Huonepakopelit ovat viimein olemassa!

Usein sanotaan, ettei mitään ole olemassa ennen kuin sille on sanansa.

Sanat ovat siitä erityisen hienoja, että niiden olemassaolo auttaa ihmisiä lokeroimaan asiat paremmin. Kasvikunta, eläinkunta, syötävä vai ei-syötävä. Kun asioilla on paikkansa, on niistä myös helpompaa keskustella toisen kanssa.

Minne me kuulumme

Mysteerihuone- aka room escape -bisneksessä on liikkunut monia määritelmiä. Yleistä termiä on ollut vaikea löytää, minkä vuoksi omassa on ollut huomattavat etunsa. Itse tehty määritelmä tarjoaa laajemman lokeron missä elää.

Itse haluan lajitella palvelumme jonnekin peliteollisuuden, näyttämötaiteen ja elämyspalvelujen kehystämälle alueelle. Jos minut pakotettaisin valitsemaan jokin näistä meille ensisijaiseksi, en osaisi sitä tehdä, enkä myöskään haluaisi.

mysteerikolmio

Se varsinainen pihvi

Ylen uutisissa kerrottin 18.12.2015, että Kotimaisten kielten keskus oli määritellyt vuoden 2015 uudissanat. Liki 7000 sanan joukkoon mahtuivat mm. emoji, kuha (kunhan) ja tinderöinti.

Teknokaulojen ja huudelmien uudelleenlokeroinnin lomassa huomasinkin ilokseni jotain erittäin tuttua miesnutturoiden ja snäppien välissä:

“pakopeli, pakohuonepeli, huonepakopeli elämyspeli, jossa joukko ihmisiä suljetaan pieneen tilaan, josta he yrittävät päättelykyvyn ja yhteistyön avulla päästä määräajassa ulos”

Hurraa, meille on siis vihdoin virallinen lokero, olemassaolomme on tunnustettu!

Olemme erittäin iloisia siitä, että nyt meillä on yhteinen sana valtaväestön kanssa. Määrittely ei kuitenkaan vielä sovi täysin Mysteeriin, sillä haluamme tehdä niin paljon muutakin kuin tuota. Vuodeksi 2016 aiomme siis hetkeksi mukautua tämän laatikon määritelmään – ihan vain osataksemme paeta sieltä paremmin.

Oman lokeron luonti jatkukoon.

 

Mysteerisin terveisin,
Emmi

Jaa tämä kirjoitus...

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tai lue lisää juttuja blogistamme!

Blogi
Viivi Keinanen

Kesätekemistä oman porukan kesken

Mitä tekemistä keksiä omalle porukalle, jos suuria väkijoukkoja haluaa vältellä? Suoratoistopalvelut on selattu läpi, ja jokainen uppoutuu omaan somekuplaansa sohvannurkkaan, kun festarireissut ja lomamatkat peruuntuvat. Näiden ideoiden toteuttaminen ei vaadi päiväkausien suunnittelua!

Lue Lisää

Päivitämme sähköposti järjestelmäämme.

Voi edelleen tilata uutiskirjeen, mutta joudut hyppäämään erilliselle sivulle. Pahoittelut tästä ylimääräisestä säädöstä. Valitse alta, minkä kaupungin uutiset haluat tilata. Klikkaa linkkiä ja täytä esiin tuleva kaavake. 

Mikä on pakohuone?

Pakohuonepelissä 2-5 hengen tiimillänne on tunti aikaa selvittää lukitun huoneen mysteeri. Yksi selvitetty tehtävä johtaa seuraaviin vihjeisiin, tehtäviin, avaimiin ja lukkoihin. Koko ketjun suoritettuanne ja mysteerin ratkaistuanne löytyy myös huoneen ulospääsy.

Säikyttelyä

Vaikka tarinamme ja huoneemme ovat jännittäviä, emme käytä niissä kauhua tai säikyttelyä. Mysteerillä voit huoletta keskittyä huoneen haasteiden ratkontaan pelkäämisen sijaan.

Ahtautta

Pakohuonepelejä ei ole tarkoitus pelata kuin sillit purkissa. Moni ahtaita paikkoja pelännyt henkilö on ylittänyt pelkonsa peleissämme ja tykännyt niistä erittäin paljon.

Päätöntä kilpailua

Huoneessa aika on vastustaja, eivät muut pelaajat. Onnistuminen ja hauskanpito ovat mahdollisia vaikka ette pääsisi ulos huoneesta ajoissa.

Escape room -pelissä tehtävänne on selviytyä monista haastavista, nokkeluutta ja älyä koittelevasta tehtävästä, jotka johtavat lopulta huoneen mysteerin selvittämiseen. Kuvan sanotaan kertovat paremmin kuin tuhat sanaa, joten anna oheisen videon kertoa kerralla enemmän pelien tarkoituksesta.

Kurkkaa tunnelmia videomuodossa

Kerää oikeat ihmiset

Sovi, ketkä kuuluvat 2-5 hengen joukkueeseesi. Kun varauskalenterista on löytynyt kaikille sopiva aika, voi se varata netissä tai puhelimitse.

Pelaa aikaa vastaan

Pelin aikana tarvitsette loogista päättelykykyä, luovuutta ja yhteistyötä ratkaistaksenne kaikki tehtävät. Peliänne seuraa henkilökohtainen pelinvetäjä eli mysteerikko.

Ratkaise Mysteeri!

Selvitättekö huoneesta tehtävät alle tunnissa? Pelin päätyttyä olette selvittäneet mysteerin ja pakenette huoneesta suurien tunteiden saattelemana!

Pakopelit sopivat monille erilaisille pelaajaryhmille, joista vain muutamia ovat ystäväporukat, pariskunnat, polttarit, syntymäpäiväporukat, eläkkeellejäämisjuhlat, perheet, luokkakokousryhmät ja tykyporukat. Voit lukea muutaman erilaisen ryhmän pelikokemuksista tästä blogipostauksessamme. Pakopeleissä ei vaadita fyysistä suorituskykyä, joten ne eivät sulje ketään pois. Päinvastoin, teemme nykypäivänä jopa liian vähän yhteisen päämäärän eteen meitä läheisten ihmisten kanssa. Pakopelit tarjoavat siihen hyvän tilaisuuden!