Mysteeri Kuopion uusin huone on julkaistu!

Mysteeri Kuopio ylpeänä esittää uusimman tarinansa, Sofian Mielen.

Varauskalenteri on jo auki – anna tarinan viedä mukanaan!

Täpärä pelastuminen

Psykiatrisessa sairaalassa asuu tunnistamaton naispotilas. Uudenvuoden juhlijat löysivät lähes kuoliaaksi kylmettyneen pienen naisen kuopiolaiselta katolta ilmastointihormin eteen käpertyneenä muutama viikko sitten. Kasvoiltaan herkän näköinen, liki 60-vuotias rouva on mysteeri, sillä kukaan ei tunnista häntä eikä hän ketään. Oikean nimen puuttuessa hoitohenkilökunta on alkanut kutsua naista Sofiaksi.

Sulkeutunut mieli

Sofia on lähes katatonisessa tilassa, eikä hän osoita tunteita tai reagoi ulkopuoliseen maailmaan enää normaalisti. Kuljettamalla kädestä hän osaa siirtyä hoitajien mukana hitaasti paikasta paikkaan ja syödäkin, kun häntä autetaan. Hän on kuitenkin kuin kuori, joka on sulkenut sisäänsä ihmisen. Hoitolan psykiatrit ovat vakuuttuneita hänen kärsivän pitkään jatkuneesta, hoitamattomasta skitsofreniasta, joka on nyt jonkin traumaattisen tapahtuman vuoksi vienyt hänen mielensä muiden ulottumattomiin. Kontaktin saaminen häneen on liki mahdotonta, koska ihmisetkin tuntuvat olevan hänelle ilmaa. Puhua hän kuitenkin osaa. ”Tärkein on turvassa, tärkein on turvassa, tärkein on turvassa”, tuntuu olevan ainoa lause, jota hän kykenee enää toistamaan. Lauseen kuulee hänen huuliltaan monta kertaa päivässä, joka kerta samalla monotonisella, värittömällä rytmillä. Samalla hän keinuu paikallaan, kuin tuudittaen itseään turvalliseen syliin.

Eräs toinenkin reaktio Sofiasta saadaan aikaan. Hoitajat huomasivat käytävillä potilaan kanssa liikkuessaan, että peilien näkeminen laukaisee Sofiassa erittäin voimakkaan pelontunteen. Hän alkaa tällöin aina joko itkeä tai huutaa kuin henkensä hädässä. Hän myös käpertyy kokoon, ihan kuin paeten näkemäänsä syvemmälle kuoreensa. Hoitajat eivät edes uskalla arvata, mitä kaikkea Sofia peilissä näkee itsensä lisäksi.

Viimeinkin vihje

Sofian kasvoja on näytetty paikallisissa lehdissä pitkään, mutta näköhavaintoja hänen liikkeistään Kuopiossa tuntuu olevan vähän. Viimein on kuitenkin kuultu jotain lupaavaa: Tulliportinkadulla työskentelevä ihminen on nähnyt Sofian näköisen naisen kulkevan erääseen asuntoon joulun aikoihin. Tuon jälkeen ilmoittaja ei ole naista nähnyt. Sofian taskusta löytyneelle avaimelle voisi siis viimeinkin olla  sopiva ovi ja lukko. Voisiko asunnosta löytyä tietoa naisen henkilöllisyydestä? Löytyisikö omaisista tietoa, jotta heihin voitaisiin ottaa yhteyttä? Entä miltä tärkein on turvassa ja mikä se on?

Kuka Sofia oikein on?

Varaa Sofia  [pexbutton text=”Tutustu huoneeseen” link=”/kuopio/sofian-mieli/” style=”border” target=”_self” color=”ffffff”]

Jaa tämä kirjoitus...

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tai lue lisää juttuja blogistamme!

Blogi
Viivi Keinanen

Kesätekemistä oman porukan kesken

Mitä tekemistä keksiä omalle porukalle, jos suuria väkijoukkoja haluaa vältellä? Suoratoistopalvelut on selattu läpi, ja jokainen uppoutuu omaan somekuplaansa sohvannurkkaan, kun festarireissut ja lomamatkat peruuntuvat. Näiden ideoiden toteuttaminen ei vaadi päiväkausien suunnittelua!

Lue Lisää

Päivitämme sähköposti järjestelmäämme.

Voi edelleen tilata uutiskirjeen, mutta joudut hyppäämään erilliselle sivulle. Pahoittelut tästä ylimääräisestä säädöstä. Valitse alta, minkä kaupungin uutiset haluat tilata. Klikkaa linkkiä ja täytä esiin tuleva kaavake. 

Mikä on pakohuone?

Pakohuonepelissä 2-5 hengen tiimillänne on tunti aikaa selvittää lukitun huoneen mysteeri. Yksi selvitetty tehtävä johtaa seuraaviin vihjeisiin, tehtäviin, avaimiin ja lukkoihin. Koko ketjun suoritettuanne ja mysteerin ratkaistuanne löytyy myös huoneen ulospääsy.

Säikyttelyä

Vaikka tarinamme ja huoneemme ovat jännittäviä, emme käytä niissä kauhua tai säikyttelyä. Mysteerillä voit huoletta keskittyä huoneen haasteiden ratkontaan pelkäämisen sijaan.

Ahtautta

Pakohuonepelejä ei ole tarkoitus pelata kuin sillit purkissa. Moni ahtaita paikkoja pelännyt henkilö on ylittänyt pelkonsa peleissämme ja tykännyt niistä erittäin paljon.

Päätöntä kilpailua

Huoneessa aika on vastustaja, eivät muut pelaajat. Onnistuminen ja hauskanpito ovat mahdollisia vaikka ette pääsisi ulos huoneesta ajoissa.

Escape room -pelissä tehtävänne on selviytyä monista haastavista, nokkeluutta ja älyä koittelevasta tehtävästä, jotka johtavat lopulta huoneen mysteerin selvittämiseen. Kuvan sanotaan kertovat paremmin kuin tuhat sanaa, joten anna oheisen videon kertoa kerralla enemmän pelien tarkoituksesta.

Kurkkaa tunnelmia videomuodossa

Kerää oikeat ihmiset

Sovi, ketkä kuuluvat 2-5 hengen joukkueeseesi. Kun varauskalenterista on löytynyt kaikille sopiva aika, voi se varata netissä tai puhelimitse.

Pelaa aikaa vastaan

Pelin aikana tarvitsette loogista päättelykykyä, luovuutta ja yhteistyötä ratkaistaksenne kaikki tehtävät. Peliänne seuraa henkilökohtainen pelinvetäjä eli mysteerikko.

Ratkaise Mysteeri!

Selvitättekö huoneesta tehtävät alle tunnissa? Pelin päätyttyä olette selvittäneet mysteerin ja pakenette huoneesta suurien tunteiden saattelemana!

Pakopelit sopivat monille erilaisille pelaajaryhmille, joista vain muutamia ovat ystäväporukat, pariskunnat, polttarit, syntymäpäiväporukat, eläkkeellejäämisjuhlat, perheet, luokkakokousryhmät ja tykyporukat. Voit lukea muutaman erilaisen ryhmän pelikokemuksista tästä blogipostauksessamme. Pakopeleissä ei vaadita fyysistä suorituskykyä, joten ne eivät sulje ketään pois. Päinvastoin, teemme nykypäivänä jopa liian vähän yhteisen päämäärän eteen meitä läheisten ihmisten kanssa. Pakopelit tarjoavat siihen hyvän tilaisuuden!