Suomen Helmi

 

On olemassa omituinen varasto, jonka omistaja Helmi on vanha kuin satavuotias Suomi. Helmin elämä onkin ollut kummallisen mielenkiintoinen, sillä monet Suomen historian suurhenkilöt ovat viihtyneet hänen seurassaan ja kysyneet häneltä neuvoja päätöksiinsä. Usein onkin sanottu, että Helmillä on tietty kyky nähdä tuleva…

Kiehtovasta elämästään huolimatta Helmi tuntuu katuvan jotain suurta. Salaisuus on  piilotettu niin syvälle varaston aarteiden uumeniin, että jopa omistaja itse on kadottanut reitin sen luo. Mikä aarre pimentoon kätkeytyy? Löydättekö muistojen varaston uumeniin ennen kuin aika loppuu?

Lue koko tarina

Helmi Kallio syntyi joulukuussa Suomen itsenäisyyden vuonna 1917 vahvaan hämeenlinnalaiseen talonpoikaissukuun. Tyttölapsella oli jo lapsuudestaan saakka erityisen voimakas tahto ja seikkailunhalu, joka johti hänet usein vanhempia hirvittäviin tilanteisiin. Tämä vahva tahto ja seikkailunhalu olivat ennusmerkkejä siitä, mille raiteille Helmin elämä asettuisi tulevien vuosikymmenten aikana.

 

Nuoreksi naiseksi kasvaessaan Helmi löysi rakkauden luonnontieteisiin. Hän päätyikin opiskelemaan Turun yliopistoon, mikä oli tuohon aikaan vielä harvinaista. Hän oli oman aikansa kuvassa boheemina pidetty henkilö, eivätkä hänen tekonsa tai päätöksensä olleet linjassa yleisten odotusten kanssa. Silti Helmissä oli sitä tiettyä karismaa, jota oli vaikea pukea sanoiksi: aina kun hän astui huoneeseen, kaikki kääntyivät katsomaan, ja aina kun hän avasi suunsa kaikki kuuntelivat. Kuuntelijoita olivat erityisesti ne, joiden sanoilla ja mielipiteillä oli merkitystä.
 
 
Velvollisuudentunto ja isänmaallisuus näkyivät sotavuosina Helmin aktiivisuutena Lotta Svärdin toiminnassa. Rintamalla Helmi koki synkkiä asioita, joita ei hän halunnut muistella edes vanhoilla päivillään. Monista vaaroista huolimatta Helmi ja hänen läheisyydessään olleet selvisivät sodasta ja taisteluista naarmuitta. Tilanteet liippasivat monesti läheltä. Jotkut jopa uskoivan Helmin tienneen, missä hänen tulisi olla vaaran uhatessa.
 
 
Sotien jälkeen Helmi rakensi elämänsä surullisten muistojensa takia kevyempien aiheiden piiriin. Hän loi uraa luonnontieteiden opettajana, viettäen vapaa-aikaansa niin metsän siimeksessä kuin kulttuurialan valkoviininmakuisissa illanvietoissa. Pian hän huomasi tutustuvansa suomalaisittain merkittäviin henkilöihin. Kerrottiinkin, että useat kirjallisuuden, kulttuurin ja musiikin alojen kuuluisuudet kysyivät neuvoa Helmiltä ennen suurten päätösten tekoa. Monet heistä vitsailivat Helmin antamien neuvojen olevan niin hyviä, että ne tuntuivat suorastaan taikuudelta. Vaatimattomasti Helmi torppasi nämä kiusoittelut vetoamalla onnistuneisiin arvailuihin.
 
Helmi kuitenkin tiesi saavansa etiäisiä tietyistä tapahtumista ja koki velvollisuudekseen kertoa näistä asianomaisille. Hän ei halunnut suurempaa julkisuutta, koska pelkäsi sen vain johtavan suurempiin kriiseihin. Toinen syy vaieta oli se, että Helmi ei aina itsekään tiennyt, mitä tai ketä etiäiset koskivat ennen kuin ne toteutuivat. Monet hyvistä neuvoista olivat tarkkaan harkitun tutkimustyön tulosta.
 
 
Seikkailuntäyteisestä elämästä huolimatta Helmi tuntui kuitenkin aina katuvan jotakin. Vanhoilla päivillään rouva onkin uskoutunut Mysteerille ja kertonut, että tuo asia on lukittu syvälle hänen muistojensa varastoihin. Sinun tehtäväsi on nyt astua mukaan tarinaan ja selvittää, kuka Suomen Helmi oikeasti on ja mikä on hänen suurin salaisuus.
Tiimin koko

Tiimin koko

2-5 henkilöä

Pelin Elementit

Pelin Elementit

Boxin ulkopuolinen ajattelu, yleistietous

Suosittelemme

Suosittelemme

Pohtijoille, haasteen etsijöille, nostalgikoille

Kieli

Kieli

Saatavilla suomeksi ja englanniksi

 

Vaikeusaste?

Emme määritä huoneillemme vaikeusastetta, sillä huoneen haasteet eivät ole yksiselitteisiä. Erilaiset tehtävät saattavat osoittautua helpoiksi tai vaikeiksi oli kyseessä ensikertalaiset tai kokeneet pelaajat. Jos et ole varma, minkä huoneen valitsette, soittele ihmeessä meille tai pistä viestiä Facebookissa.

Näin peli toimii

Kokoa tiimi

Kokoa tiimi

Varaa ensin peliaika ja kerää 2-5 hengen huippujoukkue. Sinut ja tiimisi lukitaan huoneeseen tunniksi selvittämään sen mysteeriä ja etsimään tietä ulos.

Pelaa aikaa vastaan

Pelaa aikaa vastaan

Pelin aikana tarvitsette loogista päättelykykyä, luovuutta ja yhteistyötä ratkaistaksenne kaikki tehtävät. Peliänne seuraa ja ohjaa henkilökohtainen pelinvetäjä eli mysteerikko.

Ratkaise Mysteeri

Ratkaise Mysteeri

Pelin päätyttyä olette selvittäneet mysteerin ja pakenette huoneesta suurten tunteiden saattelemana!

Katso vapaat ajat!

Hinnat

Huomaathan, että emme käsittele käteistä toimipisteillämme.

2 pelaajaa
38per pelaaja
  • Yhteensä 76€
3 pelaajaa
31per pelaaja
  • Yhteensä 93€
4 pelaajaa
26per pelaaja
  • Yhteensä 104€
5 pelaajaa
23per pelaaja
  • Yhteensä 115€

Varaa peli

Arvostelut

Tätä mieltä asiakkaamme ovat Jyväskylän toimipisteestä.

4,9/5 (156 arvostelua)

4,9/5 (156 arvostelua)

"Vastasi Kuopion mysteerin tasoa! Uusia haasteita Sofian mielessä, hyvät puitteet. Ulos päästiin! Suosittelemme Sofian mieltä. Ei helpoin ensikertalaisille ehkä mutta kahdestaankin pärjättiin."
-Pipsa

4,8/5 (24 arvostelua)

4,8/5 (24 arvostelua)

"Huoneisiin ja tarinoihin on todella käytetty aikaa. Yksi viihdyttävimmistä tunneistani koskaan!"
-Tommi

4,5/5 (28 arvostelua)

4,5/5 (28 arvostelua)

"This was my first ever time in a room escape game and it caught me totally. The atmosphere was built so well that I was thrilled, almost scared, before our game even started. Intense."
-Lauri

Varaa Suomen Helmi

Antaudu tarinan vietäväksi ja selvitä Helmin mysteeri!

Haluaisitteko tulla jo tänään?

Voit myös tiedustella tämän päivän vapaita aikoja numerosta 046 920 3300.

SOITA HETI