkin haluat valmistautua, kannattaa lukea ensipelaajille tarkoitettuun blogipostauksemme.

Pelaajien on saavuttava pelipaikalle 15 minuuttia ennen pelin alkamista, jotta kerkeämme antamaan riittävän ohjeistuksen. Mysteerihuoneessa tiimillänne on aikaa 60 minuuttia, mutta aikaa kannattaa varata koko vierailuun 1,5 tuntia. Pelin jälkeen aikaa on hyvä varata 5-10 minuuttia ryhmäkuvaukseen, pelipalautteeseen ja heränneiden kysymyksien sekä innostuksen läpikäyntiin.

Aikaa kannattaa varata koko vierailuun 1,5 tuntia. Pelin jälkeen aikaa on hyvä varata 5-10 minuuttia ryhmäkuvaukseen, pelipalautteeseen ja heränneiden kysymyksien sekä innostuksen läpikäyntiin.

Vaikka varauskalentereissa eri pelit alkavat eri porrastuksella, voivat saman ryhmän pelit alkaa mahdollisuuksien mukaan samaan aikaan. Tällöin kannattaa olla hyvissä ajoin yhteydessä paikallisen toimipisteen Varaukset-numeroon.

Kyllä voivat, ikärajamme huomioiden. Niistä voit lukea lisää täältä.

Tiimikoko on Mysteerin room escape -peleissä aina 2-5 henkeä monistä syistä, joista kaksi painavinta ovat turvallisuus ja pelikokemus. Turvallisuuden kannalta haluamme tarjota huoneessa pelaaville riittävästi liikkumatilaa ja varmistaaksemme hyvän pelikokemuksen emme suosittele yli viiden hengen pelejä. Optimaalisin ryhmäkoko peleissä on 3-4 henkilöä, jolloin pelikokemus on parhaimmmillaan ja pelissä on riittävä määrä tekemistä kaikille. Poikkeustilanteista voit kysyä suoraan toimipisteiltämme.

Maksu suoritetaan pelin jälkeen paikan päällä pankki- tai luottokortilla. Yrityksien on mahdollista maksaa myös laskulla. Hyväksymme maksuksi myös Mysteerille ostetut lahjakortit sekä Edenredin virike- ja Smartumin kulttuurisetelit, Tyky+setelit ja ePassin Kulttuuripassin.

Jos vain yhden tiimin pelaajamäärä muuttuu ei sen ilmoittaminen ole välttämätöntä, mikäli se ei ylitä huoneen henkilömaksimia. Maksu paikan päällä veloitetaan pelanneista osallistujista. Jos taas varaamiesi huoneiden määrä muuttuu, pyydämme ilmoittamaan siitä viimeistään 48 tuntia ennen peliä. Tämä pätee esimerkiksi mittelöhuoneiden muuttamisessa yhdeksi pelihuoneeksi.

Varatun pelihuoneen voi perua 48 tuntia ennen peliä sähköpostitse tai puhelimitse toimipisteelle, jonne peli oli varattu. Tämän jälkeen perutuista peleistä veloitamme 50 euroa varattua huonetta kohden. Peruumattomista peleistä veloitamme täyden hinnan.

Pelissä

Mysteerihuoneesta ulos pääseminen tehdään oman älyn ja nokkeluuden avulla, joten suosittelemme mahdollisimman selkeää mieltä. Emme myöskään salli alkoholia tiloissamme. Varaamme oikeuden evätä päihtyneiltä asiakkailta sisäänpääsyn muiden pelaajien sekä pelinvetäjien turvallisuuden vuoksi.

Jos vain yhden tiimin pelaajamäärä muuttuu ei sen ilmoittaminen ole välttämätöntä, mikäli se ei ylitä huoneen maksimimäärää. Maksu paikan päällä veloitetaan pelanneista osallistujista. Jos taas varaamiesi huoneiden määrä muuttuu, pyydämme ilmoittamaan siitä viimeistä 2 vuorokautta etukäteen. Tämä pätee esimerkiksi mittelöhuoneiden muuttamisessa yhdeksi pelihuoneeksi.