Aloittelevan mysteerikon ensiaskeleet

Aloittelevan mysteerikon ensiaskeleet

 

Tampereen uusien mysteerikkojen etsintä päättyi kannaltani onnellisesti, sillä olen toinen kahdesta Tampereella helmikuussa aloittaneesta uunituoreesta mysteerikosta. Tässä postauksessa avaan tuoreita tunnelmia urani alkutaipaleelta.

 

Aloittelevan mysteerikon ensimmäinen tehtävä on varsin mieluisa. Huoneet pitää pelata ensin itse, jotta pelaajien tunnelmiin voi myöhemmin samaistua valvomon puolella kryptisiä vihjeitä jakaessaan. Pääsimme yhdessä toisen uuden työntekijän Lassin kanssa pelaamaan Siirin piinaa, ja täytyy todeta, että tämä on varmaankin yksi elämäni hauskimmista tunneista, joista minulle on maksettu palkkaa. Perehdytyksen ensimmäinen osa päättyi kannaltamme voitokkaisiin tunnelmiin, kun selvisimme huoneesta ulos nipin napin aikarajan puitteissa.

 

“Yksikin väärin asetettu lukko tai johtolanka tuottaa päänvaivaa myöhemmin peliä vetäessä.”

 

Pelaamisen jälkeen oli aika ottaa haltuun huoneen siivoaminen, eli vihjeiden ja lukkojen asettaminen oikeille paikoilleen ja huoneen yleinen valmistelu pelaajia varten. Siivoamisessa on pidettävä kieli keskellä suuta, sillä yksikin väärin asetettu lukko tai johtolanka tuottaa päänvaivaa myöhemmin peliä vetäessä. Toistaiseksi olen selvinnyt ilman suurempia kömmähdyksiä, ja Siirin piinan valmistelu pelikuntoon alkaa sujua jo lähes ulkomuistista.

 

Perehdytyksen seuraavassa vaiheessa kurkin olan takaa kokeneempien mysteerikkojen pelinvetämistä. Jaan itse asiakaskontaktin vaiheet mielessäni kolmeen osaan: vastaanottamiseen ja briiffaukseen, pelin vetämiseen valvomon puolelta ja jälkipeleihin varsinaisen suorituksen jälkeen. Pääsin muutaman esimerkkisuorituksen tarkkailtuani vetämään ensimmäiset pelini itsenäisesti alusta loppuun. Tekemällä oppii, ja erityisesti vihjeiden annon suhteen kertaus on opintojen äiti. Samaa huonetta yhä uudelleen pelauttaessa oppii hiljalleen tunnistamaan sopivan tahdin vihjeiden antamiseen ja luomaan oman tyylinsä pelinvetäjänä.

 

Persoonaa peliin

Oman persoonansa saa antaa näkyä, ja jokaisella mysteerikolla on oma tyylinsä. Olenkin päässyt tapaamaan monia värikkäitä persoonia ja näkemään erilaisia tapoja johdattaa asiakkaat mysteerien maailmaan. Minulle on tärkeää, että saan tehdä asioita itselleni luontevalla tavalla ja olla aidosti oma itseni myös työelämässä. Mysteerikon rooli tuntuu tältäkin osin sopivan minulle mainiosti.

 

Kaiken kaikkiaan mysteerikon urani alkutaival on sujunut varsin mukavissa tunnelmissa, ja suuri kiitos siitä kuuluu loistavalle työporukalle. Asioita on saanut opetella itse tekemällä, ja tarvittaessa apua on aina saanut kysymällä. Vastuuta on annettu sopivasti heti alusta asti. Meininki on ollut kannustavaa ja positiivista, mikä on tehnyt mysteerikon rooliin sujahtamisesta varsin kivutonta.

 

Hauskuutta on varmasti vielä paljon edessä, sillä minulla on vielä Tampereen toimipisteen kaksi muuta huonetta pelaamatta. Olenkin pyrkinyt valvomon puolella aktiivisesti välttelemään spoilereita muiden huoneiden salaisuuksista… Tästä on hyvä jatkaa!

 

Unelmaduuni? Katso avoimet työpaikat!

Jaa tämä kirjoitus...

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tai lue lisää juttuja blogistamme!

Blogi
Viivi Keinanen

Kesätekemistä oman porukan kesken

Mitä tekemistä keksiä omalle porukalle, jos suuria väkijoukkoja haluaa vältellä? Suoratoistopalvelut on selattu läpi, ja jokainen uppoutuu omaan somekuplaansa sohvannurkkaan, kun festarireissut ja lomamatkat peruuntuvat. Näiden ideoiden toteuttaminen ei vaadi päiväkausien suunnittelua!

Lue Lisää

Päivitämme sähköposti järjestelmäämme.

Voi edelleen tilata uutiskirjeen, mutta joudut hyppäämään erilliselle sivulle. Pahoittelut tästä ylimääräisestä säädöstä. Valitse alta, minkä kaupungin uutiset haluat tilata. Klikkaa linkkiä ja täytä esiin tuleva kaavake. 

Mikä on pakohuone?

Pakohuonepelissä 2-5 hengen tiimillänne on tunti aikaa selvittää lukitun huoneen mysteeri. Yksi selvitetty tehtävä johtaa seuraaviin vihjeisiin, tehtäviin, avaimiin ja lukkoihin. Koko ketjun suoritettuanne ja mysteerin ratkaistuanne löytyy myös huoneen ulospääsy.

Säikyttelyä

Vaikka tarinamme ja huoneemme ovat jännittäviä, emme käytä niissä kauhua tai säikyttelyä. Mysteerillä voit huoletta keskittyä huoneen haasteiden ratkontaan pelkäämisen sijaan.

Ahtautta

Pakohuonepelejä ei ole tarkoitus pelata kuin sillit purkissa. Moni ahtaita paikkoja pelännyt henkilö on ylittänyt pelkonsa peleissämme ja tykännyt niistä erittäin paljon.

Päätöntä kilpailua

Huoneessa aika on vastustaja, eivät muut pelaajat. Onnistuminen ja hauskanpito ovat mahdollisia vaikka ette pääsisi ulos huoneesta ajoissa.

Escape room -pelissä tehtävänne on selviytyä monista haastavista, nokkeluutta ja älyä koittelevasta tehtävästä, jotka johtavat lopulta huoneen mysteerin selvittämiseen. Kuvan sanotaan kertovat paremmin kuin tuhat sanaa, joten anna oheisen videon kertoa kerralla enemmän pelien tarkoituksesta.

Kurkkaa tunnelmia videomuodossa

Kerää oikeat ihmiset

Sovi, ketkä kuuluvat 2-5 hengen joukkueeseesi. Kun varauskalenterista on löytynyt kaikille sopiva aika, voi se varata netissä tai puhelimitse.

Pelaa aikaa vastaan

Pelin aikana tarvitsette loogista päättelykykyä, luovuutta ja yhteistyötä ratkaistaksenne kaikki tehtävät. Peliänne seuraa henkilökohtainen pelinvetäjä eli mysteerikko.

Ratkaise Mysteeri!

Selvitättekö huoneesta tehtävät alle tunnissa? Pelin päätyttyä olette selvittäneet mysteerin ja pakenette huoneesta suurien tunteiden saattelemana!

Pakopelit sopivat monille erilaisille pelaajaryhmille, joista vain muutamia ovat ystäväporukat, pariskunnat, polttarit, syntymäpäiväporukat, eläkkeellejäämisjuhlat, perheet, luokkakokousryhmät ja tykyporukat. Voit lukea muutaman erilaisen ryhmän pelikokemuksista tästä blogipostauksessamme. Pakopeleissä ei vaadita fyysistä suorituskykyä, joten ne eivät sulje ketään pois. Päinvastoin, teemme nykypäivänä jopa liian vähän yhteisen päämäärän eteen meitä läheisten ihmisten kanssa. Pakopelit tarjoavat siihen hyvän tilaisuuden!