Tiedossa polttarit? Päivän suurin haaste odottaa room escape -pelissä

Polttarit? Onnistuu!

Kohtaamme työssämme monia asioita, jotka ovat jo lakanneet hätkähdyttämästä meitä. Super Marion, Ihmemaan Liisan tai valtavan mehiläisen tapaaminen aulassamme ei ole yhdellekään mysteerikolle enää omituista. Kevään ja kesän lähestymistä ei tunnista pelkästään kelin lämpenemisestä, vaan myös polttarisankareiden ja -sankarittarien kasvavasta määrästä.

 

Mysteerihuoneet ja room escape -pelit sopivat polttareihin mainiosti, jos etsit sankarille haastavaa tekemistä Tampereelta, Turusta, Jyväskylästä, Porista tai Kuopiosta. Pelissä toisilleen tuntemattomat osallistujat murtavat alkututustumisen jään ja kaikki pystyvät osallistumaan huolimatta vaatetuksesta tai fyysisestä kunnosta. Yhteen pelihuoneeseemme mahtuu kerrallaan 5 henkeä, mutta isommankin porukan on mahdollista pelata samaan aikaan varaamalla esimerkiksi Tampereella koko Mysteeri (max. 25 henkeä) käyttöönsä.

 

(HUOM. Vaikka sanoimme, että peli sopii kaikille fyysisestä kunnonsta huolimatta, emme suosittele pelejämme kuitenkaan kostean polttaripäivän päätteeksi. Tunti Mysteerillä on todellakin älyllisesti haastava ja terävän mielen sekä kirkkaan ajatuksenkulun on todettu lisäävän pelin mielekkyyttä huomattavasti!)

 

Mysteeri oli nappivalinta polttareiden yhdeksi ohjelmanumeroksi. Mielekästä ja haasteellista tekemistä kerralla isomallekin porukalle. Polttarisankarille oman lisäyllätyksen toi huoneeseen ennalta piiloitettu rakkauskirje tulevalta aviomieheltä. Kaiken kruunasi henkilökunnan ystävällinen ja avulias palvelu alkutiedusteluista mysteerin ratkaisemiseen asti! Kiitos.

– Tia – kaaso, huhtikuu 2016, Jaskan pubi mittelönä ja Siirin huone Tampereella

 

polttarit

Polttarisankareille pyydetään joskus järjestämään ainutlaatuisen päivän vuoksi jotain erityistä myös meidän taholtamme pelihuoneeseen. Tällöin voimme piilottaa polttarisankarille tarkoitetun viestin tai lahjan room escape -pelin sekaan tai jopa lukita hänet hetkeksi yksin mysteerihuoneeseemme. Emme kuitenkaan ole liian julmia, sillä sankarin ei ole tarkoitus pelata peliä yksin. Noin 10 minuutin yksinpelin jälkeen johdatamme loputkin polttariporukasta auttamaan häntä suorittamaan haasteen loppuun. Erityisjärjestelyt onnistuvat helposti ennakkoon sopimalla. Heräsikö kysymyksiä tai haluatko järjestää erityisen polttaripelin?

 

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ!

 

Olemme saattaneet monet Mariot ja Liisat tähänkin mennessä menestyksellä ulos huoneista jatkamaan tärkeää päiväänsä. Päivänsä Liisana viettänyt Heidi kertoi Mysteerivierailustaan näin:

 

Polttaripäiväni ylläyshuipennus oli Jyväskylän Mysteeri. Koukuttava tarina, hämärä huone ja tiivis tunnelma saivat nämä viisi naista lapsellisen innostuneiksi mysteerin ratkomisesta. Ohjeet ennen huonetta olivat selkeät ja kaikki toimi moitteettomasti. Päivän huippujuttu, joka kivasti yhdisti joukkoa, josta kaikki eivät tunteneet toisiaan entuudestaan.
– Heidi – morsian, toukokuu 2015, Siirin huone Jyväskylässä

 

Jos tiedät polttarisankarin olevan erityisen nokkela ja rohkea, niin varaa Mysteeri polttareihin vaikka samantien!

 

VARAA POLTTARIT MYSTEERISSÄ

Tallenna

Jaa tämä kirjoitus...

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tai lue lisää juttuja blogistamme!

Blogi
Viivi Keinanen

Kesätekemistä oman porukan kesken

Mitä tekemistä keksiä omalle porukalle, jos suuria väkijoukkoja haluaa vältellä? Suoratoistopalvelut on selattu läpi, ja jokainen uppoutuu omaan somekuplaansa sohvannurkkaan, kun festarireissut ja lomamatkat peruuntuvat. Näiden ideoiden toteuttaminen ei vaadi päiväkausien suunnittelua!

Lue Lisää

Päivitämme sähköposti järjestelmäämme.

Voi edelleen tilata uutiskirjeen, mutta joudut hyppäämään erilliselle sivulle. Pahoittelut tästä ylimääräisestä säädöstä. Valitse alta, minkä kaupungin uutiset haluat tilata. Klikkaa linkkiä ja täytä esiin tuleva kaavake. 

Mikä on pakohuone?

Pakohuonepelissä 2-5 hengen tiimillänne on tunti aikaa selvittää lukitun huoneen mysteeri. Yksi selvitetty tehtävä johtaa seuraaviin vihjeisiin, tehtäviin, avaimiin ja lukkoihin. Koko ketjun suoritettuanne ja mysteerin ratkaistuanne löytyy myös huoneen ulospääsy.

Säikyttelyä

Vaikka tarinamme ja huoneemme ovat jännittäviä, emme käytä niissä kauhua tai säikyttelyä. Mysteerillä voit huoletta keskittyä huoneen haasteiden ratkontaan pelkäämisen sijaan.

Ahtautta

Pakohuonepelejä ei ole tarkoitus pelata kuin sillit purkissa. Moni ahtaita paikkoja pelännyt henkilö on ylittänyt pelkonsa peleissämme ja tykännyt niistä erittäin paljon.

Päätöntä kilpailua

Huoneessa aika on vastustaja, eivät muut pelaajat. Onnistuminen ja hauskanpito ovat mahdollisia vaikka ette pääsisi ulos huoneesta ajoissa.

Escape room -pelissä tehtävänne on selviytyä monista haastavista, nokkeluutta ja älyä koittelevasta tehtävästä, jotka johtavat lopulta huoneen mysteerin selvittämiseen. Kuvan sanotaan kertovat paremmin kuin tuhat sanaa, joten anna oheisen videon kertoa kerralla enemmän pelien tarkoituksesta.

Kurkkaa tunnelmia videomuodossa

Kerää oikeat ihmiset

Sovi, ketkä kuuluvat 2-5 hengen joukkueeseesi. Kun varauskalenterista on löytynyt kaikille sopiva aika, voi se varata netissä tai puhelimitse.

Pelaa aikaa vastaan

Pelin aikana tarvitsette loogista päättelykykyä, luovuutta ja yhteistyötä ratkaistaksenne kaikki tehtävät. Peliänne seuraa henkilökohtainen pelinvetäjä eli mysteerikko.

Ratkaise Mysteeri!

Selvitättekö huoneesta tehtävät alle tunnissa? Pelin päätyttyä olette selvittäneet mysteerin ja pakenette huoneesta suurien tunteiden saattelemana!

Pakopelit sopivat monille erilaisille pelaajaryhmille, joista vain muutamia ovat ystäväporukat, pariskunnat, polttarit, syntymäpäiväporukat, eläkkeellejäämisjuhlat, perheet, luokkakokousryhmät ja tykyporukat. Voit lukea muutaman erilaisen ryhmän pelikokemuksista tästä blogipostauksessamme. Pakopeleissä ei vaadita fyysistä suorituskykyä, joten ne eivät sulje ketään pois. Päinvastoin, teemme nykypäivänä jopa liian vähän yhteisen päämäärän eteen meitä läheisten ihmisten kanssa. Pakopelit tarjoavat siihen hyvän tilaisuuden!