5 syytä, miksi pakohuonepelit innostavat ihmisiä

Viisi syytä, miksi pakohuonepelit innostavat

Escape Room -pelit eli suomalaisittain pakohuonepelit ovat yleistyneet nopeasti. Moni hehkuttaa niiden perään ja suorastaan keräilee pakohuone-elämyksiä. Mitkä ovat niitä elementtejä, jotka saavat niin nuoret kuin vanhatkin pelaajat innostumaan?

1. Pakohuonepelit tarjoavat onnistumisen elämyksiä

Jokainen tietokonepelejä pelannut tietää, miten pelit voivat koukuttaa. Pakohuoneissa tapahtuu sama ilmiö, joka pohjautuu pitkälti onnistumisen elämyksiin. Saat aluksi eteesi täysin oudon kuvion, mutta muutaman onnistumisen jälkeen kuviosta löytyykin koodi. Kun saat lukon auki tuolla koodilla, innostus kasvaa ja alat olla koukussa. Samalla iloitset kaverisi onnistumisista ja pääsette yhdessä tuumin eteenpäin. Ihan niin kuin tietokonepeleissä myös pakohuoneet tarvitsevat loogisen etenemisen ja hyvän tarinan toimiakseen. Kurkkaa toki aikaisempi blogi Escape Room -pelin suunnittelusta.

2. Irtiotto arjesta

Pakohuoneissa pääsette tiiminne kanssa nopeasti flow-tilaan. Muu maailma unohtuu ja keskityt ainoastaan käsillä olevaan tehtävään. Samalla aivot saavat tuuletusta arkisista huolista. Tunti tuntuu lyhyeltä ja pelin päätyttyä olo on mahtava. Pää saattaa tuntua tyhjältä, mutta toisaalta kokemus poikkeaa raikkaasti tavallisesta arjesta.

3. Pakohuoneet ovat uusi tapa olla osa tarinaa

Tarinat kiehtovat ja koukuttavat meitä paljon. Pakohuoneissa olet osa tarinaa ja pääset kokemaan sitä fyysisessä maailmassa. Kokemus on kuin rikastettu tietokonepeli tai elokuva. Aika näyttää, miten tarinoiden kulutus muuttuu tulevaisuudessa, mutta paikalleen se ei ainakaan jää.

 

4. Matalan kynnyksen extreme

Jotkut etsivät jännitystä hyppäämällä benji-hypyn, mutta toisille lukittu huone on aivan tarpeeksi extremeä. Pakohuonepelit ovat mukava ja turvallinen tapa kokea jännitystä sekä samalla puskea epämukavuusalueen rajaa pikkaisen pitemmälle. Suomessakin on joitain pitkälti kauhuun perustuvia pakohuonepelejä, mutta meidän peleistä et vielä löydä säikyttelyä tai kauhun elementtejä.

 

Pakohuonepelit ja Innostunut nainen mysteeri

5. Helppous

No onhan se helppoa. Varaat ajan netistä ja tulet paikalle. Sinun ei tarvitse huolehtia vaatetuksesta tai koiran ulkoilutuksesta. Aikaa menee todennäköisesti vähemmän kuin elokuvateatterissa ja muisto elää varmasti pidempään.

Nyt olisi jo syytä kokeilla

Edellisessä blogissani kirjoittelin, miksi kokemukset tuottavat enemmän onnellisuutta kuin tavarat. Hehkutan tässä hieman lisää pakohuonepejä, sillä uskon niiden tuottavan enemmän iloa kuin moni uskookaan. Toivottavasti tämä kirjoitus on herättänyt pientä mielenkiintoa myös hieman ennakkoluuloisissa lukijoissa.

 

Jaa tämä kirjoitus...

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tai lue lisää juttuja blogistamme!

Blogi
Viivi Keinanen

Kesätekemistä oman porukan kesken

Mitä tekemistä keksiä omalle porukalle, jos suuria väkijoukkoja haluaa vältellä? Suoratoistopalvelut on selattu läpi, ja jokainen uppoutuu omaan somekuplaansa sohvannurkkaan, kun festarireissut ja lomamatkat peruuntuvat. Näiden ideoiden toteuttaminen ei vaadi päiväkausien suunnittelua!

Lue Lisää

Päivitämme sähköposti järjestelmäämme.

Voi edelleen tilata uutiskirjeen, mutta joudut hyppäämään erilliselle sivulle. Pahoittelut tästä ylimääräisestä säädöstä. Valitse alta, minkä kaupungin uutiset haluat tilata. Klikkaa linkkiä ja täytä esiin tuleva kaavake. 

Mikä on pakohuone?

Pakohuonepelissä 2-5 hengen tiimillänne on tunti aikaa selvittää lukitun huoneen mysteeri. Yksi selvitetty tehtävä johtaa seuraaviin vihjeisiin, tehtäviin, avaimiin ja lukkoihin. Koko ketjun suoritettuanne ja mysteerin ratkaistuanne löytyy myös huoneen ulospääsy.

Säikyttelyä

Vaikka tarinamme ja huoneemme ovat jännittäviä, emme käytä niissä kauhua tai säikyttelyä. Mysteerillä voit huoletta keskittyä huoneen haasteiden ratkontaan pelkäämisen sijaan.

Ahtautta

Pakohuonepelejä ei ole tarkoitus pelata kuin sillit purkissa. Moni ahtaita paikkoja pelännyt henkilö on ylittänyt pelkonsa peleissämme ja tykännyt niistä erittäin paljon.

Päätöntä kilpailua

Huoneessa aika on vastustaja, eivät muut pelaajat. Onnistuminen ja hauskanpito ovat mahdollisia vaikka ette pääsisi ulos huoneesta ajoissa.

Escape room -pelissä tehtävänne on selviytyä monista haastavista, nokkeluutta ja älyä koittelevasta tehtävästä, jotka johtavat lopulta huoneen mysteerin selvittämiseen. Kuvan sanotaan kertovat paremmin kuin tuhat sanaa, joten anna oheisen videon kertoa kerralla enemmän pelien tarkoituksesta.

Kurkkaa tunnelmia videomuodossa

Kerää oikeat ihmiset

Sovi, ketkä kuuluvat 2-5 hengen joukkueeseesi. Kun varauskalenterista on löytynyt kaikille sopiva aika, voi se varata netissä tai puhelimitse.

Pelaa aikaa vastaan

Pelin aikana tarvitsette loogista päättelykykyä, luovuutta ja yhteistyötä ratkaistaksenne kaikki tehtävät. Peliänne seuraa henkilökohtainen pelinvetäjä eli mysteerikko.

Ratkaise Mysteeri!

Selvitättekö huoneesta tehtävät alle tunnissa? Pelin päätyttyä olette selvittäneet mysteerin ja pakenette huoneesta suurien tunteiden saattelemana!

Pakopelit sopivat monille erilaisille pelaajaryhmille, joista vain muutamia ovat ystäväporukat, pariskunnat, polttarit, syntymäpäiväporukat, eläkkeellejäämisjuhlat, perheet, luokkakokousryhmät ja tykyporukat. Voit lukea muutaman erilaisen ryhmän pelikokemuksista tästä blogipostauksessamme. Pakopeleissä ei vaadita fyysistä suorituskykyä, joten ne eivät sulje ketään pois. Päinvastoin, teemme nykypäivänä jopa liian vähän yhteisen päämäärän eteen meitä läheisten ihmisten kanssa. Pakopelit tarjoavat siihen hyvän tilaisuuden!