A. HARTZIN SALAISUUS

HUOM! A. Hartzin salaisuus ei ole enää pelattavissa

A. HARTZIN SALAISUUS

HUOM! A. Hartzin salaisuus ei ole enää pelattavissa

MITÄ HERRA HARTZ VARJELEE?

Kiireisen torstain viimeinen peli on juuri pelattu. Toivotettuaan pelaajille hauskoja illan jatkoja mysteerikko lösähtää hetkeksi tietokonetuoliin. ”Ihan vielä ei ole pakko siivota huonetta, eihän”, hän pohtii uupuneena.

Yhtäkkiä ovelta kuuluu kova koputus. ”Oho, unohtuikohan jonkun puhelin”, pohtii mysteerikko kävellessään ulko-ovelle. Hän avaa oven, mutta ei hämmästyksekseen näe sen takana ketään. Juuri kun mysteerikko on sulkemaisillaan oven osuvat hänen silmänsä lattialla olevaan puisen rasian ja kirjekuoren. Ihmeissään mysteerikko avaa kirjekuoren:

“Hyvä mysteerin väki,

voisinko pyytää teiltä sitä palvelusta, että pitäisitte oheista rasiaa säilössä jonkin aikaa? Tiedän, että voin luottaa ammattitaitoonne salaisuuksien pitäjinä. Luottakaa vaistoonne, älkää kertoko rasian olemassaolosta kenellekään ellette ole varmoja hänen vilpittömyydestään.

– Lukkoseppänne A. Hartz-”

Vanha kunnon herra Hartz, luottolukkoseppät tosiaan! ”Aika erikoinen tapaus”, ajatteli mysteerikko. Rasia oli myös erikoinen, sillä siinä ei vaikuttanut olevan kantta laisinkaan. Saranoita, avaimenreikää tai mitään muutakaan avaamiseen tarkoitettua mekanismia ei näkynyt missään. “Toisaalta, selittämättömät asiat ovat meidän juttumme”, mysteerikko tuumaa olkiaan kohauttaen ja asettaen rasian toimiston pöydälle.

Pitkään aikaan rasiasta ei selviä mitään uutta. Jokainen mysteerikko koittaa vuorollaan avaustaitojaan rasiaan ilman menestystä. Kansi pysyy paikoillaan. Viidennen päivän iltana kuitenkin alkaa tapahtua: kesken meneillään olevan pelin puhelin soi.

– Mysteeri Kuopio

 – Ilkka Hartz tässä päivää. Miten tunnette setäni, Alfred Hartzin?

– Ömmm, vain päällisin puolin. Tiedämme hänet vain herra Hartzina joka pitää lukkokauppaa. Olemme hänen vakiasiakkaitaan. Kuinka niin?

– Näin ymmärsinkin. Setäni asiakaskirjoista sain selville, että yrityksenne on erityisen vakituinen asiakas lukkoliikkeessä. Useita, alle 10€ ostoja pelkästään viime kuun aikana ja vielä useampia edellisenä. Valvontakameranauhasta näen, että olette käyneet myös hänen liikkeessään ostamatta mitään. Vaikutatte tuntevan hänet hyvin.

– Käytämme hänen tuotteitaan päivittäin, joten en pitäisi tuota mitenkään ihmeellisenä. Joudumme hätäshoppailemaan usein hänen liikkeessään. Miksi muuten tiedätte tämän ostohistoriastamme, oletteko töissä herra Hartzilla?

– Sillä ei ole väliä. Mitä olette saaneet häneltä viimeksi?

– Jos ette ole töissä herra Hartzin liikkeessä, en usko että minun tarvitsee vastata tuohon kysymykseen. Asiakkuutemme on ainoastaan meidän ja herra Hartzin välinen asia.

– Onko hän luovuttanut haltuunne jotain erityistä viime tapaamisellanne? Esimerkiksi tiettyä rasiaa?

Puhelu oli saanut jo alustaan alkaen saanut mysteerikon tuntemaan olonsa ikäväksi. Herra Hartzin kirjeen muistaen mysteerikko toteaa:

– Ei, herra Hartz ei ole luovuttanut sellaista tapaamisemme yhteydessä.

– Minulla on keinoni saada selville valehteletteko. Ja jos saan sellaista selville… Hyvää päivän jatkoa.

Tämän sanottuaan mies lyö luurin korvaan. Päivän jatko ei tuntunut mysteerikosta enää ollenkaan hyvältä. Puhelun sävyn takia järjestettiin pikapikaa pikapalaveri koko Mysteerin henkilökunnalle. Yksissä tuumin mysteerikot päättivät piilottaa rasian salaisimpaan tuntemaansa paikkaan – toimipisteeseensä.

Seuraavana aamuna saatiin vahvistus oikeasta päätöksestä. Toimistossa on takuulla vieraillut joku yön aikana: tavarat ovat vaihtaneet paikkoja ja usean kaapin ovet ovat auki. Kaikki ovat järkyttyneitä. Mitä niin erikoista rasiassa voi olla, että joku suorittaisi murron sen takia? Toteuttiko mies puhelimessa juuri uhkauksensa? Miksi herra Hartz halusi luovuttaa rasian juuri Mysteerille? Entä mikä oikeastaan on A. Hartzin salaisuus?

Keille se sopii?

Herra Hartzin salaisuus on erinomainen peli perheille, pariskunnille sekä lukutoukille.

Millainen se on?

Hartz on pelinä tunnelmallinen ja salaperäinen, yllättävä ja pitkäjänteisyyttä vaativa.

In English?

Yes, pelattavissa suomeksi tai englanniksi. Ilmoitathan etukäteen, jos haluat pelin englanniksi.

Hartzin Salaisuus ei ole enää pelattavissa.

KUOPIOSSA VOIT PELATA MYÖS: KUOPIOSSA VOIT PELATA MYÖS:

PAHOLAISLUOKKA

Vanhan biologian opettaja Ruutasen tunnit jäivät erityisesti mieleen kouluajoilta. Opettajan nimikkolauseeksi jäikin: ”Kuka nyt ei pitäisi pienten eläinten leikkelyä mielenkiintoisena!” Huhun mukaan herra Ruutanen on vanhoilla päivillään siirtynyt aina vain isompien demonstraatiokappaleiden pariin.

Uskallatteko ottaa luokkakokouskutsun vastaan?

Suosittelemme polttariporukoille, perheille ja ensikertalaisille