Kuopion uusin mysteerihuone on julki

Kuopion uusin mysteerihuone

Vuoden alku on perinteisesti uudistusten aikaa. Viikko sitten saimme kyynelsilmin hyvästellä laukkujaan pakkaavan Sofian, mutta haikeista jäähyväisistä huolimatta emme jääneet paikoillemme. Kerrommekin nyt iloksemme, että Kuopioon avautuu tammikuun 14. kokonaan uusi mysteerihuone. Avautuva huone on erityislaatuinen, sillä se on ensimmäinen huone, joka on kokonaan Kuopion toimipisteen mysteerikkojen suunnittelema. Kaivakaa siis Poirot-monokkelinne ja popcorninne esiin, koska nyt kuulette pienen palan uudesta tarinasta.

 

Varaa pelisi jo nyt

A. Hartzin salaisuus

Kiireisen torstain viimeinen peli on juuri pelattu. Toivotettuaan pelaajille hauskoja illan jatkoja mysteerikko lösähtää hetkeksi tietokonetuoliin. ”Ihan vielä ei ole pakko siivota huonetta, eihän”, hän pohtii uupuneena.

Yhtäkkiä ovelta kuuluu kova koputus. ”Oho, unohtuikohan jonkun puhelin”, pohtii mysteerikko kävellessään ulko-ovelle. Hän avaa oven, mutta ei hämmästyksekseen näe sen takana ketään. Juuri kun mysteerikko on sulkemaisillaan oven näkee hän kuitenkin lattialla puisen rasian ja kirjekuoren. Ihmeissään mysteerikko avaa kirjekuoren ja tunnistaa nopeasti Mysteerin luottolukkosepän herra Hartzin kirjoitustyylin. Miettiessään unohtiko Ismo viime käynnillään jotain herra Hartzin liikkeeseen mysteerikko alkaa lukea kirjettä.

 

“Hyvä mysteerin väki,

voisinko pyytää teiltä sitä palvelusta, että pitäisitte oheista rasiaa säilössä jonkin aikaa? Tiedän, että voin luottaa ammattitaitoonne salaisuuksien pitäjinä. Luottakaa vaistoonne, älkää kertoko rasian olemassaolosta kenellekään ellette ole varmoja hänen vilpittömyydestään.

-A. Hartz-”

 

Rasia oli erikoisin mysteerikon näkemistä, sillä siinä ei vaikuttanut olevan kantta laisinkaan. Saranoita, avaimenreikää tai mitään muutakaan avaamiseen tarkoitettua mekanismia ei näkynyt missään. “Perin merkillistä”, tuumaa mysteerikko laittaessaan rasian toimiston pöydälle ja lähtiessään aloittamaan huoneen siivoamista.

 

kirjeet-kopio

Omituinen puhelu

Pitkään aikaan rasiasta ei selviä mitään uutta. Jokainen mysteerikko koittaa vuorollaan avaustaitojaan rasiaan, mutta menestyksettä. Kansi pysyy paikoillaan kuin liimattu. Viidennen päivän iltana kuitenkin alkaa tapahtua: kesken meneillään olevan pelin puhelin soi.

 

– Mysteeri Kuopio

– Ilkka Hartz tässä päivää. Miten tunnette setäni, Alfred Hartzin?

– Ömmm, emme hyvin, mutta jollain tasolla kyllä. Tiedämme hänet vain herra Hartzina joka pitää lukkokauppaa. Olemme hänen vakiasiakkaitaan. Kuinka niin?

– Näin ymmärsinkin. Setäni asiakaskirjoista sain selville, että yrityksenne on erityisen vakituinen asiakas lukkoliikkeessä. Useita, alle 10€ ostoja pelkästään viime kuun aikana ja vielä useampia edellisenä. Valvontakameranauhasta näen, että olette käyneet myös hänen liikkeessään ostamatta mitään. Vaikutatte tuntevan hänet hyvin.

– Käytämme päivittäisessä työssämme aktiivisesti hänen tuotteitaan, joten en pitäisi tuota mitenkään ihmeellisenä. Joudumme hätäshoppailemaan usein hänen liikkeessään. Miksi muuten tiedätte tämän ostohistoriastamme, olette töissä herra Hartzilla?

– Sillä ei ole väliä. Mitä olette saaneet häneltä viimeksi?

– Jos ette ole töissä herra Hartzin liikkeessä, en usko että minulla on tarvetta vastata tuohon kysymykseen. Asiakastietomme ovat ainoastaan meidän ja herra Hartzin välinen asia.

– Onko hän luovuttanut haltuunne jotain erityistä viime tapaamisellanne? Esimerkiksi tiettyä rasiaa?

 

Puhelu oli saanut jo alustaan alkaen niin ikävän sävyn, että mysteerikko ei toivonut sen jatkuvan enää. Herra Hartzin kirjeen kehoituksen muistaen mysteerikko toteaa:

 

– Ei, herra Hartz ei ole luovuttanut sellaista tapaamisemme yhteydessä.

– … Minulla on keinoni saada selville valehteletteko. Ja jos saan sellaista selville… Hyvää päivän jatkoa.

 

Tämän sanottuaan mies lyö luurin korvaan. Päivän jatko ei tuntunut mysteerikosta enää ollenkaan hyvältä. Puhelu sai lopussa niin uhkaavia käänteitä, että pikapalaverin jälkeen koko Mysteerin henkilökunta päätti yksissä tuumin piilottaa rasian salaisimpaan tuntemaansa paikkaan toimistossa.

Seuraavana aamuna kaikki saavat huomata päätöksen olleen viisas. Toimistossa on takuulla vieraillut joku yön aikana: tavarat ovat vaihtaneet paikkoja ja usean kaapin ovet ovat auki. Kaikki ovat järkyttyneitä. Mitä niin erikoista rasiassa voi olla, että joku suorittaisi murron sen takia? Toteuttiko mies puhelimessa juuri uhkauksensa? Miksi herra Hartz halusi luovuttaa rasian juuri Mysteerille? Entä mikä oikeastaan on A. Hartzin salaisuus?

 

Nähdään pelissä!

Jaa tämä kirjoitus...

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tai lue lisää juttuja blogistamme!

Blogi
Viivi Keinanen

Kesätekemistä oman porukan kesken

Mitä tekemistä keksiä omalle porukalle, jos suuria väkijoukkoja haluaa vältellä? Suoratoistopalvelut on selattu läpi, ja jokainen uppoutuu omaan somekuplaansa sohvannurkkaan, kun festarireissut ja lomamatkat peruuntuvat. Näiden ideoiden toteuttaminen ei vaadi päiväkausien suunnittelua!

Lue Lisää

Päivitämme sähköposti järjestelmäämme.

Voi edelleen tilata uutiskirjeen, mutta joudut hyppäämään erilliselle sivulle. Pahoittelut tästä ylimääräisestä säädöstä. Valitse alta, minkä kaupungin uutiset haluat tilata. Klikkaa linkkiä ja täytä esiin tuleva kaavake. 

Mikä on pakohuone?

Pakohuonepelissä 2-5 hengen tiimillänne on tunti aikaa selvittää lukitun huoneen mysteeri. Yksi selvitetty tehtävä johtaa seuraaviin vihjeisiin, tehtäviin, avaimiin ja lukkoihin. Koko ketjun suoritettuanne ja mysteerin ratkaistuanne löytyy myös huoneen ulospääsy.

Säikyttelyä

Vaikka tarinamme ja huoneemme ovat jännittäviä, emme käytä niissä kauhua tai säikyttelyä. Mysteerillä voit huoletta keskittyä huoneen haasteiden ratkontaan pelkäämisen sijaan.

Ahtautta

Pakohuonepelejä ei ole tarkoitus pelata kuin sillit purkissa. Moni ahtaita paikkoja pelännyt henkilö on ylittänyt pelkonsa peleissämme ja tykännyt niistä erittäin paljon.

Päätöntä kilpailua

Huoneessa aika on vastustaja, eivät muut pelaajat. Onnistuminen ja hauskanpito ovat mahdollisia vaikka ette pääsisi ulos huoneesta ajoissa.

Escape room -pelissä tehtävänne on selviytyä monista haastavista, nokkeluutta ja älyä koittelevasta tehtävästä, jotka johtavat lopulta huoneen mysteerin selvittämiseen. Kuvan sanotaan kertovat paremmin kuin tuhat sanaa, joten anna oheisen videon kertoa kerralla enemmän pelien tarkoituksesta.

Kurkkaa tunnelmia videomuodossa

Kerää oikeat ihmiset

Sovi, ketkä kuuluvat 2-5 hengen joukkueeseesi. Kun varauskalenterista on löytynyt kaikille sopiva aika, voi se varata netissä tai puhelimitse.

Pelaa aikaa vastaan

Pelin aikana tarvitsette loogista päättelykykyä, luovuutta ja yhteistyötä ratkaistaksenne kaikki tehtävät. Peliänne seuraa henkilökohtainen pelinvetäjä eli mysteerikko.

Ratkaise Mysteeri!

Selvitättekö huoneesta tehtävät alle tunnissa? Pelin päätyttyä olette selvittäneet mysteerin ja pakenette huoneesta suurien tunteiden saattelemana!

Pakopelit sopivat monille erilaisille pelaajaryhmille, joista vain muutamia ovat ystäväporukat, pariskunnat, polttarit, syntymäpäiväporukat, eläkkeellejäämisjuhlat, perheet, luokkakokousryhmät ja tykyporukat. Voit lukea muutaman erilaisen ryhmän pelikokemuksista tästä blogipostauksessamme. Pakopeleissä ei vaadita fyysistä suorituskykyä, joten ne eivät sulje ketään pois. Päinvastoin, teemme nykypäivänä jopa liian vähän yhteisen päämäärän eteen meitä läheisten ihmisten kanssa. Pakopelit tarjoavat siihen hyvän tilaisuuden!