MIKKELIN URHEILUMUSEO

Missä kansallisaarre on?

MIKKELIN URHEILUMUSEO

KUKA ON VARASTANUT KANSALLISAARTEEN?

”Nyt on jännää”, joku porukastanne hihittää hiipiessänne museon käytävillä. Alkuilta oli kulunut kaveriporukkanne kesken Mikkelin keskustassa. Illan monien tapahtumien jälkeen huomasitte aamun tunteina, että Mikkelin keskustaan on avattu Urheilumuseo, jossa on sattumoisin näytillä Suomen Kansallisaarre! Täytyihän sitä katsomaan päästä, mutta luonnollisesti museo ei ollut tuohon aikaan auki. Harmistuneisiin huokauksiinne kuitenkin vastattiin ja paikalle saapui museon vahtimestarina toimiva Valentin.

Höyryttyänne hetken urheiluhistorian helmistä uusi ystävänne Valentin totesi vaivihkaa: ”Tiedättekös… minulla on avain tuonne museoon. Kiinnostaisiko pieni yksityiskierros?” Illan teemana ei aikaisemminkaan ollut ollut epäröinti, joten suostuitte välittömästi: aarretta on mentävä katsomaan nyt ja heti!

Mikkelin Urheilumuseon käytävillä on hiljaista ja salaperäistä. Tunnette selkäpiissänne, että aarre on jo lähellä. Raotatte viimeistä ovea ennen aarretta ja astutte sisään näyttelytilaan… ja joku läimäisee oven perässänne lukkoon! Kauhuksenne huomaatte pokaalikorokkeen olevan tyhjä ja askeleetkin etääntyvät ovelta.

Poliisisaattue on saapumassa, eikä Kansallisaarteen olinpaikasta ole tietoakaan. Tilanne näyttää pahalta teidän kannaltanne… Mitä museossa on oikein tekeillä? Entä saatteko aarteen takaisin paikoilleen ennen kuin on myöhäistä?

Keille se sopii?

Urheilumuseo on erittäin hauska peli erilaisille polttari- ja kaveriporukoille sekä perheille.

Millainen se on?

Urheilutietämystä ei tässä pelissä tarvita, mutta vähintään yhden joukkueen jäsenen täytyy alittaa matalahko este!

In English?

Yes, pelattavissa suomeksi tai englanniksi. Ilmoitathan etukäteen, jos haluat pelin englanniksi.

VARAA NYT

MIKKELIN MUUT PELIT

Puuvillamurha

Kirjava verho kietoutuu rakastavan hellästi sen alla makaavan ihmisen ylle, piirtäen hahmon kasvonpiirteet pintaansa. On omituisen rauhallista, ihan kuin joku olisi vasta lähtenyt huoneesta. Kangas ei enää kohoile, sillä sen alla ei hengitetä. 

Puuvillatehtailijan nuori puoliso on löytynyt kotoaan kuolleena.  On tapahtunut murha! Pystyttekö selvittämään syyllisen?

Suosittelemme tosielämän dekkaristeille ja kokeneemmille pelaajille
Vaikeustaso 4/5

Päivitämme sähköposti järjestelmäämme.

Voi edelleen tilata uutiskirjeen, mutta joudut hyppäämään erilliselle sivulle. Pahoittelut tästä ylimääräisestä säädöstä. Valitse alta, minkä kaupungin uutiset haluat tilata. Klikkaa linkkiä ja täytä esiin tuleva kaavake. 

Mikä on pakohuone?

Pakohuonepelissä 2-5 hengen tiimillänne on tunti aikaa selvittää lukitun huoneen mysteeri. Yksi selvitetty tehtävä johtaa seuraaviin vihjeisiin, tehtäviin, avaimiin ja lukkoihin. Koko ketjun suoritettuanne ja mysteerin ratkaistuanne löytyy myös huoneen ulospääsy.

Säikyttelyä

Vaikka tarinamme ja huoneemme ovat jännittäviä, emme käytä niissä kauhua tai säikyttelyä. Mysteerillä voit huoletta keskittyä huoneen haasteiden ratkontaan pelkäämisen sijaan.

Ahtautta

Pakohuonepelejä ei ole tarkoitus pelata kuin sillit purkissa. Moni ahtaita paikkoja pelännyt henkilö on ylittänyt pelkonsa peleissämme ja tykännyt niistä erittäin paljon.

Päätöntä kilpailua

Huoneessa aika on vastustaja, eivät muut pelaajat. Onnistuminen ja hauskanpito ovat mahdollisia vaikka ette pääsisi ulos huoneesta ajoissa.

Escape room -pelissä tehtävänne on selviytyä monista haastavista, nokkeluutta ja älyä koittelevasta tehtävästä, jotka johtavat lopulta huoneen mysteerin selvittämiseen. Kuvan sanotaan kertovat paremmin kuin tuhat sanaa, joten anna oheisen videon kertoa kerralla enemmän pelien tarkoituksesta.

Kurkkaa tunnelmia videomuodossa

Kerää oikeat ihmiset

Sovi, ketkä kuuluvat 2-5 hengen joukkueeseesi. Kun varauskalenterista on löytynyt kaikille sopiva aika, voi se varata netissä tai puhelimitse.

Pelaa aikaa vastaan

Pelin aikana tarvitsette loogista päättelykykyä, luovuutta ja yhteistyötä ratkaistaksenne kaikki tehtävät. Peliänne seuraa henkilökohtainen pelinvetäjä eli mysteerikko.

Ratkaise Mysteeri!

Selvitättekö huoneesta tehtävät alle tunnissa? Pelin päätyttyä olette selvittäneet mysteerin ja pakenette huoneesta suurien tunteiden saattelemana!

Pakopelit sopivat monille erilaisille pelaajaryhmille, joista vain muutamia ovat ystäväporukat, pariskunnat, polttarit, syntymäpäiväporukat, eläkkeellejäämisjuhlat, perheet, luokkakokousryhmät ja tykyporukat. Voit lukea muutaman erilaisen ryhmän pelikokemuksista tästä blogipostauksessamme. Pakopeleissä ei vaadita fyysistä suorituskykyä, joten ne eivät sulje ketään pois. Päinvastoin, teemme nykypäivänä jopa liian vähän yhteisen päämäärän eteen meitä läheisten ihmisten kanssa. Pakopelit tarjoavat siihen hyvän tilaisuuden!