Mistä Escape Room -pelin hinta muodostuu?

Mistä Escape Room -pelin hinta muodostuu?

Escape Room -pelin hinta on monen asian summa. Ryhmän koosta riippuen kokonaishinta liikkuu Mysteerillä 75€ – 200€ välillä. Eri toimijoilla on tietenkin eri hinnat, mutta hinnoittelu tehdään on lähes aina samalla tyylillä. Tässä blogissa tulemme käsittelemään miten ja miksi pakohuonepelit ovat hinnoiltaan sellaisia kuin ovat.

Meidän hinnat voit tarkistaa kaupunkisivuilta.

Escape room -pelin rakentaminen

Ensimmäinen ja suurin kuluerä syntyy pakopelihuoneen rakentamisesta ja tilasta. Escape room -pelin voi suunnitella ja rakentaa itse. Tämä tietää paljon työtä niin pään sisällä kuin rakennustyömaallakin. Yhden huoneen rakentaminen (suunnittelun jälkeen) vie yleensä vähintään kaksi viikkoa, joskus kuukaudenkin. Maailmalla eräät suurimmista toimijoista ovat saattaneet viettää yhden huoneen rakennusvaiheessa peräti puoli vuotta! Huoneen turvallisuuden varmistamiseksi tietyt asiat, kuten sähkötyöt, vaativat aina ammattilaisen. Rakennustyömaa saattaa aiheuttaa katkoksia muihin toimipisteen peleihin, sillä melu kuuluu helposti seinien läpi. Joissakin toimipisteissä uuden huoneen rakentaminen saattaa tarkoittaa koko pelikalenterin sulkemista häiriöttömän pelikokemuksen varmistamiseksi.

Maailmalta löytyy myös toimijoita, jotka myyvät valmiiksi suunniteltuja pelikokonaisuuksia. Palveluun saattaa kuulua huoneen suunnittelu ja rakentaminen, jolloin tilauksen tehneen yrittäjän sahakäsi saattaa huokaista helpotuksesta, mutta kukkaro ei. Mysteerillä pelit suunnitellaan ja rakennetaan alusta alkaen aina omalla porukalla. Itse rakentaminen antaa mahdollisuuksia rakentaa juuri sellaisia tarinoita huoneeseen kuin haluamme.

Rakentamisen jälkeen huoneet vaativat poikkeuksetta ylläpitoa. Pelin elementit kuluvat yllättävän nopeasti kun lukuisat henkilöt siirtelevät, vääntelevät ja koskettelevat niitä. Room escape -pelaajat saattavat innostuneisuudessaan olla niin kovakouraisia, että muutama sata pelaajaa hajottaa kirjan silkalla selaamisella. Tämän vuoksi kestävillekin esineille on tallessa varakappaleet kaiken varalta. Suuri pelaajamäärä aiheuttaa sen, että joskus suosittuihin pelihuoneisiin joutuu tekemään isompaa huoltoa ja päivitystä useaankin kertaan vuodessa.

Rakennus vaikuttaa pakohuonepelin hintaan

Pakohuonepelin vetäminen

Yksi useimmiten käytetyistä mysteerisanoista on mysteerikko, joka tarkoittaa suomeksi Mysteerin pelinvetäjää. Pelaajien ollessa huoneessa mysteerikko seuraa ja ohjeistaa tiimien etenemistä tietokoneruudun kautta Valvomosta. Mysteerikkojen työ on Mysteerin tärkein työ, sillä pelinvetäjä on se, joka tekee pelistä elämyksen kokijoilleen omalla persoonallisella pelinvetotyylillään. Sanommekin usein, että mysteerikko on asiakaspalvelijan sijaan pelikaveri, joka on näkymättömänä mukana pakohuoneessa. Alkuohjeistuksen eli briefin lisäksi mysteerikon tehtävä on seurata koko tunti tarkasti peliä ja käydä pelikokemus läpi pelaajien kanssa myös tiimalasin hiekan valuttua loppuun.

Pelin loppumisen jälkeen huone on myös asettava uudelleen pelivalmiiksi ennen seuraavien pelaajien saapumista. Kun huone on valmis, valmistautuu pelinvetäjä useimmiten samantien ottamaan vastaan jo seuraavaa peliporukkaa. On tärkeää, että mysteerikko voi keskittyä yhteen peliin kerrallaan ja pelien väliin on varattu reilusti aikaa, sillä muutoin emme ehtisi palvella sinua riittävän henkilökohtaisesti ja kokemus saattaisi jäädä sen vuoksi pinnalliseksi.

Pakohuonepelit eivät siis ole pelkkää passiivista tuloa rakentamisen jälkeen, vaan henkilöstökulut ovat tälläkin alalla isoimpia kulueriä. Kurkkaa toki, minkälaista porukkaa meillä on töissä.

Escape Room hinta muodostuu monesta tekijätsä

Pelaajakohtainen hinnoittelu

Lähes kaikilla Suomen toimijoilla on käytössään pelaajakohtainen hinnoittelu. Tämä tarkoittaa sitä, että mitä enemmän pelaajia tiimissänne on, niin sitä pienemmäksi pelaajakohtainen hinta muodostuu. Samalla kokonaishinta luonnollisesti myös nousee. Esimerkkejä tästä voit katsoa hinnastosivultamme. Isompi peliporukka vaatii mysteerikolta enemmän tarkkaavaisuutta ja usein myös enemmän järjesteltävää pelin jälkeen.

Pakohuonepelit ovat parhaimmillaan neljällä tai viidellä henkilöllä ja samalla ulospääsyn todennäköisyys kasvaa. Mikäli suunnittelette treffi-iltaa ja pakopelikokemusta ei vielä löydy, kannattaa mukaan ehkä ottaa myös kaveripariskunta helpottamaan peliä.

Onko Escape Room -pelin hinta kallis?

Voi tuntua äkkiseltään hullulta maksaa isoa rahaa siitä, että joku lukitsee sinut huoneeseen. Kuten kuitenkin olemme osoittaneet, niin pakopelin tuominen pelattavaksi aiheuttaa monenmoista kuhinaa pelifirman kulisseissa. Pelaajakohtainen hinta on lopulta huokea kun sitä vertaa muihin elämyspalveluihin ja vapaa-ajanvieton vaihtoehtoihin. Esimerkiksi elokuvissa käynti nousee nopeasti samoihin hintoihin popcornin ja muun namin kanssa. Benji- ja laskuvarjohypyt ovat taas omassa hintaluokassaan ja eivät edes sovi kaikille. Mikäli haluat kokeilla siis jotain oikeasti uutta, jännittävää ja kaikille sopivaa, ovat escape room -pelit paras vaihtoehto.

 

Tutustu tarinoihimme

Jaa tämä kirjoitus...

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tai lue lisää juttuja blogistamme!

Blogi
Viivi Keinanen

Kesätekemistä oman porukan kesken

Mitä tekemistä keksiä omalle porukalle, jos suuria väkijoukkoja haluaa vältellä? Suoratoistopalvelut on selattu läpi, ja jokainen uppoutuu omaan somekuplaansa sohvannurkkaan, kun festarireissut ja lomamatkat peruuntuvat. Näiden ideoiden toteuttaminen ei vaadi päiväkausien suunnittelua!

Lue Lisää

Päivitämme sähköposti järjestelmäämme.

Voi edelleen tilata uutiskirjeen, mutta joudut hyppäämään erilliselle sivulle. Pahoittelut tästä ylimääräisestä säädöstä. Valitse alta, minkä kaupungin uutiset haluat tilata. Klikkaa linkkiä ja täytä esiin tuleva kaavake. 

Mikä on pakohuone?

Pakohuonepelissä 2-5 hengen tiimillänne on tunti aikaa selvittää lukitun huoneen mysteeri. Yksi selvitetty tehtävä johtaa seuraaviin vihjeisiin, tehtäviin, avaimiin ja lukkoihin. Koko ketjun suoritettuanne ja mysteerin ratkaistuanne löytyy myös huoneen ulospääsy.

Säikyttelyä

Vaikka tarinamme ja huoneemme ovat jännittäviä, emme käytä niissä kauhua tai säikyttelyä. Mysteerillä voit huoletta keskittyä huoneen haasteiden ratkontaan pelkäämisen sijaan.

Ahtautta

Pakohuonepelejä ei ole tarkoitus pelata kuin sillit purkissa. Moni ahtaita paikkoja pelännyt henkilö on ylittänyt pelkonsa peleissämme ja tykännyt niistä erittäin paljon.

Päätöntä kilpailua

Huoneessa aika on vastustaja, eivät muut pelaajat. Onnistuminen ja hauskanpito ovat mahdollisia vaikka ette pääsisi ulos huoneesta ajoissa.

Escape room -pelissä tehtävänne on selviytyä monista haastavista, nokkeluutta ja älyä koittelevasta tehtävästä, jotka johtavat lopulta huoneen mysteerin selvittämiseen. Kuvan sanotaan kertovat paremmin kuin tuhat sanaa, joten anna oheisen videon kertoa kerralla enemmän pelien tarkoituksesta.

Kurkkaa tunnelmia videomuodossa

Kerää oikeat ihmiset

Sovi, ketkä kuuluvat 2-5 hengen joukkueeseesi. Kun varauskalenterista on löytynyt kaikille sopiva aika, voi se varata netissä tai puhelimitse.

Pelaa aikaa vastaan

Pelin aikana tarvitsette loogista päättelykykyä, luovuutta ja yhteistyötä ratkaistaksenne kaikki tehtävät. Peliänne seuraa henkilökohtainen pelinvetäjä eli mysteerikko.

Ratkaise Mysteeri!

Selvitättekö huoneesta tehtävät alle tunnissa? Pelin päätyttyä olette selvittäneet mysteerin ja pakenette huoneesta suurien tunteiden saattelemana!

Pakopelit sopivat monille erilaisille pelaajaryhmille, joista vain muutamia ovat ystäväporukat, pariskunnat, polttarit, syntymäpäiväporukat, eläkkeellejäämisjuhlat, perheet, luokkakokousryhmät ja tykyporukat. Voit lukea muutaman erilaisen ryhmän pelikokemuksista tästä blogipostauksessamme. Pakopeleissä ei vaadita fyysistä suorituskykyä, joten ne eivät sulje ketään pois. Päinvastoin, teemme nykypäivänä jopa liian vähän yhteisen päämäärän eteen meitä läheisten ihmisten kanssa. Pakopelit tarjoavat siihen hyvän tilaisuuden!