Ventovieraiden kanssa mysteeriä ratkomassa

Mysteeri tuntemattomien kanssa

Taannoin sosiaalinen media tyrkkäsi nähtävilleni kiinnostavan mainoksen: Turussa kerätään tuntemattomista koostuvaa tiimiä pakenemaan yhdessä huoneesta. Pakko oli päästä mukaan kokeilemaan, vaikka matka Keski-Suomesta Varsinais-Suomen lumituiskuun olikin monituntinen. Viisihenkinen tiimimme pääsi ratkaisemaan Huone 785 -pelin mysteerin.

HUOM: Tämä teksti ei paljasta pelatun huoneen sisällöstä mitään, joten tekstin lukemista voi turvallisesti jatkaa eteenpäin.

Totuuden hetki lähenee

Ennakkojännitys alkoi Turun maaperälle saapumisen jälkeen pikkuhiljaa kasvaa. Aiemmat pakohuonekokemukseni ovat tapahtuneet hiukan vaihtelevalla kokoonpanolla, mutta kuitenkin samojen vakiokasvojen kanssa, joten vieraiden ihmisten seura huoneessa oli itselleni aivan uutta. Ajatukset risteilivät hykerryttävän innostuksen ja pelonsekaisen jännityksen välillä; minut kuitenkin lukittiin tuntemattomien henkilöiden kanssa huoneeseen. Lohdutin itseäni tiedolla siitä, että ammattitaitoinen mysteerikko seurasi peliämme jatkuvasti kameran välityksellä, joten huolta ei ollut lainkaan.

Pohdin ennen peliä pitkään, tunnenko itseni keltanokaksi muiden seurassa ja kuinka paljon peliseurakseni tulossa olevat henkilöt ovat pelanneet aiemmin. Jännitin mokaamista, vaikka tosiasiassa mokaaminen vieraiden seurassa on tavallaan helpompaakin kuin tuttujen kanssa – eivätpähän ainakaan muistuttele siitä usein tulevaisuudessa. Ja toisaalta, pakohuonepelien ideanakin on uteliaasti yrittää, toisinaan erehtyä ja lopulta onnistua yhdessä, joten varsinaisia mokia ei tässä lajissa tunneta laisinkaan. Pelatessa tiimillemme sattui muutamia huolimattomuusvirheitä, mutta niistä selvittiin tiimitovereiden huolellisuuden ja pari kertaa myös vihjeiden avulla eteenpäin. Jälkikäteen analysoituna taisin itse eniten jännittää tuttuja kollegojani toimiston puolella, enkä niinkään ventovieraita pelitovereitani.

Mysteeri tuntemattimien peli

Millaista se siis oli?

Peli ei kokemuksena juurikaan eronnut tavallisista käynneistäni Mysteerillä. Aluksi käytiin huolellisesti läpi pelin säännöt ja erilaisten lukkotyyppien toimintaperiaatteet, joten mukaan uskaltaa hyvin lähteä vaikka aiempaa kokemusta pakopeleistä ei olisikaan. Tutustumispuoli hoidettiin nopealla nimikierroksella juuri ennen huoneeseen astumista, mutta ei pelin aikana nimiä ehtinyt muistella – ennemminkin kokemus oli kuin kollektiivinen ahaa-elämys. Aina kun joku keksi ratkaisun pulmaan, neljä muuta tiimiläistä oli olan yli kurkkimassa, mitä uusia apuvälineitä saatiin.

Yleensä, kun pelaan normaalin peliparini kanssa, kuljemme vain ympäriinsä omia teitämme huoneessa ja kommunikaatio on pääosin huutonaurua huoneen laidalta toiselle. Uuden tiimin kanssa etenemisstrategia oli selkeästikin hyvin erilainen, mutta toimiva. Jokainen meistä keksi ratkaisuja ja varsin dynaaminen pelimme päättyi onnistuneeseen (ja kuulemma perin nopeaan) pakoon aplodien saattelemana. Lyhyesti todettuna pelikokemus oli todella onnistunut.

Voin todeta, että Mysteeri tuntemattomien kanssa sopii sekä niille, jotka haluavat päästä pelaamaan, mutta sopivaa tiimiä ei tunnu löytyvän, että niille, jotka kokeneempina pelaajina haluavat uuden tuoreen tuulahduksen pakokokemukseensa; eli siis ihan kaikille.

Kiinnostuistko? Kurkkaa tulevat tuntemattomien pelit täältä!

Jaa tämä kirjoitus...

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tai lue lisää juttuja blogistamme!

Blogi
Viivi Keinanen

Kesätekemistä oman porukan kesken

Mitä tekemistä keksiä omalle porukalle, jos suuria väkijoukkoja haluaa vältellä? Suoratoistopalvelut on selattu läpi, ja jokainen uppoutuu omaan somekuplaansa sohvannurkkaan, kun festarireissut ja lomamatkat peruuntuvat. Näiden ideoiden toteuttaminen ei vaadi päiväkausien suunnittelua!

Lue Lisää

Päivitämme sähköposti järjestelmäämme.

Voi edelleen tilata uutiskirjeen, mutta joudut hyppäämään erilliselle sivulle. Pahoittelut tästä ylimääräisestä säädöstä. Valitse alta, minkä kaupungin uutiset haluat tilata. Klikkaa linkkiä ja täytä esiin tuleva kaavake. 

Mikä on pakohuone?

Pakohuonepelissä 2-5 hengen tiimillänne on tunti aikaa selvittää lukitun huoneen mysteeri. Yksi selvitetty tehtävä johtaa seuraaviin vihjeisiin, tehtäviin, avaimiin ja lukkoihin. Koko ketjun suoritettuanne ja mysteerin ratkaistuanne löytyy myös huoneen ulospääsy.

Säikyttelyä

Vaikka tarinamme ja huoneemme ovat jännittäviä, emme käytä niissä kauhua tai säikyttelyä. Mysteerillä voit huoletta keskittyä huoneen haasteiden ratkontaan pelkäämisen sijaan.

Ahtautta

Pakohuonepelejä ei ole tarkoitus pelata kuin sillit purkissa. Moni ahtaita paikkoja pelännyt henkilö on ylittänyt pelkonsa peleissämme ja tykännyt niistä erittäin paljon.

Päätöntä kilpailua

Huoneessa aika on vastustaja, eivät muut pelaajat. Onnistuminen ja hauskanpito ovat mahdollisia vaikka ette pääsisi ulos huoneesta ajoissa.

Escape room -pelissä tehtävänne on selviytyä monista haastavista, nokkeluutta ja älyä koittelevasta tehtävästä, jotka johtavat lopulta huoneen mysteerin selvittämiseen. Kuvan sanotaan kertovat paremmin kuin tuhat sanaa, joten anna oheisen videon kertoa kerralla enemmän pelien tarkoituksesta.

Kurkkaa tunnelmia videomuodossa

Kerää oikeat ihmiset

Sovi, ketkä kuuluvat 2-5 hengen joukkueeseesi. Kun varauskalenterista on löytynyt kaikille sopiva aika, voi se varata netissä tai puhelimitse.

Pelaa aikaa vastaan

Pelin aikana tarvitsette loogista päättelykykyä, luovuutta ja yhteistyötä ratkaistaksenne kaikki tehtävät. Peliänne seuraa henkilökohtainen pelinvetäjä eli mysteerikko.

Ratkaise Mysteeri!

Selvitättekö huoneesta tehtävät alle tunnissa? Pelin päätyttyä olette selvittäneet mysteerin ja pakenette huoneesta suurien tunteiden saattelemana!

Pakopelit sopivat monille erilaisille pelaajaryhmille, joista vain muutamia ovat ystäväporukat, pariskunnat, polttarit, syntymäpäiväporukat, eläkkeellejäämisjuhlat, perheet, luokkakokousryhmät ja tykyporukat. Voit lukea muutaman erilaisen ryhmän pelikokemuksista tästä blogipostauksessamme. Pakopeleissä ei vaadita fyysistä suorituskykyä, joten ne eivät sulje ketään pois. Päinvastoin, teemme nykypäivänä jopa liian vähän yhteisen päämäärän eteen meitä läheisten ihmisten kanssa. Pakopelit tarjoavat siihen hyvän tilaisuuden!