Kesätekemistä oman porukan kesken

Kulunut kevät ja kesä ovat olleet hyvin erilaisia, kuin millaisiksi moni meistä ne etukäteen ajatteli. Kesä kuitenkin tuli, lämpö ja ukkosmyrskyt. Viime aikoina on ollut ajankohtaisena pulmana monille, mitä tekemistä keksiä omalle porukalle, jos suuria väkijoukkoja haluaa vältellä. Suoratoistopalvelut on selattu läpi, ja jokainen uppoutuu omaan somekuplaansa sohvannurkkaan, kun festarireissut ja lomamatkat peruuntuvat. Kokosin muutaman tekemisidean, joiden toteuttaminen ei vaadi päiväkausien suunnittelua, vaan toteutusvaiheeseen voi siirtyä vaikka heti.

Paetkaa siis arjestanne hetkeksi, kesälläkin.

 1. Lähtekää piknikille kalliolle tai omaan olohuoneeseen. Muistakaa aurinkorasva ja hyttysmyrkky!

 2. Nyt on hyvä hetki koluta lähialueen museot ja ulkoilmanäyttelyt

 3. Omalle perheelle voi järjestää elokuvateatterin olohuoneeseen. Kuka askartelee pääsyliput, kenen vastuulla on ohjelmiston valitseminen ja kuka vastaa tarjoiluista?

 4. Pitäkää olympialaiset niin, että jokainen saa keksiä yhden lajin. Esimerkkilajeja voisivat olla vaikkapa keppihevosesterata, kokkisota tai kasvintunnistus.

 5. Pakohuoneeseemme pääsee omalla porukalla tunniksi viihtymään ilman, että kenenkään tarvitsee järjestää ja valmistella suuria. Peli tapahtuu oman porukan kesken; pidämme ryhmät toisistaan erillään alusta asti ja pelien välissä pyyhimme huoneiden kosketuspinnat.

  Perheille suosittelemme erityisesti:
 6. Lähtekää souturetkelle. Saisiko naapurin papan venettä lainaksi? Tuttukin ranta näyttää uuden puolen, kun sitä katsoo järveltä päin.

 7. Kirjoittakaa jatkotarina. Voitte kirjoittaa vaikkapa samaan tekstidokumenttiin, tai vaikkapa ihan yhteiselle paperille. Aloittakaa esimerkiksi ajatuksesta, että pihan hiekkalaatikosta kasvaa eräänä keväänä sitruunapuu. Mistä se on talven aikana ilmestynyt, kuka sen on istuttanut ja miksi?

 8. Käykää kirjastossa ja lainatkaa toisillenne kirjat. Yllättäkää toisenne jollain sellaisella, mikä on vielä vierasta.

 9. Mysteerin etäpeli – Kohtalon Kuori!
  Kohtalon Kuori -etäpeli on selaimessa toimiva, tekstipohjainen tarinapeli. Se on kuin lukisi kirjaa, mutta tarinan aikana tekemänne valinnat vaikuttavat juonen kulkuun. Kaikkiaan peli sisältää erilaisia juonikuvioita yli kaksikymmentä! Lisäksi mukana on tasoltaan vaihtelevia älypulmia, joiden onnistunut ratkominen on avain tarinan etenemiseen. Jos kertomuksen lopputulos ei miellytä, voi aina aloittaa alusta ja koettaa toisenlaisia valintoja. Vaatimattomalla kertamaksulla saa luettavaa ja pelattavaa pitkäksi aikaa.

Jaa tämä kirjoitus...

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tai lue lisää juttuja blogistamme!

Blogi
Viivi Keinanen

Kesätekemistä oman porukan kesken

Mitä tekemistä keksiä omalle porukalle, jos suuria väkijoukkoja haluaa vältellä? Suoratoistopalvelut on selattu läpi, ja jokainen uppoutuu omaan somekuplaansa sohvannurkkaan, kun festarireissut ja lomamatkat peruuntuvat. Näiden ideoiden toteuttaminen ei vaadi päiväkausien suunnittelua!

Lue Lisää

Päivitämme sähköposti järjestelmäämme.

Voi edelleen tilata uutiskirjeen, mutta joudut hyppäämään erilliselle sivulle. Pahoittelut tästä ylimääräisestä säädöstä. Valitse alta, minkä kaupungin uutiset haluat tilata. Klikkaa linkkiä ja täytä esiin tuleva kaavake. 

Mikä on pakohuone?

Pakohuonepelissä 2-5 hengen tiimillänne on tunti aikaa selvittää lukitun huoneen mysteeri. Yksi selvitetty tehtävä johtaa seuraaviin vihjeisiin, tehtäviin, avaimiin ja lukkoihin. Koko ketjun suoritettuanne ja mysteerin ratkaistuanne löytyy myös huoneen ulospääsy.

Säikyttelyä

Vaikka tarinamme ja huoneemme ovat jännittäviä, emme käytä niissä kauhua tai säikyttelyä. Mysteerillä voit huoletta keskittyä huoneen haasteiden ratkontaan pelkäämisen sijaan.

Ahtautta

Pakohuonepelejä ei ole tarkoitus pelata kuin sillit purkissa. Moni ahtaita paikkoja pelännyt henkilö on ylittänyt pelkonsa peleissämme ja tykännyt niistä erittäin paljon.

Päätöntä kilpailua

Huoneessa aika on vastustaja, eivät muut pelaajat. Onnistuminen ja hauskanpito ovat mahdollisia vaikka ette pääsisi ulos huoneesta ajoissa.

Escape room -pelissä tehtävänne on selviytyä monista haastavista, nokkeluutta ja älyä koittelevasta tehtävästä, jotka johtavat lopulta huoneen mysteerin selvittämiseen. Kuvan sanotaan kertovat paremmin kuin tuhat sanaa, joten anna oheisen videon kertoa kerralla enemmän pelien tarkoituksesta.

Kurkkaa tunnelmia videomuodossa

Kerää oikeat ihmiset

Sovi, ketkä kuuluvat 2-5 hengen joukkueeseesi. Kun varauskalenterista on löytynyt kaikille sopiva aika, voi se varata netissä tai puhelimitse.

Pelaa aikaa vastaan

Pelin aikana tarvitsette loogista päättelykykyä, luovuutta ja yhteistyötä ratkaistaksenne kaikki tehtävät. Peliänne seuraa henkilökohtainen pelinvetäjä eli mysteerikko.

Ratkaise Mysteeri!

Selvitättekö huoneesta tehtävät alle tunnissa? Pelin päätyttyä olette selvittäneet mysteerin ja pakenette huoneesta suurien tunteiden saattelemana!

Pakopelit sopivat monille erilaisille pelaajaryhmille, joista vain muutamia ovat ystäväporukat, pariskunnat, polttarit, syntymäpäiväporukat, eläkkeellejäämisjuhlat, perheet, luokkakokousryhmät ja tykyporukat. Voit lukea muutaman erilaisen ryhmän pelikokemuksista tästä blogipostauksessamme. Pakopeleissä ei vaadita fyysistä suorituskykyä, joten ne eivät sulje ketään pois. Päinvastoin, teemme nykypäivänä jopa liian vähän yhteisen päämäärän eteen meitä läheisten ihmisten kanssa. Pakopelit tarjoavat siihen hyvän tilaisuuden!