Esittelyssä pakohuonepelien kirjava pelaajakunta

Eikös pakohuoneet ole vain nuorten juttuja? Tämä oli minunkin ennakkoluuloni kunnes astuin esiripun toiselle puolelle. Mysteerin ovista kävelikin reippaasti sisään niin perheitä, insinööriporukoita kuin eläkeläisiäkin. Odotukseni korjautuivat nopeasti ja tajusin, että pakohuonelu tarjoaa jokaiselle kävijälle jännitystä ja innostusta ikään katsomatta. Ai et usko? Tässä on muutama esimerkki meidän pelaajistamme.

 

Pakohuonepeleistä perheen yhteinen harrastus

 

“Kahdeksas kerta? Onks se niin paljon?”, perheen isä Mikko pohti, kun kysyin montako peliä heillä oli takanaan. Tämän perheen kohdalla voidaankin jo puhua yhteisestä harrastuksesta. Perheiden pelejä on hauska seurata, sillä aikuisten ja lasten lähestyminen peliin on varsin erilainen. “Lapset huomaa eri juttuja, mitä me taas aikuisina ei huomata”, toteaa perheen äiti Hanna ja sama ilmiö toistuu muidenkin perheiden kohdalla.

 

Kaikki tarinat eivät tietenkään sovellu perheille, mutta hyvän pelin ominaisuudet ovat heidän kohdallaan samoja kuin muilla. “Ehkä se yllättävyys, et miten se eroaa muista huoneista”, kertoo perheen vanhin poika Emil kysyessäni, mikä tekee hyvän pelin. Lisäksi esiin nousee tehtävien monipuolisuus ja se, että huoneessa on muutakin kuin lukkoja.

 

Ehkä parhainta on huomata, miten vanhemmatkin ovat innostuneita pakohuoneista. Innostusta lisää myös se, että he ovat löytäneet vihdoin yhteistä tekemistä koko perheelle. Harvassa ovat nimittäin vaihtoehdot, joista nuoremmat lapset, teinit ja aikuisetkin innostuvat.

 

Perheen kanssa pakohuonepelissä

 

Erilaista työskentelyä tiimissä

 

Vincitin projektitiimi kävi eräänä torstai-iltapäivänä pelaamassa Jaskan pubin miesvoimin. Mukana oli myös kaksi asiakkaan edustajaa ja pelin jälkeen oli vuorossa päivällinen. Samat manööverit, joita näkee ajoittain työpaikalla, toistuivat myös Jaskan pitkäksi venyneillä jatkoilla. Välillä ratkominen saattoi muuttua itsenäiseksi puurtamiseksi ja muiden kuunteleminen nousi suureen arvoon.

 

“Jos on pitkään katsonut yhtä ongelmaa, niin ei näe enää kuin sen yhden ratkaisun ja sitten yrittää väkisin toistaa samaa sitä ratkaisua.”

 

Tämä kommentti kiteytti hyvin tiimityön nerokkuuden ja sen miten töissäkin täytyy toimia. Mikäli ongelmanratkaisu ei etene, on pyydettävä apua ja näkökulmaa työkavereilta. Ja mikään ei ole niin hauskaa, kuin saavuttaa uusi leveli yhdessä hienon tiimin kanssa.

 

Vincit työryhmä pakohuonepelissä

 

Kolme sukupolvea lukittuna samaan huoneeseen

Riitta löysi itsensä yllättäen lukitusta huoneesta 70-vuotissyntymäpäiviensä merkeissä! Juonessa olivat tietenkin mukana hänen tyttärensä Niina ja Jaana sekä Niinan tytär Hilla. “Ajatuksena oli keksiä jotain sellaista, mikä hänelle itselleen ei tulisi mieleen ja kuitenkin olisi mukava sekä erilainen kokemus”, kertoi Niina juonikkaasta yllätyksestä.

 

Kaikki pääsivät hyvin tarinan juonesta kiinni ja ratkomisen riemu sekä onnistumiset jaettiin yhdessä. Nopeilla hoksauksilla ja pettämättömällä innolla porukan nuorin Hilla antoi tahtia aiemmille sukupolville.  Myös jano uusia tarinoita kohtaan heräsi ja kaikki olivat yhdessä sitä mieltä, että pakenemaan pitää päästä uudestaankin.

 

“Erittäin mielenkiintoinen ja mieleenpainuva kokemus! Voin suositella muillekin seitsemänkymppisille!”, totesikin Riitta jännittävästä syntymäpäivälahjastaan.
Eläkeläiset mukaan pakohuonepeliin

Synttäritreffit

 

Kuulun itsekin pariskuntana pelaaviin ja paremman puoliskon kanssa pakoilu on hauskaa monella tasolla. Meidän kohdalla tiimityössä ovat esillä samat merkkit kuin arkisissa askareissakin. En kuitenkaan halunnut tarinoida vain omista kokemuksistani, joten etsin haaviini pahaa-aavistamattomat Julian ja Teemun.

 

“Loppuu kohden tuli pieni paniikki, mutta onneksi selvittiin siitä”, kertoi Teemu kysyessäni, miten heidän pelinsä meni. Julian syntymäpäivä sattui olemaan tuolloin ja he juhlistivat sitä Tampereen toimipisteellemme. Kysyin tietenkin, näkyivätkö arjen tutut toimintatavat myös pakohuoneessa. “Miä ootin, että olis tullu jotain semmosia, mutta aika sillai yhdessä toimittiin kuitenkin”, Julia kertoi naurahdellen. Nuoren parin mielestä parasta pelissä oli onnistumiset ja innostuminen, jotka eivät katso ikää. Suositukset lähtivät myös muille pariskunnille ja deittailijoille, sillä pakohuoneessa näkee nopeasti, miten yhteistyö pelaa.

 

Pariskunta pakohuonepelissä

 

Miksi ihmiset sitten innostuvat?

Pakohuonepeleissä on sellaista kevyttä extremeä, joka kutkuttaa meitä kaikkia. Aina ei tarvitse hyppiä silloilta tai lentokoneesta, jotta saa aikaan jännityksen tunteen. Tämä on myös yksi syy, miksi pakohuoneet ovat niin suosittuja. Kuka vain voi tulla collegehousuissa tai puku päällä pelaamaan ja muistaa, miltä innostuminen tuntui kun oli pieni. Itse asiassa, mitä kauemmin lapsuudesta on, sitä hauskempaa pelaaminenkin saattaa olla.

Jaa tämä kirjoitus...

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tai lue lisää juttuja blogistamme!

Blogi
Viivi Keinanen

Kesätekemistä oman porukan kesken

Mitä tekemistä keksiä omalle porukalle, jos suuria väkijoukkoja haluaa vältellä? Suoratoistopalvelut on selattu läpi, ja jokainen uppoutuu omaan somekuplaansa sohvannurkkaan, kun festarireissut ja lomamatkat peruuntuvat. Näiden ideoiden toteuttaminen ei vaadi päiväkausien suunnittelua!

Lue Lisää

Päivitämme sähköposti järjestelmäämme.

Voi edelleen tilata uutiskirjeen, mutta joudut hyppäämään erilliselle sivulle. Pahoittelut tästä ylimääräisestä säädöstä. Valitse alta, minkä kaupungin uutiset haluat tilata. Klikkaa linkkiä ja täytä esiin tuleva kaavake. 

Mikä on pakohuone?

Pakohuonepelissä 2-5 hengen tiimillänne on tunti aikaa selvittää lukitun huoneen mysteeri. Yksi selvitetty tehtävä johtaa seuraaviin vihjeisiin, tehtäviin, avaimiin ja lukkoihin. Koko ketjun suoritettuanne ja mysteerin ratkaistuanne löytyy myös huoneen ulospääsy.

Säikyttelyä

Vaikka tarinamme ja huoneemme ovat jännittäviä, emme käytä niissä kauhua tai säikyttelyä. Mysteerillä voit huoletta keskittyä huoneen haasteiden ratkontaan pelkäämisen sijaan.

Ahtautta

Pakohuonepelejä ei ole tarkoitus pelata kuin sillit purkissa. Moni ahtaita paikkoja pelännyt henkilö on ylittänyt pelkonsa peleissämme ja tykännyt niistä erittäin paljon.

Päätöntä kilpailua

Huoneessa aika on vastustaja, eivät muut pelaajat. Onnistuminen ja hauskanpito ovat mahdollisia vaikka ette pääsisi ulos huoneesta ajoissa.

Escape room -pelissä tehtävänne on selviytyä monista haastavista, nokkeluutta ja älyä koittelevasta tehtävästä, jotka johtavat lopulta huoneen mysteerin selvittämiseen. Kuvan sanotaan kertovat paremmin kuin tuhat sanaa, joten anna oheisen videon kertoa kerralla enemmän pelien tarkoituksesta.

Kurkkaa tunnelmia videomuodossa

Kerää oikeat ihmiset

Sovi, ketkä kuuluvat 2-5 hengen joukkueeseesi. Kun varauskalenterista on löytynyt kaikille sopiva aika, voi se varata netissä tai puhelimitse.

Pelaa aikaa vastaan

Pelin aikana tarvitsette loogista päättelykykyä, luovuutta ja yhteistyötä ratkaistaksenne kaikki tehtävät. Peliänne seuraa henkilökohtainen pelinvetäjä eli mysteerikko.

Ratkaise Mysteeri!

Selvitättekö huoneesta tehtävät alle tunnissa? Pelin päätyttyä olette selvittäneet mysteerin ja pakenette huoneesta suurien tunteiden saattelemana!

Pakopelit sopivat monille erilaisille pelaajaryhmille, joista vain muutamia ovat ystäväporukat, pariskunnat, polttarit, syntymäpäiväporukat, eläkkeellejäämisjuhlat, perheet, luokkakokousryhmät ja tykyporukat. Voit lukea muutaman erilaisen ryhmän pelikokemuksista tästä blogipostauksessamme. Pakopeleissä ei vaadita fyysistä suorituskykyä, joten ne eivät sulje ketään pois. Päinvastoin, teemme nykypäivänä jopa liian vähän yhteisen päämäärän eteen meitä läheisten ihmisten kanssa. Pakopelit tarjoavat siihen hyvän tilaisuuden!