Pakohuoneet lapsille

Törmäämme yhä useammin kysymykseen, voiko lasten kanssa tulla pakohuoneeseen. Vastaus on tietenkin kyllä ja ei.

Mysteerin nuorimman pelaajan ennätys rikottiin taannoin puolivuotiaan ratkaisijan avulla, mutta yleensä suosittelemme pelejämme hitusen vanhemmille pelaajille. Pakopelimme suunnitellaan ensisijaisesti aikuisille pelaajille, minkä vuoksi mukana saattaa olla joitain lapsille soveltumattomia elementtejä. Peliemme yleinen ikäraja on 12-vuotta, mutta jokaisesta kaupungistamme löytyy perheille suositeltu pelihuone, joissa paljon nuoremmatkin ovat astuneet vanhempiensa kanssa pulmaratkonnan maailmaan. Meillä käy paljon perheitä viettämässä hauskoja, yhteisiä hetkiä, ja heitä tarkkaillessa meilläkin on hauskaa. Mysteerikon suupieliä nostavat erityisesti ne kerrat, kun lapsiosallistujat ovat ratkoneet peleissä tehtävät itse oikein aikuisten vain heilutellessa käsiä vieressä ja ajatellen liian vaikeasti.

Tässä kirjoituksessa käymme läpi Mysteerin peleistä parhaiten perheille soveltuvat huoneet. Tältä listalta on karsiutunut pois tavalla tai toisella liian pelottavat huoneet. Mikäli haluat enemmän tietoa peliemme ikärajoista, lue niistä lisää täältä.

Tampere – Siirin Piina

Siiri on nuori opiskelijatyttö Tampereelta. Hän asustaa pienessä opiskelijayksiössä yhdessä undulaattinsa Bobin kanssa. Viime aikoina oudot äänet ovat kuitenkin vaivanneet hänen yöuniaan ja eilen myös Siirin tavarat vaihtoivat hämärästi paikkaansa. Tänään kun Siiri tuli kotiin, hänen vaatekaappinsa ja kirjoituspöytänsä olivat lukittu oudoilla lukoilla. Pahinta oli kuitenkin se, että Bobia, ei näkynyt missään! Siirin on poissa tolaltaan ja tarvitsee teidän apuanne.

Turku – Turun Urheilumuseo

Olette päätyneet jännittävään seikkailuun! Alkuilta Turun keskustassa saa poikkeuksellisen käänteen, kun huomaatte uuden Urheilumuseon auenneen tuttuun risteykseen. Valitettavasti kello on jo paljon ja museo on kiinni. Harmistuneisiin huokauksiinne kuitenkin vastattaan ja paikalle saapuu museon vahtimestarina toimiva Valentin.

Höyryttyänne hetken urheiluhistorian helmistä uusi ystävänne Valentin toteaa vaivihkaa: ”Tiedättekös… minulla on avain tuonne museoon. Kiinnostaisiko pieni yksityiskierros?” Illan teemana ei aikaisemminkaan ollut ollut epäröinti, joten suostutte välittömästi. Olihan nähtävillä Suomen Kansallisaarre!

Jyväskylä – Wihtorin Wintti

Jyväskylän sydämessä, sen sykkivän keskuksen läheisyydestä, löytyy antikvariaatti, josta harva on kuullut. Arvokkaat harvinaisuudet mielessä kirjaharrastaja jos toinenkin uskaltautuu Wihtorin Wintin kynnyksen yli. Lopputuloksena on kuitenkin lähes aina pettymys ja tyhjät kädet.

Wihtorin Wintin omistajaa, Vihtori Lempistä, pidetään vähintäänkin omalaatuisena tapauksena. ”Meidän kirjamme ovat todella kalliita.” ja ”Älä koske!” -huudot tuntuvat kaikuvat liikkeestä ulospäin jopa silloin, kun asiakkaita ei näy lähelläkään puodin ovea. Useat ihmiset ovatkin alkaneet jo ihmetellä, miten antikvariaatti voi selvitä niin pienillä myynneillä. Vihtori on kuitenkin yksityisyydestään nauttiva herrashenkilö, joten kukaan ei ole uskaltanut kysyä tätä häneltä suoraan.

Nyt kuitenkin vähäisetkin äänet ovat kadonneet. Ovikello ei ole soinut ollenkaan tällä viikolla ja paikasta voi aistia pahaenteisen tunnelman. Onkohan jotain sattunut? Missä Vihtori on? Mitä salaisuuksia Wihtorin Wintti kätkee sisäänsä?

“Yksi peli oli sellainen, missä kaksi äitiä toivat teini-ikäiset tyttärensä mukanaan. (Alku)briiffin aikana oli vähän innostumisvaikeuksia nuorisolla, mut huoneessa unohtivat olla äkäpusseja, ja touhottivat ihan hirveällä kyydillä ekan 10min jälkeen. Äidit eivät saaneet enää ratkoa mitään, kun nuoriso tuli hirveällä teholla tutkimaan kaikkea ja heittelemään ehdotuksia. En muista enää tulivatko ulos, mutta kivaa niillä oli, ihan hengästymiseen saakka.” – Mysteerikon muisto –

Kuopio – Tapaus Larry B.

Etsivä Larry B. on nähnyt kaikenlaista. Viime aikoina Larryn yöunia on kuitenkin piinannut katala, loppumaton rikosaalto. Kun suomalaisista kodeista katoaa uudestaan ja uudestaan tämä sama esine, tietää Larry, että häntä tarvitaan. Vaikka kärsimyksen määrä ei olisikaan yksittäisen ihmisen kohdalla suuri, on tämä rikosten sarja saanut jatkua liian pitkään.

Tapaus on vaikea. Monien mielestä mahdoton. Ja nyt jopa Larry on umpikujassa! Hänellä ei leikkaa, ei sitten millään.

Auttaisitteko Larryn oikeaan suuntaan ennen kuin on myöhäistä?

Pori – Outo Hr. Kani

”Minä tiesin, minä tiesin,” herra Kani kajauttelee huoneensa syvyyksistä. Vaikka Mysteerillä on jo totuttu herra Kanin kohdalla omituisiin asioihin, päätät kohteliaisuudesta huutaa ovenraosta: ”Mitä tiesitte, herra Kani?” Huoneen kolina ja paiskinta hiljenee hetkeksi, johon herra Kanin vastaus pian kuuluu pelokkaan värisevästi: ”Aikaa.” Huhhuh, onko kani seonnut viimein lopullisesti?

Asia muuttuu omituisemmaksi, kun koko seuraavalla viikolla pitkäsäärtä ei näy missään. Hänen kolonsa ovi on kuitenkin raollaan kutsuvasti… Ja sen uumenissa pirisee vastaamaton puhelin! Mitä Herra Kanille on tapahtunut?

Ennen peliä!

Mikäli huonevalinta edelleen mietityttää, kannattaa kysymykset soittaa suoraan kyseiselle toimipisteelle. Voit myös aina lähestyä meitä viestillä. Autamme mielellämme valitsemaan sopivan huoneen jokaiselle porukalle!

Jo varauksen yhteydessä kannattaa ilmoittaa Lisätietoja-kentässä, jos mukana on nuorempia pelaajia. Näin mysteerikkomme osaa varautua tuloonne paremmin ja säätää tarvittaessa esimerkiksi pelimusiikin voimakkuutta ja alkutarinan jännittävyyttä. Vaikka pelkkä pakohuoneeseen lähteminen jännittäisi, olemme huomanneet pelin vievän nopeasti niin aikuiset kuin lapsetkin mennessään. Suurempia valmisteluita ei tarvita, mutta jos käytät silmälaseja, ota ne mukaan.

Nähdään pelissä!

P.S. Pieni vinkki peliin astuville vanhemmille: ottakaa mallia lapsista, ja olkaa hetki vähemmän aikuisia. 🙂

Jaa tämä kirjoitus...

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tai lue lisää juttuja blogistamme!