Our Story

This story has seen just the beginning

The birth story of Mystery takes place between failure, slush, snowfall and boredom, where we wanted to do something more fun and interesting than visiting museums. A holiday in freezing Tallinn made Emmi and Jussi do something typical for them; it made them try out new things, get enthusiastic together and challenge themselves. Eventually, a TripAdvisor search led them to play a room escape game in the back streets of Tallinn. What might have been an omen for Mystery’s story was that they didn’t manage to escape the game. The idea of room escape got a permanent hold of them, and it hasn’t let go since.

Sorry… it’s only available in Finnish.

Mission

Inspire and connect people through games.

Vision

To be the most interesting and most high quality real life game producer in Finland.

Founders

Emmi Kärnä - Creative Director - Mysteeri

Emmi Kärnä

Game planning & Quality

040 778 9711
emmi(a)mysteeri.com

Jussi Venäläinen - CEO - Mysteeri

Jussi Venäläinen

Finance & Quantity

040 739 1848
jussi(a)mysteeri.com

Also in the action

Juha Leppäkynnäs - Mysteeri

Juha Leppäkynnäs

People & Location

050 501 7839
juha(a)mysteeri.com

Janne Parri - Mysteeri

Janne Parri

Marketing & Websites

040 835 2884
janne(a)mysteeri.com

Billing information

Mysteeri Experience Oy
Itämerenkatu 8 A6
00180 Helsinki

Business ID: 2670216-6
E-invoicing adress: FI0518383000023150
Operator ID: NDEAFIHH

Did we get your attention?

Mikä on pakohuone?

Pakohuonepelissä 2-5 hengen tiimillänne on tunti aikaa selvittää lukitun huoneen mysteeri. Yksi selvitetty tehtävä johtaa seuraaviin vihjeisiin, tehtäviin, avaimiin ja lukkoihin. Koko ketjun suoritettuanne ja mysteerin ratkaistuanne löytyy myös huoneen ulospääsy.

Säikyttelyä

Vaikka tarinamme ja huoneemme ovat jännittäviä, emme käytä niissä kauhua tai säikyttelyä. Mysteerillä voit huoletta keskittyä huoneen haasteiden ratkontaan pelkäämisen sijaan.

Ahtautta

Pakohuonepelejä ei ole tarkoitus pelata kuin sillit purkissa. Moni ahtaita paikkoja pelännyt henkilö on ylittänyt pelkonsa peleissämme ja tykännyt niistä erittäin paljon.

Päätöntä kilpailua

Huoneessa aika on vastustaja, eivät muut pelaajat. Onnistuminen ja hauskanpito ovat mahdollisia vaikka ette pääsisi ulos huoneesta ajoissa.

Escape room -pelissä tehtävänne on selviytyä monista haastavista, nokkeluutta ja älyä koittelevasta tehtävästä, jotka johtavat lopulta huoneen mysteerin selvittämiseen. Kuvan sanotaan kertovat paremmin kuin tuhat sanaa, joten anna oheisen videon kertoa kerralla enemmän pelien tarkoituksesta.

Kurkkaa tunnelmia videomuodossa

Kerää oikeat ihmiset

Sovi, ketkä kuuluvat 2-5 hengen joukkueeseesi. Kun varauskalenterista on löytynyt kaikille sopiva aika, voi se varata netissä tai puhelimitse.

Pelaa aikaa vastaan

Pelin aikana tarvitsette loogista päättelykykyä, luovuutta ja yhteistyötä ratkaistaksenne kaikki tehtävät. Peliänne seuraa henkilökohtainen pelinvetäjä eli mysteerikko.

Ratkaise Mysteeri!

Selvitättekö huoneesta tehtävät alle tunnissa? Pelin päätyttyä olette selvittäneet mysteerin ja pakenette huoneesta suurien tunteiden saattelemana!

Pakopelit sopivat monille erilaisille pelaajaryhmille, joista vain muutamia ovat ystäväporukat, pariskunnat, polttarit, syntymäpäiväporukat, eläkkeellejäämisjuhlat, perheet, luokkakokousryhmät ja tykyporukat. Voit lukea muutaman erilaisen ryhmän pelikokemuksista tästä blogipostauksessamme. Pakopeleissä ei vaadita fyysistä suorituskykyä, joten ne eivät sulje ketään pois. Päinvastoin, teemme nykypäivänä jopa liian vähän yhteisen päämäärän eteen meitä läheisten ihmisten kanssa. Pakopelit tarjoavat siihen hyvän tilaisuuden!