Aloittelevan mysteerikon ensiaskeleet

Aloittelevan mysteerikon ensiaskeleet

 

Tampereen uusien mysteerikkojen etsintä päättyi kannaltani onnellisesti, sillä olen toinen kahdesta Tampereella helmikuussa aloittaneesta uunituoreesta mysteerikosta. Tässä postauksessa avaan tuoreita tunnelmia urani alkutaipaleelta.

 

Aloittelevan mysteerikon ensimmäinen tehtävä on varsin mieluisa. Huoneet pitää pelata ensin itse, jotta pelaajien tunnelmiin voi myöhemmin samaistua valvomon puolella kryptisiä vihjeitä jakaessaan. Pääsimme yhdessä toisen uuden työntekijän Lassin kanssa pelaamaan Siirin piinaa, ja täytyy todeta, että tämä on varmaankin yksi elämäni hauskimmista tunneista, joista minulle on maksettu palkkaa. Perehdytyksen ensimmäinen osa päättyi kannaltamme voitokkaisiin tunnelmiin, kun selvisimme huoneesta ulos nipin napin aikarajan puitteissa.

 

“Yksikin väärin asetettu lukko tai johtolanka tuottaa päänvaivaa myöhemmin peliä vetäessä.”

 

Pelaamisen jälkeen oli aika ottaa haltuun huoneen siivoaminen, eli vihjeiden ja lukkojen asettaminen oikeille paikoilleen ja huoneen yleinen valmistelu pelaajia varten. Siivoamisessa on pidettävä kieli keskellä suuta, sillä yksikin väärin asetettu lukko tai johtolanka tuottaa päänvaivaa myöhemmin peliä vetäessä. Toistaiseksi olen selvinnyt ilman suurempia kömmähdyksiä, ja Siirin piinan valmistelu pelikuntoon alkaa sujua jo lähes ulkomuistista.

 

Perehdytyksen seuraavassa vaiheessa kurkin olan takaa kokeneempien mysteerikkojen pelinvetämistä. Jaan itse asiakaskontaktin vaiheet mielessäni kolmeen osaan: vastaanottamiseen ja briiffaukseen, pelin vetämiseen valvomon puolelta ja jälkipeleihin varsinaisen suorituksen jälkeen. Pääsin muutaman esimerkkisuorituksen tarkkailtuani vetämään ensimmäiset pelini itsenäisesti alusta loppuun. Tekemällä oppii, ja erityisesti vihjeiden annon suhteen kertaus on opintojen äiti. Samaa huonetta yhä uudelleen pelauttaessa oppii hiljalleen tunnistamaan sopivan tahdin vihjeiden antamiseen ja luomaan oman tyylinsä pelinvetäjänä.

 

Persoonaa peliin

Oman persoonansa saa antaa näkyä, ja jokaisella mysteerikolla on oma tyylinsä. Olenkin päässyt tapaamaan monia värikkäitä persoonia ja näkemään erilaisia tapoja johdattaa asiakkaat mysteerien maailmaan. Minulle on tärkeää, että saan tehdä asioita itselleni luontevalla tavalla ja olla aidosti oma itseni myös työelämässä. Mysteerikon rooli tuntuu tältäkin osin sopivan minulle mainiosti.

 

Kaiken kaikkiaan mysteerikon urani alkutaival on sujunut varsin mukavissa tunnelmissa, ja suuri kiitos siitä kuuluu loistavalle työporukalle. Asioita on saanut opetella itse tekemällä, ja tarvittaessa apua on aina saanut kysymällä. Vastuuta on annettu sopivasti heti alusta asti. Meininki on ollut kannustavaa ja positiivista, mikä on tehnyt mysteerikon rooliin sujahtamisesta varsin kivutonta.

 

Hauskuutta on varmasti vielä paljon edessä, sillä minulla on vielä Tampereen toimipisteen kaksi muuta huonetta pelaamatta. Olenkin pyrkinyt valvomon puolella aktiivisesti välttelemään spoilereita muiden huoneiden salaisuuksista… Tästä on hyvä jatkaa!

 

Unelmaduuni? Katso avoimet työpaikat!

Jaa tämä kirjoitus...

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tai lue lisää juttuja blogistamme!

Blogi
Mysteeri

Marrasvaara – loppu Mysteerin tarinoille?

Marraskuun ajan sosiaalisessa mediassamme ratkotaan koko Mysteeri-universumia uhkaavaa vaaraa. Identiteettiään piilotteleva taho on julkaissut videon, jossa ilmaisee tyytymättömyytensä pakopelitoimintaamme kohtaan.

Lue Lisää
Blogi
Mysteeri

Marrasvaara – loppu Mysteerin tarinoille?

Marraskuun ajan sosiaalisessa mediassamme ratkotaan koko Mysteeri-universumia uhkaavaa vaaraa. Identiteettiään piilotteleva taho on julkaissut videon, jossa ilmaisee tyytymättömyytensä pakopelitoimintaamme kohtaan.

Lue Lisää