Lisätärpit kokeneemmille escape room -pelaajille, osa 2

Vain kokeneemmille escape room -pelaajille!

Lopetamme viimeinkin jo kesäkuussa aloittamamme juttusarjan pelivinkeistä niin aloittelijoille kuin kokeneillekin escape room -pelaajille. Kuten edellisessä osassa, en nytkään suosittele aloittelevan pelaajan jatkavan lukemista yhtään pidemmälle, menisit vain sekaisin! Sen sijaan voit tutustua antamiimme vinkkeihin aloittelijoille oheisesta linkistä.
Te taas, ketkä laskette itsenne jo kokeneiden pelaajien kategoriaan, tervetuloa! Jos ihmettelet, että miksi aloitan vinkistä numero 5, et ole välttämättä tutustunut vielä ensimmäiseen osaan kokeneiden pelaajien vinkkejä. Tässä siis linkki niihin, tarkkaavainen ystäväni.

 

 Tässä juttusarjassa tarjoamme pelivinkkejä kokeneemmille escape room -pelaajille

 

Ne loput 4 tärppiä

  1. Tehtävät, joihin fiksuimmatkin pelaajat kaatuvat
  2. Valitse oikein tiimisi ja sen koko
  3. Vihjeiden pyytäminen ei ole heikkoutta
  4. Pessimismi tappaa

 

5. Tehtävät, joihin fiksuimmatkin pelaajat kaatuvat

Escape room -peleissä on monia erilaisia taitoja vaativia tehtäviä. Matematiikkaa vaikeampi laji on yllättävän usein kuitenkin meille kaikille synnynnäisesti suotu havainnoinnin taito. Omien pelieni menestyminen on lähes aina kaatunut siihen, että emme ole huomanneet jotain aivan nenämme edessä olevaa vihjettä. Pahimmillaan olen missannut avaimen, joka on ollut sellaisenaan pöydällä. Ihmismieli on äärimmäisen kiehtova, sillä se näyttää vain sen mitä hän odottaa näkevänsä. Aiheesta on tehty niin suuri määrä mielenkiintoisia tutkimuksia, että taidan säästää sen kokonaan erilliseen blogipostaukseen. Älä anna siis ratkontahuuman viedä aistejasi pelissä!

6. Valitse oikein tiimisi ja sen koko

Usein sanotaan, että olemme niiden viiden ihmisen summa, joiden kanssa vietämme eniten aikaa. Pelimenestys määräytyy myös hyvin pitkälti niiden ihmisten mukaan kenen kanssa huoneeseen sulkeudut. 1) Mieti kenet otat mukaasi. Kenellä kavereistasi on kärsivällisyyttä, kylmähermoisuutta ja päättelykykyä, joita tarvitaan tällaisessa tilanteessa. 2) Vaikka keksisit monia ihmisiä, älä tuo heitä kaikkia. Maksimimäärä ihmisiä Mysteerin pakohuoneissa on viisi esimerkiksi senkin takia, että kaikilla on tilaa ympärillään. Ihannetiimikokoa on paha yleistää, sillä olen nähnyt loistavia 5 hengen ja 2 hengen tiimejä. Useimmin kuitenkin kahdelle hengelle tekemistä on liikaa ja viiden hengen tiimi on toistensa tiellä. Eniten olen todistanut 4 hengen pakoja, minkä vuoksi suosittelen sitä yleensä.

7. Vihjeiden pyytäminen ei ole heikkoutta

Tätä kohtaa meidän pelinvetäjien on usein vaikea ymmärtää. Mahtaako olla erityisesti suomalainen juttu, että apua ei haluta tai kehdata pyytää? Tässä on yksi syy siihen, miksi Mysteerillä normaalissa pelissä vihjeet annetaan mysteerikkojen toimesta. Halutessaan kokeneemmat pelaajat (suositus yli 3 Mysteerin peliä tai yli 4 peliä muualla) voivat kuitenkin valita vaikeamman pelimuodon eli pro-liigan, jolloin pelaajat vain pyytävät vihjeitä, jotka lisätään puolestaan pelin lopetusaikaan. Nämä pro-liigapelit ovat meille pelinvetäjille hyvin raastavaa seurattavaa, sillä usein näemme kuinka hyvä peli jämähtää siihen, että vihjeen ottamista pantattiin ihan liian pitkään. Hyvä nyrkkisääntö on siis, että jos etenemistä ei ole tapahtunut 10 minuuttiin, pyydä ihmeessä jo vihje.

8. Pessimismi tappaa

“Meillä on vaan 30 minuuttia jäljellä, ME EI PÄÄSTÄ POIS!!” Jotain tämän tapaista kuulee huoneessa surullisen usein. Kuluvaa aikaa suurempi vihollinen on pessimisti ryhmän sisällä ja se jos mikä tappaa peli-innon ja sen kautta hyvän buugin. Olemme todistaneet monia 59:59 tapahtuneista ihmepelastumisista escape room -pelistä, joten kannattaa uskoa, että toivoa on viimeiselle sekunnille asti.

 

 

P.S. Olette niin mukavia, että päätin antaa yhden ylimääräisen vihjeen! Se tulee tässä:

+ Yrittäkää välillä vain nauttia pelistä suorittamisen sijaan! Peleistä avautuu tällöin aivan uusi ulottuvuus. Anna tarinan viedä mukanaan 😉

Jaa tämä kirjoitus...

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tai lue lisää juttuja blogistamme!

Blogi
Viivi Keinanen

Kesätekemistä oman porukan kesken

Mitä tekemistä keksiä omalle porukalle, jos suuria väkijoukkoja haluaa vältellä? Suoratoistopalvelut on selattu läpi, ja jokainen uppoutuu omaan somekuplaansa sohvannurkkaan, kun festarireissut ja lomamatkat peruuntuvat. Näiden ideoiden toteuttaminen ei vaadi päiväkausien suunnittelua!

Lue Lisää

Päivitämme sähköposti järjestelmäämme.

Voi edelleen tilata uutiskirjeen, mutta joudut hyppäämään erilliselle sivulle. Pahoittelut tästä ylimääräisestä säädöstä. Valitse alta, minkä kaupungin uutiset haluat tilata. Klikkaa linkkiä ja täytä esiin tuleva kaavake. 

Mikä on pakohuone?

Pakohuonepelissä 2-5 hengen tiimillänne on tunti aikaa selvittää lukitun huoneen mysteeri. Yksi selvitetty tehtävä johtaa seuraaviin vihjeisiin, tehtäviin, avaimiin ja lukkoihin. Koko ketjun suoritettuanne ja mysteerin ratkaistuanne löytyy myös huoneen ulospääsy.

Säikyttelyä

Vaikka tarinamme ja huoneemme ovat jännittäviä, emme käytä niissä kauhua tai säikyttelyä. Mysteerillä voit huoletta keskittyä huoneen haasteiden ratkontaan pelkäämisen sijaan.

Ahtautta

Pakohuonepelejä ei ole tarkoitus pelata kuin sillit purkissa. Moni ahtaita paikkoja pelännyt henkilö on ylittänyt pelkonsa peleissämme ja tykännyt niistä erittäin paljon.

Päätöntä kilpailua

Huoneessa aika on vastustaja, eivät muut pelaajat. Onnistuminen ja hauskanpito ovat mahdollisia vaikka ette pääsisi ulos huoneesta ajoissa.

Escape room -pelissä tehtävänne on selviytyä monista haastavista, nokkeluutta ja älyä koittelevasta tehtävästä, jotka johtavat lopulta huoneen mysteerin selvittämiseen. Kuvan sanotaan kertovat paremmin kuin tuhat sanaa, joten anna oheisen videon kertoa kerralla enemmän pelien tarkoituksesta.

Kurkkaa tunnelmia videomuodossa

Kerää oikeat ihmiset

Sovi, ketkä kuuluvat 2-5 hengen joukkueeseesi. Kun varauskalenterista on löytynyt kaikille sopiva aika, voi se varata netissä tai puhelimitse.

Pelaa aikaa vastaan

Pelin aikana tarvitsette loogista päättelykykyä, luovuutta ja yhteistyötä ratkaistaksenne kaikki tehtävät. Peliänne seuraa henkilökohtainen pelinvetäjä eli mysteerikko.

Ratkaise Mysteeri!

Selvitättekö huoneesta tehtävät alle tunnissa? Pelin päätyttyä olette selvittäneet mysteerin ja pakenette huoneesta suurien tunteiden saattelemana!

Pakopelit sopivat monille erilaisille pelaajaryhmille, joista vain muutamia ovat ystäväporukat, pariskunnat, polttarit, syntymäpäiväporukat, eläkkeellejäämisjuhlat, perheet, luokkakokousryhmät ja tykyporukat. Voit lukea muutaman erilaisen ryhmän pelikokemuksista tästä blogipostauksessamme. Pakopeleissä ei vaadita fyysistä suorituskykyä, joten ne eivät sulje ketään pois. Päinvastoin, teemme nykypäivänä jopa liian vähän yhteisen päämäärän eteen meitä läheisten ihmisten kanssa. Pakopelit tarjoavat siihen hyvän tilaisuuden!