Kesätekemistä oman porukan kesken

Kulunut kevät ja kesä ovat olleet hyvin erilaisia, kuin millaisiksi moni meistä ne etukäteen ajatteli. Kesä kuitenkin tuli, lämpö ja ukkosmyrskyt. Viime aikoina on ollut ajankohtaisena pulmana monille, mitä tekemistä keksiä omalle porukalle, jos suuria väkijoukkoja haluaa vältellä. Suoratoistopalvelut on selattu läpi, ja jokainen uppoutuu omaan somekuplaansa sohvannurkkaan, kun festarireissut ja lomamatkat peruuntuvat. Kokosin muutaman tekemisidean, joiden toteuttaminen ei vaadi päiväkausien suunnittelua, vaan toteutusvaiheeseen voi siirtyä vaikka heti.

Paetkaa siis arjestanne hetkeksi, kesälläkin.

 1. Lähtekää piknikille kalliolle tai omaan olohuoneeseen. Muistakaa aurinkorasva ja hyttysmyrkky!

 2. Nyt on hyvä hetki koluta lähialueen museot ja ulkoilmanäyttelyt

 3. Omalle perheelle voi järjestää elokuvateatterin olohuoneeseen. Kuka askartelee pääsyliput, kenen vastuulla on ohjelmiston valitseminen ja kuka vastaa tarjoiluista?

 4. Pitäkää olympialaiset niin, että jokainen saa keksiä yhden lajin. Esimerkkilajeja voisivat olla vaikkapa keppihevosesterata, kokkisota tai kasvintunnistus.

 5. Pakohuoneeseemme pääsee omalla porukalla tunniksi viihtymään ilman, että kenenkään tarvitsee järjestää ja valmistella suuria. Peli tapahtuu oman porukan kesken; pidämme ryhmät toisistaan erillään alusta asti ja pelien välissä pyyhimme huoneiden kosketuspinnat.

  Perheille suosittelemme erityisesti:
 6. Lähtekää souturetkelle. Saisiko naapurin papan venettä lainaksi? Tuttukin ranta näyttää uuden puolen, kun sitä katsoo järveltä päin.

 7. Kirjoittakaa jatkotarina. Voitte kirjoittaa vaikkapa samaan tekstidokumenttiin, tai vaikkapa ihan yhteiselle paperille. Aloittakaa esimerkiksi ajatuksesta, että pihan hiekkalaatikosta kasvaa eräänä keväänä sitruunapuu. Mistä se on talven aikana ilmestynyt, kuka sen on istuttanut ja miksi?

 8. Käykää kirjastossa ja lainatkaa toisillenne kirjat. Yllättäkää toisenne jollain sellaisella, mikä on vielä vierasta.

 9. Mysteerin etäpeli – Kohtalon Kuori!
  Kohtalon Kuori -etäpeli on selaimessa toimiva, tekstipohjainen tarinapeli. Se on kuin lukisi kirjaa, mutta tarinan aikana tekemänne valinnat vaikuttavat juonen kulkuun. Kaikkiaan peli sisältää erilaisia juonikuvioita yli kaksikymmentä! Lisäksi mukana on tasoltaan vaihtelevia älypulmia, joiden onnistunut ratkominen on avain tarinan etenemiseen. Jos kertomuksen lopputulos ei miellytä, voi aina aloittaa alusta ja koettaa toisenlaisia valintoja. Vaatimattomalla kertamaksulla saa luettavaa ja pelattavaa pitkäksi aikaa.

Jaa tämä kirjoitus...

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tai lue lisää juttuja blogistamme!

Blogi
Mysteeri

Marrasvaara – loppu Mysteerin tarinoille?

Marraskuun ajan sosiaalisessa mediassamme ratkotaan koko Mysteeri-universumia uhkaavaa vaaraa. Identiteettiään piilotteleva taho on julkaissut videon, jossa ilmaisee tyytymättömyytensä pakopelitoimintaamme kohtaan.

Lue Lisää
Blogi
Mysteeri

Marrasvaara – loppu Mysteerin tarinoille?

Marraskuun ajan sosiaalisessa mediassamme ratkotaan koko Mysteeri-universumia uhkaavaa vaaraa. Identiteettiään piilotteleva taho on julkaissut videon, jossa ilmaisee tyytymättömyytensä pakopelitoimintaamme kohtaan.

Lue Lisää