A. Hartzin salaisuus

 

Vähän aikaa sitten Mysteerin oven taakse jätettiin omituinen rasia. Tuojaa ei näkynyt missään, mutta mukana löytyi tutun lukkosepän A. Hartzin allekirjoittama kirje. ”Voisinko pyytää teiltä sitä palvelusta, että pitäisitte oheista rasiaa säilössä jonkin aikaa?” Tuttuun avaimentekijään luottaen rasia otettiin tuona iltana Mysteerin huostaan.

 

Omituiset tapahtumat jatkuivat pian, kun samalla viikolla mysteerikot saavat oudon puhelun. Keskustelun aikana itseään herra Hartzin veljenpojaksi väittävä mies kyselee tungettelevasti samaisen rasian perään, jonka herra Hartz oli jättänyt Mysteerin säilytettäväksi. Soittaja vaikutti niin epäilyttävältä, että mysteerikkomme päätti olla paljastamatta rasian sijaintia puhelun aikana. Sattumaa ei liene, että puhelua seuranneena yönä Mysteerin toimistolle on ovelasti murtauduttu.

 

Mitä niin erikoista rasiassa voi olla, että joku tekisi murron sen takia? Miksi herra Hartz halusi luovuttaa rasian juuri Mysteerille säilytettäväksi? Entä mikä on herra Hartzin salaisuus?

Osaatteko ratkaista mysteerin?

Lue koko tarina

 

A. Hartzin salaisuus on jossain syvällä. Selvitä Kuopion Mysteerihuone!

 

Kiireisen torstain viimeinen peli on juuri pelattu. Toivotettuaan pelaajille hauskoja illan jatkoja mysteerikko lösähtää hetkeksi tietokonetuoliin. ”Ihan vielä ei ole pakko siivota huonetta, eihän”, hän pohtii uupuneena.

 

Yhtäkkiä ovelta kuuluu kova koputus. ”Oho, unohtuikohan jonkun puhelin”, pohtii mysteerikko kävellessään ulko-ovelle. Hän avaa oven, mutta ei hämmästyksekseen näe sen takana ketään. Juuri kun mysteerikko on sulkemaisillaan oven näkee hän kuitenkin lattialla puisen rasian ja kirjekuoren. Ihmeissään mysteerikko avaa kirjekuoren ja tunnistaa nopeasti Mysteerin luottolukkosepän herra Hartzin kirjoitustyylin. Miettiessään unohtiko Noora viime käynnillään jotain herra Hartzin liikkeeseen mysteerikko alkaa lukea kirjettä.

 

“Hyvä mysteerin väki,

voisinko pyytää teiltä sitä palvelusta, että pitäisitte oheista rasiaa säilössä jonkin aikaa? Tiedän, että voin luottaa ammattitaitoonne salaisuuksien pitäjinä. Luottakaa vaistoonne, älkää kertoko rasian olemassaolosta kenellekään ellette ole varmoja hänen vilpittömyydestään.

-A. Hartz-”

 

Rasia oli erikoisin mysteerikon näkemistä, sillä siinä ei vaikuttanut olevan kantta laisinkaan. Saranoita, avaimenreikää tai mitään muutakaan avaamiseen tarkoitettua mekanismia ei näkynyt missään. “Perin merkillistä”, tuumaa mysteerikko laittaessaan rasian toimiston pöydälle ja lähtiessään aloittamaan huoneen siivoamista.

 

Pitkään aikaan rasiasta ei selviä mitään uutta. Jokainen mysteerikko koittaa vuorollaan avaustaitojaan rasiaan, mutta menestyksettä. Kansi pysyy paikoillaan kuin liimattu. Viidennen päivän iltana kuitenkin alkaa tapahtua: kesken meneillään olevan pelin puhelin soi.

 

– Mysteeri Kuopio

 

 – Ilkka Hartz tässä päivää. Miten tunnette setäni, Alfred Hartzin?

 

– Ömmm, emme hyvin, mutta jollain tasolla kyllä. Tiedämme hänet vain herra Hartzina joka pitää lukkokauppaa. Olemme hänen vakiasiakkaitaan. Kuinka niin?

 

– Näin ymmärsinkin. Setäni asiakaskirjoista sain selville, että yrityksenne on erityisen vakituinen asiakas lukkoliikkeessä. Useita, alle 10€ ostoja pelkästään viime kuun aikana ja vielä useampia edellisenä. Valvontakameranauhasta näen, että olette käyneet myös hänen liikkeessään ostamatta mitään. Vaikutatte tuntevan hänet hyvin.

 

– Käytämme päivittäisessä työssämme aktiivisesti hänen tuotteitaan, joten en pitäisi tuota mitenkään ihmeellisenä. Joudumme hätäshoppailemaan usein hänen liikkeessään. Miksi muuten tiedätte tämän ostohistoriastamme, olette töissä herra Hartzilla?

 

– Sillä ei ole väliä. Mitä olette saaneet häneltä viimeksi?

 

– Jos ette ole töissä herra Hartzin liikkeessä, en usko että minulla on tarvetta vastata tuohon kysymykseen. Asiakastietomme ovat ainoastaan meidän ja herra Hartzin välinen asia.

– Onko hän luovuttanut haltuunne jotain erityistä viime tapaamisellanne? Esimerkiksi tiettyä rasiaa?

 

Puhelu oli saanut jo alustaan alkaen niin ikävän sävyn, että mysteerikko ei toivonut sen jatkuvan enää. Herra Hartzin kirjeen kehoituksen muistaen mysteerikko toteaa:

– Ei, herra Hartz ei ole luovuttanut sellaista tapaamisemme yhteydessä.

 

– … Minulla on keinoni saada selville valehteletteko. Ja jos saan sellaista selville… Hyvää päivän jatkoa.

 

Tämän sanottuaan mies lyö luurin korvaan. Päivän jatko ei tuntunut mysteerikosta enää ollenkaan hyvältä. Puhelu sai lopussa niin uhkaavia käänteitä, että pikapalaverin jälkeen koko Mysteerin henkilökunta päätti yksissä tuumin piilottaa rasian salaisimpaan tuntemaansa paikkaan toimistossa.

 

Seuraavana aamuna kaikki saavat huomata päätöksen olleen viisas. Toimistossa on takuulla vieraillut joku yön aikana: tavarat ovat vaihtaneet paikkoja ja usean kaapin ovet ovat auki. Kaikki ovat järkyttyneitä. Mitä niin erikoista rasiassa voi olla, että joku suorittaisi murron sen takia? Toteuttiko mies puhelimessa juuri uhkauksensa? Miksi herra Hartz halusi luovuttaa rasian juuri Mysteerille? Entä mikä oikeastaan on A. Hartzin salaisuus?

 

VARAA PELI JA RATKAISE MYSTEERI  Tutustu Kuopion Urheilumuseoon

Tiimin koko

Tiimin koko

2-5 henkeä

Pelin elementit

Pelin elementit

Tulkinta, kekseliäisyys, tarkkaavaisuus

Suosittelemme

Suosittelemme

Salaliittoteoreetikoille, tosielämän Sherlockeille

Kieli

Kieli

Saatavilla suomeksi ja englanniksi

Vaikeusaste?

Emme määritä huoneillemme vaikeusastetta, sillä huoneen haasteet eivät ole yksiselitteisiä. Erilaiset tehtävät saattavat osoittautua helpoiksi tai vaikeiksi oli kyseessä sitten ensikertalaiset tai kokeneet pelaajat. Jos et ole varma, minkä huoneen valitsette, soittele ihmeessä meille tai pistä viestiä Facebookissa.

Näin peli toimii

Näin pääset pelaamaan A. Hartzin salaisuus -mysteerihuoneen.

Kokoa tiimi

Kokoa tiimi

Varaa ensin peliaika ja kerää 2-5 hengen huippujoukkue. Sinut ja tiimisi lukitaan huoneeseen tunniksi selvittämään sen mysteeriä ja etsimään tietä ulos.

Pelaa aikaa vastaan

Pelaa aikaa vastaan

Pelin aikana tarvitsette loogista päättelykykyä, luovuutta ja yhteistyötä ratkaistaksenne kaikki tehtävät. Peliänne seuraa ja ohjaa henkilökohtainen pelinvetäjä eli mysteerikko.

Ratkaise Mysteeri

Ratkaise Mysteeri

Pelin päätyttyä olette selvittäneet mysteerin ja pakenette huoneesta suurten tunteiden saattelemana!

Katso vapaat ajat!

Hinnat

Mysteerihuoneet on hinnoiteltu pelaajamäärän mukaan. Huomioithan, ettemme enää käsittele käteistä toimipisteillämme.

2 pelaajaa
39per pelaaja
  • Yhteensä 78€
3 pelaajaa
31per pelaaja
  • Yhteensä 93€
4 pelaajaa
27per pelaaja
  • Yhteensä 108€
5 pelaajaa
25per pelaaja
  • Yhteensä 125€

Varaa peli

Arvostelut

Tätä mieltä asiakkaamme ovat Kuopion toimipisteestä.

4,9/5 tähteä (133 arvostelua)

4,9/5 tähteä (133 arvostelua)

"Ylitti odotukset ja tempaisi mukaansa ensimmäisestä minuutista alkaen. Hauskaa aivojumppaa hyvässä seurassa."
-Laura

4,5/5 (33 arvostelua)

4,5/5 (33 arvostelua)

"Hyvin suunnitellut ja toteutetut mysteerit, mukava henkilökunta. Parasta ajanvietettä koko Kuopiossa!"
-Kirsi

5,0/5 (24 arvostelua)

5,0/5 (24 arvostelua)

"I had never played a room escape game before and I didn't know what to expect. I was really taken by all the details and effort to give an unique experience. "
-Vaula

Varaa Hartzin salaisuus

Haluaisitteko tulla jo tänään?

Voit myös tiedustella vapaita aikoja tälle päivällä numerosta 044 703 2273.

 

SOITA HETI