Mysteerin pakohuonepelitoiminta siirtyy toiselle toimijalle

Lainaus tiedotteesta 14.8.2019:

Jyväskylässä vuonna 2015 perustetun Mysteeri Experience Oy:n pakohuonepeliliiketoiminta siirtyy 1.9.2019 uuden toimijan pyöritettävästi. Mysteeri on Suomen laajin pakohuoneita tarjoava yritys ja se toimii Jyväskylän lisäksi Kuopiossa, Tampereella, Porissa ja Turussa.

 
Jatkossa toimintaa tulee pyörittämään Jaakko Rytsölän omistama Truescape Oy, jolla on pakohuonetoimintaa eri brändien alaisuudessa Helsingissä, Mikkelissä ja Lappeenrannassa. Mysteeri ja Truescape jatkavat erillisinä brändeinä eikä Mysteerin konseptiin ole tiedossa muutoksia. Yhteensä Mysteerin ja Truescapen pakopelit kattavat 31 peliä 8 kaupungissa.


Mysteerin yrittäjät, Jussi Venäläinen ja Emmi Kärnä, ovat tyytyväisiä kauppaan: ”Olemme viettäneet pakohuoneiden parissa nyt liki 5 vuotta. Meidän kahden pariskuntaprojekti lähti heti ensimmäisestä vuodesta paljon isommille urille kuin sen oli tarkoitus. Olemme saaneet tehdä siistejä asioita, mutta nyt olemme valmiita siirtymään uusien asioiden pariin.”, Venäläinen kertoo. ”Liiketoimintakauppa oli meille paras mahdollinen lopputulos, sillä uuden toimijan ottaessa pakohuonepelit pyöritettäväkseen, jatkaa Mysteeri Experience Oy edelleen olemassaoloaan ja toimeksiantojen tekemisestä Designed By Mysteeri -brändin alla”, Kärnä jatkaa.


Myös Jaakko Rytsölä on tyytyväinen kauppaan: ”Viime vuosina alalla alkanut keskittyminen jatkuu. Suurena yrityksenä voimme tarjota sekä Mysteerin että Truescapen asiakkaille entistä parempia pelejä. Uusien pelien suunnittelut Mysteerin ja Truescapen henkilökunnan yhteistyönä aloitetaan lähiaikoina. Pikkujoulukausi tulee olemaan tänäkin vuonna kiireinen ja toivotammekin kaikki uudet ja vanhat asiakkaat pelaamaan”.

Avaimien luovutus uudelle omistajalle, Jaakko Rytsölälle.

Haikeat jäähyväiset

Vau, mikä 4,5 vuoden matka! Jotkut teistä ehkä muistavat Mysteerin ihka ensimmäiset askeleet, tytön ja undulaatin Jyväskylässä teollisuusalueen uumenissa. Matka sieltä viiteen kaupunkiin on ollut pitkä, mutkikas, mielenkiintoinen ja mahtava. Se on ollut ilo tehdä kanssanne.

Vaikka moni asia meidän henkilökohtaisesta näkökulmastamme muuttuu, vaikuttaa se yllättävän vähän teihin pelaajiimme. Samat toimipisteet, pelit ja mysteerikot palvelevat teitä jatkossakin, samalla hyvällä tavalla kuin tähänkin asti. Pelimme ja pelaajamme ovat hyvissä käsissä, ja luovutamme avainnippumme ilolla Jaakon haltuun. Uusista tuulista kuulette varmasti hyvin pian lisää.

Ensimmäinen kuva Instagramistamme. Firma oli juuri perustettu.

Tältä erää on kuitenkin minun ja Jussin aika astua esiripun taakse. Jatkamme edelleen toimeksiantojen tekemistä Designed by Mysteeri -brändin alla, mutta luovumme itse pakohuonepelien pyörittämisestä. Kaikelle on aikansa, ja meidän kohdallamme uudet suunnat ovat olleet näkyvillä jo tovin. Jussi tulee jatkamaan työtään flow-tilan tutkimisen ja itsensäkehittämisen parissa, kun taas minä tulen uppoutumaan jatkossa entistäkin enemmän pelisuunnitteluun Aalto Yliopiston Game Design and Productionin maisteriohjelmassa. Meidän molempien matkaa voi seurata jatkossa omilta nettisivuiltamme, Jussia täältä ja minua täältä .

On aika kiittää teitä matkassamme kulkeneita. Kiitos siis teille, pelaajille. Peli on siitä mielenkiintoinen median väline, että sitä ei todella ole olemassa ennen kuin pelaaja astuu sen sisään ja ottaa ohjat omiin käsiinsä. On ollut valtava ilo miettiä asioita päänne menoksi. Teidän ansiosta tiedämme nyt, että aikuinenkin kykenee leikkimään, iloitsemaan, innostumaan ja loistamaan. Syvällisyys voittaa tyhjänpäiväisyyden, ja hyvät tarina luovat huomisen. Älkää koskaan kasvako liikaa aikuisiksi!

Tässä kohtaa valitsemme haarautuvan polun ja jätämme Mysteerin pakopelit jatkamaan omaansa. Toivottavasti jatkatte Mysteerin matkassa, nähdään toisella puolella!

Kiitos.

-Emmi & Jussi –

Jaa tämä kirjoitus...

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tai lue lisää juttuja blogistamme!

Blogi
Viivi Keinanen

Kesätekemistä oman porukan kesken

Mitä tekemistä keksiä omalle porukalle, jos suuria väkijoukkoja haluaa vältellä? Suoratoistopalvelut on selattu läpi, ja jokainen uppoutuu omaan somekuplaansa sohvannurkkaan, kun festarireissut ja lomamatkat peruuntuvat. Näiden ideoiden toteuttaminen ei vaadi päiväkausien suunnittelua!

Lue Lisää

Päivitämme sähköposti järjestelmäämme.

Voi edelleen tilata uutiskirjeen, mutta joudut hyppäämään erilliselle sivulle. Pahoittelut tästä ylimääräisestä säädöstä. Valitse alta, minkä kaupungin uutiset haluat tilata. Klikkaa linkkiä ja täytä esiin tuleva kaavake. 

Mikä on pakohuone?

Pakohuonepelissä 2-5 hengen tiimillänne on tunti aikaa selvittää lukitun huoneen mysteeri. Yksi selvitetty tehtävä johtaa seuraaviin vihjeisiin, tehtäviin, avaimiin ja lukkoihin. Koko ketjun suoritettuanne ja mysteerin ratkaistuanne löytyy myös huoneen ulospääsy.

Säikyttelyä

Vaikka tarinamme ja huoneemme ovat jännittäviä, emme käytä niissä kauhua tai säikyttelyä. Mysteerillä voit huoletta keskittyä huoneen haasteiden ratkontaan pelkäämisen sijaan.

Ahtautta

Pakohuonepelejä ei ole tarkoitus pelata kuin sillit purkissa. Moni ahtaita paikkoja pelännyt henkilö on ylittänyt pelkonsa peleissämme ja tykännyt niistä erittäin paljon.

Päätöntä kilpailua

Huoneessa aika on vastustaja, eivät muut pelaajat. Onnistuminen ja hauskanpito ovat mahdollisia vaikka ette pääsisi ulos huoneesta ajoissa.

Escape room -pelissä tehtävänne on selviytyä monista haastavista, nokkeluutta ja älyä koittelevasta tehtävästä, jotka johtavat lopulta huoneen mysteerin selvittämiseen. Kuvan sanotaan kertovat paremmin kuin tuhat sanaa, joten anna oheisen videon kertoa kerralla enemmän pelien tarkoituksesta.

Kurkkaa tunnelmia videomuodossa

Kerää oikeat ihmiset

Sovi, ketkä kuuluvat 2-5 hengen joukkueeseesi. Kun varauskalenterista on löytynyt kaikille sopiva aika, voi se varata netissä tai puhelimitse.

Pelaa aikaa vastaan

Pelin aikana tarvitsette loogista päättelykykyä, luovuutta ja yhteistyötä ratkaistaksenne kaikki tehtävät. Peliänne seuraa henkilökohtainen pelinvetäjä eli mysteerikko.

Ratkaise Mysteeri!

Selvitättekö huoneesta tehtävät alle tunnissa? Pelin päätyttyä olette selvittäneet mysteerin ja pakenette huoneesta suurien tunteiden saattelemana!

Pakopelit sopivat monille erilaisille pelaajaryhmille, joista vain muutamia ovat ystäväporukat, pariskunnat, polttarit, syntymäpäiväporukat, eläkkeellejäämisjuhlat, perheet, luokkakokousryhmät ja tykyporukat. Voit lukea muutaman erilaisen ryhmän pelikokemuksista tästä blogipostauksessamme. Pakopeleissä ei vaadita fyysistä suorituskykyä, joten ne eivät sulje ketään pois. Päinvastoin, teemme nykypäivänä jopa liian vähän yhteisen päämäärän eteen meitä läheisten ihmisten kanssa. Pakopelit tarjoavat siihen hyvän tilaisuuden!