Esittelyssä pakohuonepelien kirjava pelaajakunta

Eikös pakohuoneet ole vain nuorten juttuja? Tämä oli minunkin ennakkoluuloni kunnes astuin esiripun toiselle puolelle. Mysteerin ovista kävelikin reippaasti sisään niin perheitä, insinööriporukoita kuin eläkeläisiäkin. Odotukseni korjautuivat nopeasti ja tajusin, että pakohuonelu tarjoaa jokaiselle kävijälle jännitystä ja innostusta ikään katsomatta. Ai et usko? Tässä on muutama esimerkki meidän pelaajistamme.

 

Pakohuonepeleistä perheen yhteinen harrastus

 

“Kahdeksas kerta? Onks se niin paljon?”, perheen isä Mikko pohti, kun kysyin montako peliä heillä oli takanaan. Tämän perheen kohdalla voidaankin jo puhua yhteisestä harrastuksesta. Perheiden pelejä on hauska seurata, sillä aikuisten ja lasten lähestyminen peliin on varsin erilainen. “Lapset huomaa eri juttuja, mitä me taas aikuisina ei huomata”, toteaa perheen äiti Hanna ja sama ilmiö toistuu muidenkin perheiden kohdalla.

 

Kaikki tarinat eivät tietenkään sovellu perheille, mutta hyvän pelin ominaisuudet ovat heidän kohdallaan samoja kuin muilla. “Ehkä se yllättävyys, et miten se eroaa muista huoneista”, kertoo perheen vanhin poika Emil kysyessäni, mikä tekee hyvän pelin. Lisäksi esiin nousee tehtävien monipuolisuus ja se, että huoneessa on muutakin kuin lukkoja.

 

Ehkä parhainta on huomata, miten vanhemmatkin ovat innostuneita pakohuoneista. Innostusta lisää myös se, että he ovat löytäneet vihdoin yhteistä tekemistä koko perheelle. Harvassa ovat nimittäin vaihtoehdot, joista nuoremmat lapset, teinit ja aikuisetkin innostuvat.

 

Perheen kanssa pakohuonepelissä

 

Erilaista työskentelyä tiimissä

 

Vincitin projektitiimi kävi eräänä torstai-iltapäivänä pelaamassa Jaskan pubin miesvoimin. Mukana oli myös kaksi asiakkaan edustajaa ja pelin jälkeen oli vuorossa päivällinen. Samat manööverit, joita näkee ajoittain työpaikalla, toistuivat myös Jaskan pitkäksi venyneillä jatkoilla. Välillä ratkominen saattoi muuttua itsenäiseksi puurtamiseksi ja muiden kuunteleminen nousi suureen arvoon.

 

“Jos on pitkään katsonut yhtä ongelmaa, niin ei näe enää kuin sen yhden ratkaisun ja sitten yrittää väkisin toistaa samaa sitä ratkaisua.”

 

Tämä kommentti kiteytti hyvin tiimityön nerokkuuden ja sen miten töissäkin täytyy toimia. Mikäli ongelmanratkaisu ei etene, on pyydettävä apua ja näkökulmaa työkavereilta. Ja mikään ei ole niin hauskaa, kuin saavuttaa uusi leveli yhdessä hienon tiimin kanssa.

 

Vincit työryhmä pakohuonepelissä

 

Kolme sukupolvea lukittuna samaan huoneeseen

Riitta löysi itsensä yllättäen lukitusta huoneesta 70-vuotissyntymäpäiviensä merkeissä! Juonessa olivat tietenkin mukana hänen tyttärensä Niina ja Jaana sekä Niinan tytär Hilla. “Ajatuksena oli keksiä jotain sellaista, mikä hänelle itselleen ei tulisi mieleen ja kuitenkin olisi mukava sekä erilainen kokemus”, kertoi Niina juonikkaasta yllätyksestä.

 

Kaikki pääsivät hyvin tarinan juonesta kiinni ja ratkomisen riemu sekä onnistumiset jaettiin yhdessä. Nopeilla hoksauksilla ja pettämättömällä innolla porukan nuorin Hilla antoi tahtia aiemmille sukupolville.  Myös jano uusia tarinoita kohtaan heräsi ja kaikki olivat yhdessä sitä mieltä, että pakenemaan pitää päästä uudestaankin.

 

“Erittäin mielenkiintoinen ja mieleenpainuva kokemus! Voin suositella muillekin seitsemänkymppisille!”, totesikin Riitta jännittävästä syntymäpäivälahjastaan.
Eläkeläiset mukaan pakohuonepeliin

Synttäritreffit

 

Kuulun itsekin pariskuntana pelaaviin ja paremman puoliskon kanssa pakoilu on hauskaa monella tasolla. Meidän kohdalla tiimityössä ovat esillä samat merkkit kuin arkisissa askareissakin. En kuitenkaan halunnut tarinoida vain omista kokemuksistani, joten etsin haaviini pahaa-aavistamattomat Julian ja Teemun.

 

“Loppuu kohden tuli pieni paniikki, mutta onneksi selvittiin siitä”, kertoi Teemu kysyessäni, miten heidän pelinsä meni. Julian syntymäpäivä sattui olemaan tuolloin ja he juhlistivat sitä Tampereen toimipisteellemme. Kysyin tietenkin, näkyivätkö arjen tutut toimintatavat myös pakohuoneessa. “Miä ootin, että olis tullu jotain semmosia, mutta aika sillai yhdessä toimittiin kuitenkin”, Julia kertoi naurahdellen. Nuoren parin mielestä parasta pelissä oli onnistumiset ja innostuminen, jotka eivät katso ikää. Suositukset lähtivät myös muille pariskunnille ja deittailijoille, sillä pakohuoneessa näkee nopeasti, miten yhteistyö pelaa.

 

Pariskunta pakohuonepelissä

 

Miksi ihmiset sitten innostuvat?

Pakohuonepeleissä on sellaista kevyttä extremeä, joka kutkuttaa meitä kaikkia. Aina ei tarvitse hyppiä silloilta tai lentokoneesta, jotta saa aikaan jännityksen tunteen. Tämä on myös yksi syy, miksi pakohuoneet ovat niin suosittuja. Kuka vain voi tulla collegehousuissa tai puku päällä pelaamaan ja muistaa, miltä innostuminen tuntui kun oli pieni. Itse asiassa, mitä kauemmin lapsuudesta on, sitä hauskempaa pelaaminenkin saattaa olla.

Jaa tämä kirjoitus...

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tai lue lisää juttuja blogistamme!

Olemme auki normaalisti

Hei rakas Mysteeriasiakkaamme! Olemme auki normaalisti. Olemme tehostaneet tilojen ja pintojen puhdistamista! Pyydämme asiakkaita kiinnittämään erityistä huomiota hygieniaan

Lue Lisää

Olemme auki normaalisti

Hei rakas Mysteeriasiakkaamme! Olemme auki normaalisti. Olemme tehostaneet tilojen ja pintojen puhdistamista! Pyydämme asiakkaita kiinnittämään erityistä huomiota hygieniaan

Lue Lisää