Mysteerin pakohuonepelitoiminta siirtyy toiselle toimijalle

Lainaus tiedotteesta 14.8.2019:

Jyväskylässä vuonna 2015 perustetun Mysteeri Experience Oy:n pakohuonepeliliiketoiminta siirtyy 1.9.2019 uuden toimijan pyöritettävästi. Mysteeri on Suomen laajin pakohuoneita tarjoava yritys ja se toimii Jyväskylän lisäksi Kuopiossa, Tampereella, Porissa ja Turussa.

 
Jatkossa toimintaa tulee pyörittämään Jaakko Rytsölän omistama Truescape Oy, jolla on pakohuonetoimintaa eri brändien alaisuudessa Helsingissä, Mikkelissä ja Lappeenrannassa. Mysteeri ja Truescape jatkavat erillisinä brändeinä eikä Mysteerin konseptiin ole tiedossa muutoksia. Yhteensä Mysteerin ja Truescapen pakopelit kattavat 31 peliä 8 kaupungissa.


Mysteerin yrittäjät, Jussi Venäläinen ja Emmi Kärnä, ovat tyytyväisiä kauppaan: ”Olemme viettäneet pakohuoneiden parissa nyt liki 5 vuotta. Meidän kahden pariskuntaprojekti lähti heti ensimmäisestä vuodesta paljon isommille urille kuin sen oli tarkoitus. Olemme saaneet tehdä siistejä asioita, mutta nyt olemme valmiita siirtymään uusien asioiden pariin.”, Venäläinen kertoo. ”Liiketoimintakauppa oli meille paras mahdollinen lopputulos, sillä uuden toimijan ottaessa pakohuonepelit pyöritettäväkseen, jatkaa Mysteeri Experience Oy edelleen olemassaoloaan ja toimeksiantojen tekemisestä Designed By Mysteeri -brändin alla”, Kärnä jatkaa.


Myös Jaakko Rytsölä on tyytyväinen kauppaan: ”Viime vuosina alalla alkanut keskittyminen jatkuu. Suurena yrityksenä voimme tarjota sekä Mysteerin että Truescapen asiakkaille entistä parempia pelejä. Uusien pelien suunnittelut Mysteerin ja Truescapen henkilökunnan yhteistyönä aloitetaan lähiaikoina. Pikkujoulukausi tulee olemaan tänäkin vuonna kiireinen ja toivotammekin kaikki uudet ja vanhat asiakkaat pelaamaan”.

Avaimien luovutus uudelle omistajalle, Jaakko Rytsölälle.

Haikeat jäähyväiset

Vau, mikä 4,5 vuoden matka! Jotkut teistä ehkä muistavat Mysteerin ihka ensimmäiset askeleet, tytön ja undulaatin Jyväskylässä teollisuusalueen uumenissa. Matka sieltä viiteen kaupunkiin on ollut pitkä, mutkikas, mielenkiintoinen ja mahtava. Se on ollut ilo tehdä kanssanne.

Vaikka moni asia meidän henkilökohtaisesta näkökulmastamme muuttuu, vaikuttaa se yllättävän vähän teihin pelaajiimme. Samat toimipisteet, pelit ja mysteerikot palvelevat teitä jatkossakin, samalla hyvällä tavalla kuin tähänkin asti. Pelimme ja pelaajamme ovat hyvissä käsissä, ja luovutamme avainnippumme ilolla Jaakon haltuun. Uusista tuulista kuulette varmasti hyvin pian lisää.

Ensimmäinen kuva Instagramistamme. Firma oli juuri perustettu.

Tältä erää on kuitenkin minun ja Jussin aika astua esiripun taakse. Jatkamme edelleen toimeksiantojen tekemistä Designed by Mysteeri -brändin alla, mutta luovumme itse pakohuonepelien pyörittämisestä. Kaikelle on aikansa, ja meidän kohdallamme uudet suunnat ovat olleet näkyvillä jo tovin. Jussi tulee jatkamaan työtään flow-tilan tutkimisen ja itsensäkehittämisen parissa, kun taas minä tulen uppoutumaan jatkossa entistäkin enemmän pelisuunnitteluun Aalto Yliopiston Game Design and Productionin maisteriohjelmassa. Meidän molempien matkaa voi seurata jatkossa omilta nettisivuiltamme, Jussia täältä ja minua täältä .

On aika kiittää teitä matkassamme kulkeneita. Kiitos siis teille, pelaajille. Peli on siitä mielenkiintoinen median väline, että sitä ei todella ole olemassa ennen kuin pelaaja astuu sen sisään ja ottaa ohjat omiin käsiinsä. On ollut valtava ilo miettiä asioita päänne menoksi. Teidän ansiosta tiedämme nyt, että aikuinenkin kykenee leikkimään, iloitsemaan, innostumaan ja loistamaan. Syvällisyys voittaa tyhjänpäiväisyyden, ja hyvät tarina luovat huomisen. Älkää koskaan kasvako liikaa aikuisiksi!

Tässä kohtaa valitsemme haarautuvan polun ja jätämme Mysteerin pakopelit jatkamaan omaansa. Toivottavasti jatkatte Mysteerin matkassa, nähdään toisella puolella!

Kiitos.

-Emmi & Jussi –

Jaa tämä kirjoitus...

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tai lue lisää juttuja blogistamme!

Olemme auki normaalisti

Hei rakas Mysteeriasiakkaamme! Olemme auki normaalisti. Olemme tehostaneet tilojen ja pintojen puhdistamista! Pyydämme asiakkaita kiinnittämään erityistä huomiota hygieniaan

Lue Lisää

Olemme auki normaalisti

Hei rakas Mysteeriasiakkaamme! Olemme auki normaalisti. Olemme tehostaneet tilojen ja pintojen puhdistamista! Pyydämme asiakkaita kiinnittämään erityistä huomiota hygieniaan

Lue Lisää