Korkeakoulusta Startuppiin

Korkeakoulusta Startuppiin

 

Minä olen hyvässä paikassa juuri nyt. Ei, en ole yrittäjä ja tämä ei ole yrittäjätarina. Tämä on tarina siitä, miten päädyin koulunpenkiltä töihin poikkeukselliseen startuppiin nimeltään Mysteeri. Sittemmin Mysteeri on kasvanut roimasti ja olen enemmän kuin tyytyväinen, että voin olla tässä kasvussa mukana. En kuitenkaan ole päässyt tälle paikalle täysin mutkitta.

 

Matka sai alkunsa, kun muutin Jyväskylään opintojen perässä. Korkeakouluopiskelu oli minulle varsin helppoa, mutta sitäkin enemmän pidin opiskelijaelämästä. En tarkoita makaroonin syöntiä ja kitsastelua, vaan kaikkia niitä ihmisiä, toimintaa ja tapahtumia. Eksyin nopeasti opiskelijajärjestöjen maailmaan, joissa kulutin pitkälti kaiken ylimääräisen aikani. Nämä järjestöt veivät minua moneen paikkaan ja vasta nyt alan tajuta niiden arvon.

 

Kävin noina aikoina yrittäjyysyhteisön tapahtumissa ja siellä tapasin lukuisia uusia ihmisiä eri aloilta. Tässä vaiheessa en vielä tajunnut, että voisin hyötyä näistä tuttavuuksista opintojen jälkeenkin. Samoihin aikoihin etsin harjoittelupaikkaa mainostoimistoista. Rehellisesti sanottuna minulla kävi tuuri ja pääsin nuoreen sekä nopeasti kasvavaan Suomen Digimarkkinointiin töihin. Tein sittemmin samaan paikkaan opinnäytetyöni ja sain vakituisen työn valmistuttuani. Näiden kahden vuoden aikana näin paraatipaikalta millaista on työskennellä kasvuyrityksessä. Samalla tajusin, että koulussa oppimani teoria oli varsin kaukana käytännön työstäni.

 

Muutosta ilmassa…

 

Eräänä päivänä sain soiton Mysteerin äidiltä Emmiltä. Olin tavannut hänet erilaisissa tapahtumissa opiskeluaikana ja tiesin, että Emmi oli toiminut minua aiemmin opiskelijakunnan hallituksessa. Emmi soitti kysyäkseen, että haluaisinko jättää hakemuksen avoinna olevaan markkinointimestarin pestiin Mysteerille. Kuulemma yhteinen tuttuni silloisella työpaikallani oli vihjannut, että voisin olla oikea tyyppi Mysteerin hakemaan pestiin. Olin suoraan sanottuna hämmentynyt, sillä en tiennyt että näinkin voisi käydä. No eipä aikaakaan kun istuin Mysteerin Tampereen toimipisteellä käyden läpi eri mainoskampanjoita ja materiaaleja.

 

En olisi päässyt kyseiselle paikalle, jos en olisi tavannut juuri niitä oikeita ihmisiä opintojeni aikana. Tänäkään päivänä ei ole varmaa keitä nämä oikeat ihmiset aikoinaan olivat. Opiskelijakunta JAMKO ja JES ry mahdollistivat sen, etten ollut täysin tuntematon työnhakija tulevalle työnantajalleni. Suomen Digimarkkinointi taas antoi minulle, Emmille ja Jussille yhteisen tuttavan, joka toi meidät yhteen oikealla hetkellä. Tietenkin olennaisia olivat myös ne taidot, joita olin tuohon mennessä ehtinyt keräämään. Missään vaiheessa tätä matkaa minulta ei kysytty, mitä kursseja olen käynyt tai mitä arvosanoja olen saanut. Ainoat olennaiset asiat olivat käytännön osaaminen ja valmiuteni oppia uutta.

 

Miksi odottaa, että ongelmat ratkeavat itsestään?

 

Minä onnistuin tekemään sujuvan vaihdon opintojen ja työelämän välillä. Kaikille se ei kuitenkaan ole niin helppoa. Tulevaisuus muuttuu jatkuvasta ja siksi en tiedä, pystyvätkö korkeakoulut ikinä vastaamaan riittävästi työelämän tarpeisiin. Opiskelijoiden ei pidä ainakaan tuudittautua sellaiseen harhakuvaan. Miksei korkeakouluissa opeteta rakentamaan CV:n sijasta portfoliota käytännön työnäytteistä ja projekteista? Miksi hyppy teoriasta käytäntöön on tehty niin vaikeaksi? Nämä ongelmat on varmasti tunnistettu myös korkeakouluissa, mutta opiskelijoiden ei kannata odottaa uuden opetussuunnitelman ratkaisevan niitä puolestansa. Ottakaa ohjat omiin käsiinne ja kysykää, mitä työnantajat haluavat ja tarjotkaa sitä heille omatoimisesti.

 

Ennen pitkää huomaatte olevanne juuri sellaisessa paikassa, johon teidät on tarkoitettu.

 

Tutustu Mysteerin tarinaan

Jaa tämä kirjoitus...

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tai lue lisää juttuja blogistamme!

Blogi
Viivi Keinanen

Kesätekemistä oman porukan kesken

Mitä tekemistä keksiä omalle porukalle, jos suuria väkijoukkoja haluaa vältellä? Suoratoistopalvelut on selattu läpi, ja jokainen uppoutuu omaan somekuplaansa sohvannurkkaan, kun festarireissut ja lomamatkat peruuntuvat. Näiden ideoiden toteuttaminen ei vaadi päiväkausien suunnittelua!

Lue Lisää

Päivitämme sähköposti järjestelmäämme.

Voi edelleen tilata uutiskirjeen, mutta joudut hyppäämään erilliselle sivulle. Pahoittelut tästä ylimääräisestä säädöstä. Valitse alta, minkä kaupungin uutiset haluat tilata. Klikkaa linkkiä ja täytä esiin tuleva kaavake. 

Mikä on pakohuone?

Pakohuonepelissä 2-5 hengen tiimillänne on tunti aikaa selvittää lukitun huoneen mysteeri. Yksi selvitetty tehtävä johtaa seuraaviin vihjeisiin, tehtäviin, avaimiin ja lukkoihin. Koko ketjun suoritettuanne ja mysteerin ratkaistuanne löytyy myös huoneen ulospääsy.

Säikyttelyä

Vaikka tarinamme ja huoneemme ovat jännittäviä, emme käytä niissä kauhua tai säikyttelyä. Mysteerillä voit huoletta keskittyä huoneen haasteiden ratkontaan pelkäämisen sijaan.

Ahtautta

Pakohuonepelejä ei ole tarkoitus pelata kuin sillit purkissa. Moni ahtaita paikkoja pelännyt henkilö on ylittänyt pelkonsa peleissämme ja tykännyt niistä erittäin paljon.

Päätöntä kilpailua

Huoneessa aika on vastustaja, eivät muut pelaajat. Onnistuminen ja hauskanpito ovat mahdollisia vaikka ette pääsisi ulos huoneesta ajoissa.

Escape room -pelissä tehtävänne on selviytyä monista haastavista, nokkeluutta ja älyä koittelevasta tehtävästä, jotka johtavat lopulta huoneen mysteerin selvittämiseen. Kuvan sanotaan kertovat paremmin kuin tuhat sanaa, joten anna oheisen videon kertoa kerralla enemmän pelien tarkoituksesta.

Kurkkaa tunnelmia videomuodossa

Kerää oikeat ihmiset

Sovi, ketkä kuuluvat 2-5 hengen joukkueeseesi. Kun varauskalenterista on löytynyt kaikille sopiva aika, voi se varata netissä tai puhelimitse.

Pelaa aikaa vastaan

Pelin aikana tarvitsette loogista päättelykykyä, luovuutta ja yhteistyötä ratkaistaksenne kaikki tehtävät. Peliänne seuraa henkilökohtainen pelinvetäjä eli mysteerikko.

Ratkaise Mysteeri!

Selvitättekö huoneesta tehtävät alle tunnissa? Pelin päätyttyä olette selvittäneet mysteerin ja pakenette huoneesta suurien tunteiden saattelemana!

Pakopelit sopivat monille erilaisille pelaajaryhmille, joista vain muutamia ovat ystäväporukat, pariskunnat, polttarit, syntymäpäiväporukat, eläkkeellejäämisjuhlat, perheet, luokkakokousryhmät ja tykyporukat. Voit lukea muutaman erilaisen ryhmän pelikokemuksista tästä blogipostauksessamme. Pakopeleissä ei vaadita fyysistä suorituskykyä, joten ne eivät sulje ketään pois. Päinvastoin, teemme nykypäivänä jopa liian vähän yhteisen päämäärän eteen meitä läheisten ihmisten kanssa. Pakopelit tarjoavat siihen hyvän tilaisuuden!