Edessä ensimmäinen pakohuonepeli? 4 vinkkiä peliin

Minuakin jännitti…

Room Escape vinkit ovat harvassa enkä itsekään tiennyt yhtään mitä odottaa, kun olin menossa pelaamaan ensimmäistä kertaa. Päässäni jylläsi pieni ja määrätietoinen ajatus siitä, että halusin tehdä tämän. Tästä seuraisi jotain tärkeää, tai ainakin se olisi hauskaa, kun sen tekee oikean ihmisen kanssa. “Ensimmäistä kertaa ei unohda ikinä”, on mantra, jota olen toistellut monesti näin jälkikäteen.

Sitten löysimme Tallinnan syrjäkujilta oven, jossa oli teksti ”Adventure Rooms Tallinna”. Nykäisimme kuluneen oven auki ja näimme ensimmäisen pakohuonepelimme vetäjän. ”Ahaa, hän ei olekaan moottorisahamurhaajan näköinen”, ajattelin helpottuneena. Mielikuvitukseni huoneeseen sulkemisesta oli alkanut elää villisti päässäni jo ennen paikalle saapumista. Minäkin kuvittelin varmasti jossain vaiheessa, että meidät mukiloitaisiin, huputettaisiin ja heitettäisiin portaita alas kellariin kitumaan. Mitään noista ei kuitenkaan tapahtunut, vaan paikalla ollut ammattilainen sai laukkaavan pumppuni rauhoittumaan. Lopulta, vaikkakaan ei ajoissa, löysimme myös tiemme ulos huoneesta. Loppu onkin sitten historiaa.
 Room Escape vinkit - Miten selviät ensimmäisestä kerrasta

 

4 vinkkiä ensimmäisen pakohuonepeliin

Moni tämän tekstin klikannut toivoo todennäköisesti, että paljastan tässä tekstissä millaisia pulmia Mysteerillä on, minkä kokoisia huoneemme ovat ja mitä escape roomissa tapahtuu kun aika loppuu. Melkein kaikkiin edellisiin löydät vastauksen UKK:stamme, mutta nyt aion varustaa sinut niillä ohjeilla, jotka olisin itse halunnut tietää ensimmäisellä pelikerrallani.

 

1) Ole ajoissa

Hektisyys ei auta pelaajaa eikä pelinvetäjää. Kaikkien tiimiläistenne kannattaa olla paikalla 15 minuuttia ennen varattua peliaikaa, jotta on aikaa hengähtää, kuunnella ohjeet kunnolla tai suorittaa jännäpissa ennen peliä. Olen kerran mennyt itse myöhässä peliin ja voin sanoa, että bambi ajovaloissa -olo ei auta pulmien ratkonnassa.

 

2) Sinä olet pelin sankari, emme me

Neitsytpelimme ensimmäiset 10 minuuttia kuluivat ö:n pisteinä. Vähenevä aika ahdisti, enkä tiennyt yhtään mistä lähteä liikkeelle. (Taisin toivoa, että joku vain antaisi minulle avaimen pihalle.) Tee toisin kuin minä ja lähde tutkimaan huonetta. Pakohuonepeli ratkeaa ainoastaan jos sen pelaajat toimivat. Toivoaan ei kannata menettää jos alku tuntuu nihkeältä, sillä kaikkien ensimmäinen peli menee ihmetellessä. Pelinvetäjämme auttaa teidät kyllä vähintään alkuun.

 

3) Pidä itsesi terävänä

Syöminen ensin thaimaalaisessa (etnisyys muutettu) buffetissa ja sen jälkeen vyöryminen pelipaikalle aiheutti yhden nihkeimmistä peleistäni. Room escape -peli ei muutu helpommaksi ähkyssä, kahden tunnin yöunilla tai varsinkaan humalassa! Silmälaseja ei myöskään kannata unohtaa kotiin, tarvitset niitä kyllä.

 

4) Poistu siitä kuuluisasta laatikosta

Tämä ohje on nuorimmille pelaajillemme sanomattakin selvää. Vanhempien pelatessa lastensa kanssa olen kuullut aikuisen suusta monesti lauseen ”eihän se nyt noin voi olla” lapsen esitellessä keksimäänsä ratkaisua. Arvaa kumpi oli selvitti lopulta tehtävän? Ole avoin sille, että tehtävien ratkaisut saattavat joskus olla jotain, mitä et odota.

 

Antoisia pelihetkiä siis näiden ohjeiden jälkeen, tervetuloa viettämään ensi kertaa pakohuonepelissä Mysteerille! Älä pelkää, mekään emme ole Moottorisahamurhaajia 😉

 

 

Jaa tämä kirjoitus...

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tai lue lisää juttuja blogistamme!

Olemme auki normaalisti

Hei rakas Mysteeriasiakkaamme! Olemme auki normaalisti. Olemme tehostaneet tilojen ja pintojen puhdistamista! Pyydämme asiakkaita kiinnittämään erityistä huomiota hygieniaan

Lue Lisää

Olemme auki normaalisti

Hei rakas Mysteeriasiakkaamme! Olemme auki normaalisti. Olemme tehostaneet tilojen ja pintojen puhdistamista! Pyydämme asiakkaita kiinnittämään erityistä huomiota hygieniaan

Lue Lisää