Sofian Mieli

Katolta löytynyt, skitsofreenisen sekavasti käyttäytyvä vanha rouva on toimitettu psykiatriseen parantolaan jatkotutkimuksiin. Naista ei ole kyetty tunnistamaan ja oikean nimen puutteessa häntä on alettu kutsua Sofiaksi. ”Tärkein on turvassa, tärkein on turvassa” tuntuu olevan ainoa lause, jonka hänestä saa irti ja peilien lähettyvillä hän sekoaa täysin.

Astu Sofian mieleen selvittämään mikä häntä pelottaa?

Lue koko tarina

 

Täpärä pelastuminen

Psykiatrisessa sairaalassa asuu tunnistamaton naispotilas. Jyväskyläläiseltä katolta löydetty pieni nainen oli liki kuoliaaksi kylmettynyt kylmänä pakkasyönä ja yritti hakea lämpöä ilmastointihormin eteen käpertymällä. Kasvoiltaan herkän näköinen, liki 60-vuotias rouva on mysteeri, sillä kukaan ei tunnista häntä eikä hän ketään. Oikean nimen puuttuessa hoitohenkilökunta nimesi naisen Sofiaksi.

 

Sulkeutunut mieli

Sofia on lähes katatonisessa tilassa, eikä hän osoita tunteita tai reagoi ulkopuoliseen maailmaan enää normaalisti. Kuljettamalla kädestä hän osaa siirtyä vaivalloisesti paikasta paikkaan ja vähän syödäkin. Hän on kuitenkin kuin kuori, joka on sulkenut sisäänsä ihmisen. Hoitolan psykiatrit ovat diagnosoineet hänen kärsivän pitkään jatkuneesta, hoitamattomasta skitsofreniasta, joka on nyt jonkin traumaattisen tapahtuman vuoksi vienyt hänen mielensä entistä kauemmas muista ihmisistä. Kontaktin saaminen Sofiaan on lähes mahdotonta, koska ihmiset ovat hänelle ilmaa. Puhua hän kuitenkin osaa. ”Tärkein on turvassa, tärkein on turvassa, tärkein on turvassa”, tuntuu olevan ainoa lause, jota hän kykenee enää toistamaan. Lauseen kuulee hänen huuliltaan monta kertaa päivässä, ja joka kerta samalla monotonisella, värittömällä rytmillä. Samalla hän keinuu paikallaan, kuin tuudittaen itseään turvalliseen syleilyyn.

 

Sofiasta on saatu eräs toinenkin reaktio esiin. Hoitajat huomasivat käytävillä potilaan kanssa liikkuessaan, että peilien näkeminen laukaisee Sofiassa erittäin voimakkaan pelkoreaktion. Hän alkaa tällöin aina itkeä ja huutaa kuin henkensä hädässä. Hän myös käpertyy kokoon, ihan kuin paeten näkemäänsä syvemmälle kuoreensa. Hoitajat eivät osaa edes arvailla, mitä kauhuja Sofia peileissä näkee itsensä lisäksi.

 

Viimeinkin vihje

Sofian kasvoja on näytetty paikallisissa lehdissä pitkään, mutta näköhavaintoja hänen liikkeistään Jyväskylässä tuntuu olevan vähän. Viimein on kuitenkin kuultu jotain lupaavaa: Kauppakatu 29:ssä työskentelevä ihminen on nähnyt Sofian näköisen naisen kulkevan muutamia päiviä ennen potilaan löytymistä viereiseen asuntoon, mutta tuon jälkeen ilmoittaja ei ole naista nähnyt. Sofian taskusta löytyneelle avaimelle voisi siis viimeinkin olla sopiva ovi ja lukko. Voisiko asunnosta löytyä omaisista tietoa, jotta heihin voitaisiin ottaa yhteyttä? Entä miltä tärkein on turvassa ja mikä se on?

 

Sofian Mieli – Mikä siinä pelottaa?

 

Varaa peli ja ratkaise Mysteeri   Tutustu Jyväskylän muihin peleihin

Tiimin koko

Tiimin koko

2-5 henkeä

Pelin elementit

Pelin elementit

MacGyverismi, laatikon ulkopuolinen ajattelu

Suosittelemme

Suosittelemme

Mielen tutkijoille, pelonväristysten etsijöille

Kieli

Kieli

Saatavilla suomeksi ja englanniksi!

 

 

Vaikeusaste?

Emme määritä huoneillemme vaikeusastetta, sillä huoneen haasteet eivät ole yksiselitteisiä. Erilaiset tehtävät saattavat osoittautua helpoiksi tai vaikeiksi oli kyseessä sitten ensikertalaiset tai kokeneet pelaajat. Jos et ole varma, minkä huoneen valitsette, soittele ihmeessä meille tai pistä viestiä Facebookissa.

Näin peli toimii

Kokoa tiimi

Kokoa tiimi

Varaa ensin peliaika ja kerää 2-5 hengen huippujoukkue. Sinut ja tiimisi lukitaan huoneeseen tunniksi selvittämään sen mysteeriä ja etsimään tietä ulos.

Pelaa aikaa vastaan

Pelaa aikaa vastaan

Pelin aikana tarvitsette loogista päättelykykyä, luovuutta ja yhteistyötä ratkaistaksenne kaikki tehtävät. Peliänne seuraa ja ohjaa henkilökohtainen pelinvetäjä eli mysteerikko.

Ratkaise Mysteeri

Ratkaise Mysteeri

Pelin päätyttyä olette selvittäneet mysteerin ja pakenette huoneesta suurten tunteiden saattelemana!

Katso vapaat ajat!

Hinnat

2 pelaajaa
38per pelaaja
  • Yhteensä 76€
3 pelaajaa
31per pelaaja
  • Yhteensä 93€
4 pelaajaa
26per pelaaja
  • Yhteensä 104€
5 pelaajaa
23per pelaaja
  • Yhteensä 115€

Varaa peli

Arvostelut

Tätä mieltä asiakkaamme ovat Jyväskylän toimipisteestä.

4,9/5 (156 arvostelua)

4,9/5 (156 arvostelua)

"Vastasi Kuopion mysteerin tasoa! Uusia haasteita Sofian mielessä, hyvät puitteet. Ulos päästiin! Suosittelemme Sofian mieltä. Ei helpoin ensikertalaisille ehkä mutta kahdestaankin pärjättiin."
-Pipsa

4,8/5 (24 arvostelua)

4,8/5 (24 arvostelua)

"Huoneisiin ja tarinoihin on todella käytetty aikaa. Yksi viihdyttävimmistä tunneistani koskaan!"
-Tommi

4,5/5 (28 arvostelua)

4,5/5 (28 arvostelua)

"This was my first ever time in a room escape game and it caught me totally. The atmosphere was built so well that I was thrilled, almost scared, before our game even started. Intense."
-Lauri

Varaa Sofian Mieli

Sofian mieli on myös varattavissa perinteisellä puhelinsoitolla.

Haluaisitteko tulla jo tänään?

Voit myös tiedustella vapaita aikoja tälle päivällä numerosta 046 920 3300.

 

Soita heti